ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Олбрајтова и Весли Кларк поново прете Србији!

DA LI JE MOGUĆE? Olbrajtova i Vesli Klark ponovo prete Srbiji!

20 decembra 2019

Vesli Klark i Madlen Olbrajt huškaju na rat da bi sprečili podelu Kosova. To rade kako bi zaštitili lične interese u milionskom biznisu koji su razvili unutar lažne države. U ovom svetlu, kako navode izvori iz diplomatskih krugova, treba posmatrati i reči Edite Tahiri, koja je Srbiji zapretila ratom.

Tahirijeva, bivša šefica pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom, izjavila je juče doslovno da će se „dogoditi rat ukoliko Srbija ne prizna nezavisnost Kosova“. Ona je to rekla na skupu „Put ka konačnom sporazumu Kosova i Srbije“ u Prištini i dodala da „Kosovo i Srbija nisu dve Nemačke“. Prema njenim rečima, dijalog Beograda i Prištine nije prekinut zbog uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije, već zato što je „Kosovo bilo u opasnosti“.Stare zasluge

Zlokobne izjave Tahirijeve treba shvatiti veoma ozbiljno, poručuju sagovornici iz diplomatskih krugova, jer ni izdaleka ne treba pomisliti da ih ona govori u svoje ime. Naprotiv, njene pozicije u Prištini su izuzetno jake, baš kao i veze sa pojedinim zapadnim centrima i NATO, a posebno sa predstavnicima bivše američke administracije, takozvane duboke države. Sigurno je stoga da ona nije izabrana slučajno da uputi ovako jezivu pretnju.

– Tahirijeva je bila jedna od glavnih veza bivšem NATO komandantu Vesliju Klarku i nekadašnjoj američkoj državnoj sekretarki Madlen Olbrajt kada su razvijali biznis na Kosovu. Njima su Šiptari omogućili milionski vredne poslove na ime zasluga za bombardovanje 1999. godine. Taj biznis bio bi ozbiljno ugrožen ukoliko prođe Trampov plan o podeli i zato su spremni na sve kako bi ga zaustavili, pa i na izazivanje oružanih sukoba – objašnjava sagovornik diplomata.

Da je Vesli Klark povezan sa dve velike kompanije koje posluju na Kosovu, juče je obelodanila i Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije. Ona je poručila da bi Klark trebalo da objasni sve o takozvanom honoraru koji je dobio od Kosova za otcepljivanje pokrajine od Srbije.

– Klark je deo rukovodstva kanadske kompanije za energetiku, upravo one koja je dobila od Prištine pravo za iskopavanje mineralnih sirovina na skoro trećini teritorije Kosova. Radi se, pre svega, o ogromnim rezervama lignita. On je, takođe, povezan sa firmom „Geominerali“, koja se bavi izvozom otpadnog metala iz pokrajine – objasnila je Zaharova i poručila da javno mnjenje (a tu svakako možemo uključiti i izjavu Tahirijeve) formiraju ljudi koji su direktno povezani sa finansijskim i ekonomskim interesima u regionu.

Otkud sad ona?

Nemanja Starović, spoljnopolitički analitičar Centra za društvenu stabilnost, potvrđuje ova saznanja.

– To što se gospođa Tahiri odjedanput pojavljuje sa veoma zapaljivim i pretećim izjavama u kojima Srbima i Srbiji preti ratom ukazuje na to da postoji širi plan opstrukcije mogućnosti za bilo kakav dogovor Beograda i Prištine, makar to podrazumevalo ozbiljnu eskalaciju na terenu. S tim u vidu, jasno je da iza nje stoje neki daleko moćniji igrači čijim političkim, a sasvim moguće i poslovnim interesima, ne odgovara normalizacija u odnosima između Srba i Albanaca na širem planu. Smatram da, uprkos direktnim pretnjama bivše šefice pregovaračkog tima Prištine, srpska strana mora ostati privržena briselskom procesu kao jedinom načinu za rešenje problema, ali uz jasne i čvrste uslove za nastavak pregovora.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI12 komentara

 1. persida says:

  Jervrejski duo opet zeli srpsku krv.

  • ralence says:

   Zaboravili su da pomene Porodicu Klinton.Sve njih zovu Arkansas Mafija jer su povezani u pljačkanju okupiranog Kosova. Dok Srbija ne proglasi deo svoje teritorije da je okupiran, pljačka će da se nastavi. Po međunarodnom pravu Okupator ne sme na silu da pljačka tu teritoriju. Šta Srbska Vlada čeka. !!!

 2. Istina says:

  Pucanje sa ćorcima, nemaju oni dva života da prete dva puta, sem toga ta elita američke duboke države je pri kraju, svaka pretnja sa njihove strane je suvišna i nerealna, Srbija može da okrene stranu i da odkloni pregovore sa teroristima.

 3. Nika says:

  srpska strana mora ostati privržena briselskom procesu kao jedinom načinu za rešenje problema, ali uz jasne i čvrste uslove za nastavak pregovora, poručuje nam novi analitičar, jer su dosadašnji već dovoljno ispirali mozak naorodu o "razgraničenju" od čega nema ništa, jer niko nije lud da se odrekne onoga što je već dobio Briselskim sporazumom. A o čemu se to u nastavku pregovora može pregovarati osim o postizanju pravno obavezujućeg sporazuma, što je, radi boljeg razumevanja onima koji još ne znaju šta to znači, Evropska unija prevela na najprostiji način "Priznavanje nezavisnosti Kosova". Doterli cara do duvara i sad pretnja ratom od strane one gospođe s kojom je aktuelna vlast pregovarala i hvalila se rezultatom 5:0. Biće da je sada rezultat 10:0, ali za Editu Tahiri, koja je uvek govorila istinu, za razliku od Marka Đurića kome je još samo ostalo da poslednji put izgovori:"Aco Srbine" i svečano zatvori kancelariju u kojoj je direktor (ne znam kome). Čitav život mi prođe u obavljanju uglavnom pravnih poslova i nikad nisam čuo da kancelarija ima direktora. Ali u Srbiji je sve moguće. Čini mi se da se ta kancelarija nekad nazivala Ministarstvo. Možda se varam.

  • Istina oslobađa says:

   Edita Tahiri i ostala teroristička kompanija u lažnoj državi Kosova, kako oni zamišljaju mogu da vode i rezultatom 20:0 ali Srbija mora da proglasi teritoriju KIM okupiranom i da traži od UN-a da pohapsi i zatvori sve te teroriste koji kriminalom, prostitucijom i drogom kupuju i obmanjuju Srbsku zemlju i evropske političare. Kada se bude poštovala rezulucija 1244 UN-a i kada bude šiptarski vrh lažne države Kosova odgovarao za zločine onda može da se razgovara o povratku Srba na Kosovo u suprotnom slučaju neka šiptari lažu sebe da imaju državu i onako niko nemože milom ili silom da natera Srbiju da prizna KIM kao državu. Šiptari će izgubiti Kosovo kada se budu počele pojavljivati slične situacije u Evropi kao što su Katalonija, Škotska, Tirolska, Bavarska i ostala slična dešavanja po Evropi, što je već počelo i već počinje a treba biti strpljiv i sačekati, strpljen spašen, još malo, samo malo - 2022 godina dolazi, shvatiće Evropa šta je uradila ali biće kasno, kasno za sve one narode koji su priznali lažnu državu Kosova...

 4. Branimir says:

  Ovaj put cemo biti mnogo jaci i spremniji za rat protiv siptarskih terorista ukooiko se usude da krenu na nas opet. Zbog toga Srbija mora da nastavi da se naoruzava i da drzi opciju nabavke s-400 otvorenom. Zapad i njihovi vazali postuju samo silu. Nista drugo.

 5. Maksa says:

  Mislio sam da je ovo dvoje govana davno pocrkalo, ali ziva stoka sta ces.

  • Sloba says:

   Ni đavo ih neće.

 6. krojač says:

  *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244* *1244*

 7. Ilija Čvorović says:

  Briselski sporazum treba raskinuti,jer Sipci sa svojim tutorima nisi ispunili nista od potpisanog. I vratiti celu stvar u SB UN. Pa opet iz pocetka,a u medjuvremenu i dalje lobirati protiv 'kosova' i ne prestajati sa naoruzavanjem. S-300 minimum. Uvesti obavezan vojni rok u trajanju od 12 meseci. Its,itd,itd

 8. Vladimir says:

  Rekose cifuti kad raspese Gospoda,krv na nas i na nasu decu,pa sta hoce,stalno stradaju,njihova smrdljiva vera koju dovukose izm Vavilonskig ropstva,da ne duzim,pa hazari,pa malo da stvore Veliki Izrael a ovamo po svetu sta urade,jos cekaju svog smrdljivog mesiju,buduci,prvi Predsednik UN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *