ДА ЛИ ЈЕ НЕКОГА СТИД: Ево како изгледа кућа Бранка Ћопића!

DA LI JE NEKOGA STID: Evo kako izgleda kuća Branka Ćopića!

11 juna 2015

una_620x0 copicVlada Azerbejdžana odobrila je 80.000 konvertibilnih maraka (oko 40.000 evra) za obnovu kuće Branka Ćopića u njegovom rodnom mestu Hašani u opštini Krupa na Uni, u Republici Srpskoj.

Kako je Tanjugu rekao direktor Fondacije Bašta sljezove boje Dušan Ilić akcija je realizovana na inicijativu predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića i ambasadora Azerbejdžana u BiH Eldara Humbat Oglu Hasanova.

Spomen park „Bašta sljezove boje“ prostirao bi se na 36 hektara i zamišljeno je da sadrži autentične objekte iz Ćopićeve pripovedačke literature.

Planirani su, kažu u Fondaciji, i prateći objekti koji bi omogućili realizovanje kulturnih sadržaja.

„Fondacija je formirana kao inicijativa opštine Krupa na Uni u kojoj se nalazi rodno mesto Ćopića, velikog, svetskog pisca, koji je promoter kulture tog kraja i zdravih ljudi koji žive u njemu“, rekao je ranije Ilić Tanjugu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ranko-Banja Luka says:

    Pazite, nije u pitanju tradicionalni srpski javašluk, Brankovu kuću, kao i čitavu Krupu, su spalile balije, na kraju rata. A za opštinu, u kojoj živi 500 stanovnika, 40000 € je misaona imenica. Mada, ako me sjećanje dobro služi, načelnik opštine je dobro potkožen, nebi trebalo biti problem da i on dreši kesu za takav kapitalan projekat..

  2. Petar Bogdanovic says:

    NIKOGA NIJE STID. TAJ JE OSECAJ, NAZALOST, NESTAO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *