ДА ЛИ ЈЕ НОВА ПОРУКА АМБАСАДОРА СКОТА могла бити увредљивија

DA LI JE NOVA PORUKA AMBASADORA SKOTA mogla biti uvredljivija

22 avgusta 2018

Ne bismo se bavili američkim ambasadorom Kajlom Skotom, da svojom novom porukom nije prešao naučnofantastične granice političkog neukusa i neprimerenog cinizma.

Njegova ekselencija oglasila se u utorak ležernim tvitom koji su, brže bolje, preuzeli ovdašnji mediji, a koji glasi:

„Zanimljivo je da ruske kolege podržavaju paravojni kamp za decu na Zlatiboru, dok @USEmbassySerbia podržava košarkaške kampove, takmičenja iz geografije i pripreme srednjoškolaca za školovanje u Americi“, poentirao je Skot.U samo jednoj rečenici američki diplomata u Beogradu uspeo je da sabere: neistinu, obmanu, licemerje, lažno humanitarstvo i konačno — uvredljivo uverenje da su Srbi lobotomirani i da ispoljavaju prenatalnu naivnost.

Krenimo redom.

Skot najpre u svom tvitu tvrdi da „ruske kolege podržavaju paravojni kamp za decu na Zlatiboru“.

Istine radi — država Rusija nema nikakve veze sa vojnim kampom za decu, koji je prošle nedelje otvoren u opštini Čajetina, pa zatim zabranjen odlukom MUP-a Srbije.

Niko od zvaničnika Ruske Federacije nije podržao rad kampa za decu, a to nisu učinile ni Skotove, kako to on kaže, „kolege“ iz Ambasade Rusije u Beogradu.

Organizator „Omladinsko-patriotskog kampa Zlatibor 2018“ je Udruženje učesnika oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, realizaciju je pomogla opština Čajetina, a obuku je vodila i ruska organizacija E.N.O.T. Corp, koja nema dodirnih tačaka sa zvaničnom državom Rusijom.

Nedvosmislen zaključak — Kajl Skot ne govori istinu. Širi fake news (lažne vesti).

Idemo dalje.

Njegova američka ekselencija nas, u citiranom tvitu, konačno i precizno upoznaje šta je suštinska misija Ambasade SAD, na čijem je čelu.

Skot želi da kaže da — dok Rusi spremaju srpsku decu za rat (!?), Amerikanci im pomažu da budu bolji đaci, košarkaši i da poznaju geografiju. To je srž njegove poruke srpskoj javnosti.

Divna edukativno humanitarna epopeja, na kojoj insistira ambasador Skot, neminovno nas i nerado vodi do brojnih paralela.

Navodimo nekoliko.

Na primer, kako bi njegova ekselencija ocenila rad ruskih deminera koji od 2008. godine, u okviru Srpsko-ruskog humanitarnog centra, rade na čišćenju Srbije od ostataka NATO bombi iz 1999. godine, koje je sejala američka vojska.

Ili pošto Ambasada pomaže takmičenja iz geografije, kako bi Kajl Skot odgovorio na jedno lagano pitanje iz tog predmeta: Da li su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije? Odgovor njegovih „ruskih kolega“ znamo. A znamo i Skotov.

Ne bi bilo loše da američki ambasador, kad već pomaže ovih dana košarkaške kampove, pogleda (ako već nije) film „Nebeska udica“, gde se baš razaranje košarkaškog terena u Beogradu NATO bombama uzima kao paradigma tadašnjeg ubijanja zemlje svetskih košarkaških šampiona.

Isključivo zbog Skotovog besramnog poređenja da Amerikanci organizuju pripremanje srednjoškolaca za školovanje u Americi, dok Rusi podržavaju „paravojnu obuku dece“, prinuđeni smo na grozomorno podsećanje.

NATO snage predvođene Amerikom 1999. godine ubile su 79 srpskih mališana, ranili oko 2.700 dece, srušili ili oštetili 69 škola i 18 vrtića, ugrožena su bila čak i porodilišta…

I da ne idemo dublje u ovim iznuđenim, mučnim, ali adekvatnim paralelama…

Svakako, mora se reći da je pozitivna delatnost Ambasade SAD da pomaže košarkaške kampove, geografska takmičenja i školovanje u Americi. Sve dok to ne koriste za jeftine politikantske lekcije Srbima.

Na kraju, jedan savet tviterašu-filantropu Skotu, koji ističe da organizuje edukativne programe za nove generacije. Bilo bi korisno i da im pokaže rezultate američke politike prema Srbiji u savremenoj istoriji.

Ne mora da ide daleko, dovoljno je da prošeta Ulicom kneza Miloša i da im pokaže srušene i razorene zgrade u centru prestonice Srbije.

Posle toga, može da okači i neki tvit.

KOMENTARI11 komentara

 1. raikkonen says:

  tviter je triper i siri se zarazom, a o kosarci i geografijii neka uci on i njegov debilni narod, koji ne zna ni sopstvene sojuzne drzave a kamo li gde je francuska spanija ukraina a ne daj boze gradove po svetu..maars bree skotino jedna,mozda su srbi kratke pameti ali nikako nisu zakrzljali ko vasa GMO POPULACIJA..u glavi mesto mozga mekdonads ili ciken -miken..maars bre gubise!!

 2. Velika Metla says:

  Ova Skotina je zaboravila da Rusija nije ni bombardovala Srbiju,a ni trovala s osiromašenim uranijumom! Nego je to UPRAVO uradila njegova genocidna tvorevina imena NACI-amerika! Skot ne može biti ništa drugo do SKOT!

 3. Nebeska Srbija says:

  O njemu prezime njegovo govori.

  • Velika Metla says:

   Nebeska Srbija,bio mu je kum neki mLogo vidovit čovek kad mu je ime davao!

 4. Milica says:

  Srpska deca baš treba da uče borilačke veštine od braće Rusa da bi poboljšali svoje fiziološke, psihičke, psihofizičke i duhovne sposobnosti. Tradicionalno i dan danas Rusija je za nas najvažnija vojna sila na svetu. Naša deca ni slučajno ne treba da uče geografiju od Amerikanaca jer oni su poznati kao prilični tupani za geografiju.

 5. Nina says:

  Američki saveti i mišljenja nas ni slučajno ne interesuju jer u suprotnosti su sa tradicionalnim srpskim vrednostima. Američko ponašanje i delovanje veoma je neprijateljsko prema našem današnjem postojanju i budućem opstanku. Bog je glavni režiser iznad svega i svakoga, a ne Amerika. Vladar Srbije treba da je naklonjen Bogu i svom narodu, a ne da bude bezduhovna i poslušna atlantistička figura (lutka). Naše srpske domove Amerika ne čuva nego zatire svim i najgorim sredstvima.

 6. Ivan Grozni says:

  Ovaj iscaseni lazov mora da zabrani sve sto nije sam "osmislio". Gledam juce na RTS isti takav kamp na Tisi.Niko ni da trepne da ga zatvori,da ga kritikuje. Samo kamp na Zlatiboru "smeta' jer ga je podrzala opstina Cajetina. Dokle ide ova sizofrenija i maltretiranje Srba? Hoce li se neko iz SNS oglasiti i reci DOSTA je bilo.

  • Velika Metla says:

   IG,iz "sns"da se neko oglasi???????? Gde ti živiš,čoveče? Pa ta fukara ne sme ni da diše ako ne pita "suverenog vođu",a kamo li da nešto,makar i glupo,kaže! Svi ti njihovi članovi od vrha te stranke pa do onog poslednjeg šljama su marva koja gleda isključivo svoje pogane i odvratne lične interese! Boli njih briga ko i kako vlada s državom,samo neka je njima lonac iz kojeg kusaju pun! To je stoka koju ne zanima ništa drugo bo pun lonac!

 7. Ivan Grozni says:

  Scot je i naredio iscasenom da zabrani kamp i da ga proglasi za "opasan" po narod i drzavu.

 8. Dane Radakovic says:

  LAKO TI JE DOK SRBI U SRBIJI RADE I DRZE CEDU JOVANOVICA SRBI SU LUD NAROD SRBIJQA U OKRUZENJU TREBAJU DA SE DECA ZNAJU BRANITI DA NEBI ZAVRSILE U JASENOVCUUU

 9. PRVA LINIJA says:

  DJUBRE AMERICKO... MORA DA SPUSTI TON, MORA DA MENJA PRICU, MORA DA SLUSA ONOG KOG JOS UVEK NE PRIZNAJE ZA PREDSEDNIKA I VODJU, MORA DA SE OSMEHUJE A TAKO BI RADO SKRIPAO ZUBIMA... MORA DA LAZE JER ISTINA SE VIDI, BODE OCI A STRAH JE SVE VECI... IMATI PA NEMATI JE NAJGORA KLETVA A BITI NEKO, BITI GLAVNI, NAJJACI NA SVETU PA SAD POLAKO SAGINJATI GLAVU, KRIVITI KICMU, KISELO SE OSMEHIVATI I LAGATI... TO VAM JE BUDUCNOST OLOSI AMERICKI... KAD TAD... PLATICETE ZA SVE...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *