Да ли је ово доказ да су Срби најстарији народ?

Da li je ovo dokaz da su Srbi najstariji narod?

11 novembra 2015

Tan2013-9-17_1593361_1-620x350-620x330Inostrani i srpski arheolozi saglasni su u oceni da će opsežna istraživanja na lokalitetu Gradište promeniti pristorijsku sliku Banata, a prema prvim pokazateljima pronađeni su dokazi da je na ovoj teritoriji pre 6.500 godina bilo naselje sa dvadesetak kuća!

Nemački arheolog Patrik Mertl kaže da se ovih dana odvijaju geomagnetna snimanja koja će dati nepogrešive podatke istraživanja.

„Ova snimanja potvrdila su da su postojala naselja sa dvadesetak kuća starih 6.500 godina. Arheološka istraživanja obavljao sam u mnogim evropskim državama, ali ovo je zaista upečatljivo“, kaže on.

Arheolog Neda Mirković Marić kaže da su letos iskopani ostaci izgorele kuće iz poznog neolita, odnosno vinčanske i potiske kulture stare 4.500 godina pre nove ere.

Telegraf.rs

KOMENTARI8 komentara

 1. zlatiborski ovan says:

  Inostrani i srpski arheolozi saglasni su u oceni da će opsežna istraživanja na lokalitetu Gradište promeniti pristorijsku sliku Banata, a prema prvim pokazateljima pronađeni su dokazi da je na ovoj teritoriji pre 6.500 godina bilo naselje sa dvadesetak kuća! /////////// sta jos treba da se pronadje, pored Vince, Lepenskog Vira, Plocnika,... a i bolje nista da ne nadju, jer bi u toj prokletoj zemlji to prepustili propadanju, unistenju, zaboravu,....kao sto su nedavno zakopali i dve ranohriscanske bazilike u Lepenskom viru je riba bila simbol, a u Rodoslovima pise da su Srbi slavili Dagona - coveka poluribu uostalom, vise o tome: http://bit.ly/1hIrWWw

 2. zlatiborski ovan says:

  Papa zapravo nosi na glavi simbol Dagona. Tu je negde i poreklo srpske sajkace, koja potice iz stare zemlje, gde se je slavio Dagon !!!! http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_vaticano/vatican138_01.jpg "i sva srbska idolu sluzase Dagonu"

 3. Hrvoje says:

  Kakve veze imaju arheološki nalazi iz neolitika sa Srbima? Zar Srbi vjeruju da nitko nikada nije živio na teritoriju njihove današnje države osim njih?! Srpski novinari nisu sposobni prenjeti ni najbanalniju vijest bez umetanja mitomanije.

  • Lajla says:

   @ Hrvoje ,a sada brzo pod kamen.Da je to nalaziste u tvojojlepod dopixdi ,popeo bi nam se svima na glacu o hvalo spjevo o Hrvatima, kak ste vi najstariji inaj pametniji,hovno jedo.

  • Sv.Alojzije Chmar says:

   Glupi hrvoje, kopas kontejnere pa te frustracije yebu,zar ne? Ponizenje je ziveti u EU i kao bednici kopati po kontejnerima,bez perspektive,uz belu kugu i bezaniju iz KROmanjonske bede, svesni da nemate ni svoj jezik, ni znamenite ljude posto su svi znameniti ljudi na ovim prostorima sami sebe nazivali Srbima,da vam "slavna povijest iz stoljeca 7." stane u blokce i da ste uvek bili na strani zla i luzera i da nikad niste smeli da ratujete protiv bilo kog okupatora, da ste deo hereticke katolicke sekte. Pa NARAVNO da ti nista ne znas niti zelis da saznas o Srbima, ti procitas naslov i prdis vase katolicke lazi,

  • zoranm says:

   Kad bi bio obrazovan i znao ista o DNK nebi ovako glupo pisao.

 4. M says:

  Ne odredjuje li genetika (genom) koji je narod najstariji i ishodiste (mutacija) ostalih?!?

 5. M says:

  Da,za one objektivne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *