Да ли је ово генерална проба НАПАДА НА РУСИЈУ!? (ВИДЕО)

Da li je ovo generalna proba NAPADA NA RUSIJU!? (VIDEO)

19 juna 2015

baltops 2015NATO Alijansa danas završava veliku vojnu vežbu koja je uključila 11 hiljada vojnika, a ona po svom političkom proglasu predstavlja jasnu „preteću poruku Rusiji“, pišu ruski mediji.

Ova vežba nosi naziv „Udar sablje“ (Saber Strike) i održava se na teritoriji Poljske i pribaltičkih zemalja. 11 hiljada vojnika dolazi iz vojski članica zemalja NATO alijanse.

Na vežbi učestvuje 40 jedinica vazdušne tehnike i preko 500 oklopnih vozila iz raznih zemalja.

Od manevara je primetan morski desant pod oznakom „BALTOPS-15″, a koji uključuje 700 ljudi. U Baltičko more je pristiglo 49 brodova iz 15 zemalja. Alijansa je sprovela i obuku u Crnom moru i tu su učešće uzeli SAD, Kanada, Nemačka, Bugarska, Rumunija i Turska.

Ruski mediji ocenjuju da je ova velika vežba održana tik na granicama Rusije, te da, po svemu sudeći, na delu jeste „generalna proba“, a ističu i rečenicu iz saopštenja NATO komande koja glasi „vežba se održava po modelu pretnji sa istoka i juga“.

U svetlu najnovijih najava Pentagona da će razmestiti teško i raketno naoružanje u zemljama Baltika i Istočne Evrope, vežba poput „Udar sablje“ uz deklarisanu rečenicu o „pretnjama sa istoka i juga“, u očima ruske javnosti se doživljava kao još jedan pritisak i pretnja Zapada Rusiji.

U komandnim krugovima NATO alijanse se uveliko govori o skorom napadu na Rusiju, nedavno je izjavio Džon Šindler, bivši analitičar američke agencija NSA i napomenuo da je i „nuklearni rat“ jedna od mogućih opcija.

O početku napada na Rusiju je govorio i NATO general, Petr Pavel, koji je takođe rekao da „nuklearni rat sa Rusijom“ nije isključen kao mogućnost.

Vladimir Putin, ruski predsednik, rekao je međutim da njega ne brine inicijativa o razmeštanju teškog naoružanja u Baltiku i Istočnoj Evropi, nego najpre PRO sistem koji se već razmešta u Poljskoj i Rumuniji.

Putin je istakao da će Rusija okrenuti rakete prema zemljama iz kojih dolazi pretnja, što je izazvalo pažnju svetske javnosti.

(Pravda, Intermagazin)

KOMENTARI3 komentara

  1. srpski na srpskom says:

    smešno!

  2. zeljko says:

    REKAO BIH NARAVNO SMOJE MISLJENJE NEK OVAJ AMERICKI MUDRAC ZVACE IPAK JE DOSAO ISPRED TUDIH CITAJ RUSKIH VRATA NIJE IM OVO 1941 I GLUPI STALJIN. AKO ODLUCE STO JE MOGUCE DA POSALJU KOJEKAVE EUROFEGENDERE PLACENIKE KOJI SU VEC BILI I OVE NATOVCE NA RUSE U NOVORUSIJI STO JE MOGUCE DA PLANIRAJU I ZAUZMU NOVORUSIJU STO LICNO MISLIM ONDA CE NE SAMO RUSKA VOJSKA VEC I ODKB NAPASTI OVE SAMOUVERENE JAHACE PRAVDE A BOGAMI I KINESKA VOJSKA KOJA JE U SANGAJSKOJ ORGANIZACIJI POTPISNICA UGOVORA I PRVI PUT U ISTORIJI JE BILA NA CRVENOM TRGU U PARADI.KINESKA VOJSKA I RUSKA ZAJEDNO IMAJU VISE KONVENCIONALNE TEHNIKE I UZ GUBITKE BI UNISTILA NATOVE SNAGE ZAJEDNO SIGURNO.SVE JE MOGUCE NE VERUJEM U NUKLEARNI RAT ALI KONVENCIONALNI MOGUC

  3. anamarija says:

    Ako vec treba da bude nekog rata onda osobno molim Gosp.Putina neka Ameriku napadne u 'njihovoj kuci' i da postedi Europu da ne strada narod koji nije protiv Rusije .Svi znaju da je jedino Amerika ta koja zeli da za svoje interese vodi rat sa Rusijom a mi u Europi cemo biti ''zrtvena jagnjad'' ! Mi zelimo mir i prijateljstvo sa svim zemljama svijeta a posebno dobre odnose sa nasim susjedima sa kojima i nakon najkrvavijeg rata opet moramo da zivimo zajedno 'kuca do kuce' ! Zato je najrealnije da ''gospodin''Obama malo osjeti sto je rat kada ga uvijek Amerika zapocinje .Iskreno se nadam da Rusija ima dobre obavjestajce u Americi i da znaju gdje se onda moze naci cijelo politicko rukovodstvo Amerike pa da im se tamo 'expres postom ' dostave rakete iz Rusije da ne stradaju i tamo neduzni stanovnici kao i u Europi .Neka malo i oni umiru od tumora na mozgu i cijelom tijelu kao sto umiru djeca na Balkanu od kada ih je NATO bombardirao sa uranijumskim bombama .Gospodine Putine i velika zemljo Rusijo ,molimo vas da postedite sve one u Europi koji vam pruzaju prijateljsku ruku a vi dobro znate da narod u Europi ne misli isto sto i politicari Europe .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *