ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА – ДА ЛИ ЈЕ ОВО НАЈАВА ДА ЋЕ КОСОВО БИТИ ПРИМЉЕНО У УНЕСКО!?

VEST KOJA JE ODJEKNULA – DA LI JE OVO NAJAVA DA ĆE KOSOVO BITI PRIMLJENO U UNESKO!?

5 aprila 2018

Prema navodima lista, Darko Tanasković je još prošlog leta tražio da se reši njegov status, odnosno da se penzioniše, kako bi na Filološkom fakultetu mogao da dobije titulu profesora emeritusa, što može samo kao penzioner.

– Lične stvari postoje, i to jeste prvobitni motiv povratka, ali nije tajna i da je ambasador Tanasković već neko vreme nezadovoljan tretmanom koji ima u Ministarstvu spoljnih poslova – tvrdi izvor Blica iz Ministarstva.

Prema pisanju lista, došlo je do administrativnih problema i to nije realizovano, a Tanaskoviću se tim povodom niko nije javio od avgusta prošle godine. Da li je u pitanju to što tvrdi ministarstvo ili Darko Tanasković zna nešto što javnost ne zna, videćemo u narednom periodu.

Tanasković je, navodi list, poslao telegram predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i šefu diplomatije Ivici Dačiću, u kome ističe da želi da se vrati u zemlju nešto ranije zbog privatnih razloga.

Dačić je za Blic rekao da je razgovarao sa Tanaskovićem i da to mora da bude rešeno brzo.

– Moramo da vidimo. On je dobar ambasador zato što je intelektualac, ali može i operativno da radi. A Unesko je takvo telo da moraš i jedno i drugo. Pričaću sa ambasadorom Tanaskovićem i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, to mora da bude rešeno u kratkom roku – kazao je Dačić.

KOMENTARI3 komentara

 1. goran says:

  Pouzdano tvrdim da je Tanaskovic mason koji saradjuje sa muslimanima. Ne bi me cudilo da se sklanja jer je posao vec obavljen.

  • Filip says:

   Gorane druže, samo nam reci ko ne radi za Jevreje i ko nije mason. Mislim da ti je to lakše, pošto su za tebe svi saradnici Jevreja i masona!

   • Idi begaj:) says:

    Pgledaj znak iznad naziva "unesko" i sve ce ti biti jasno(@goran je 100% u pravu!!)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *