ДА ЛИ ЈЕ ОВО НЕЧИЈИ ПЛАН ЗА ГАШЕЊЕ ЕУ? После Пољске и Грчка тражи одштету од Немачке

DA LI JE OVO NEČIJI PLAN ZA GAŠENJE EU? Posle Poljske i Grčka traži odštetu od Nemačke

7 oktobra 2022

Grčka je odlučila da sledi primer Poljske i takođe je zahtevala isplatu od Nemačke za štetu nanetu tokom Prvog i Drugog svetskog rata. Odgovarajuću izjavu dao je ministar spoljnih poslova zemlje Nikos Dendias.

Prema njegovim rečima, pitanje ostaje otvoreno za grčke vlasti. Ministar je istakao da će ovaj proces biti od koristi za sve zemlje EU.„Za grčku vladu i grčko društvo ovo pitanje ostaje otvoreno, a njegovo rešenje je pitanje principa“, rekao je Dendias.

Ranije je Poljska od Nemačke tražila reparacije za ratne zločine tokom Drugog svetskog rata. Varšava je tražila od Berlina da plati 1,3 triliona dolara.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Milutin says:

  Od kakve Nemačke se to traži? Fašistička Nemačka je počinila te zločine a Poljska svim srcem podržava Ukrajinski fašistički režim. Dali se to traži od Nemačke koja nije na potrebnom nivou fašizma kao ostatak Evrope? Ili, dali s'tim u vezi, treba uništiti Nemačku a samim tim i EU. Poljska je ispostava Velike Britanije najveće fašističke zemlje a Grčka,koja zbog sukoba sa Turskom, mora da deluje u skladu sa američkim (NATO) interesima. Premda Grčka ima nerašćišćene račune sa nemačkom zbog zahteva nemačke da se Grčka odrekne (proda) dela svoje teritorije za isplatu dugova. A kako je sada Nemačka prva na udaru Amerike, eto prilike da se štogod ušićari.

  • Volodimir Gownarsky says:

   1.300 mlrd. Taman da se taj novac preda kaubojima za smeće od oružja pa da Poljaci (i nemci, dobiće i oni kredite al samo za rat) da pokrenu rat protiv Rusije; Ameri stoje iza poganih ćifuto-hrišćana na vlasti u Poljskoj. Amerika uzme novac a topovsko meso iz EU dobije olovo, ćifuto-hrišćani na vlasti posle rata pobegnu na Floridu ko što su posle 2.sv.rata pobegli u tom zapadnom pravcu ka onima koji su ih postavili i platili za "posao", a ovi na vlasti u oficijelnoj,državnoj religiji će da prodaju preostalom poljskom (i nemačkom) narodu posle rata debilistički narativ o božjoj kazni za grehe i nadi ako se pokaju. Kada će narod shvatiti ćifutsko-isusovačke religijske prevare ??????????????????????? Isus nije naš,on je ćifut, lako moguće čak nije ni postojao, potpuna ili djelomična laž,ali svakako nije naš,a sve što nije naše to je POGANO. Kada će ovcoizovana rulja zvana narod to da razume ???????????

   • persida says:

    Isus nije bio hriscanin, niti je sirio hriscanstvo. To je radio prevarant Sveti Pavle, ali Srbi o tome nemaju pojma. Neka Civuti svoje mitove zadrze za sebe. Zamislite da se pojavi srpska bajka da je Milenija (bozja mati) rodila Sina bozijeg, Milenka, sasvim slucajno -- Srbina. I da u dalekom Izraelu ljudi to poveruju i promovisu Srbina Milenka u svoga boga. Nece da moze.

 2. Archelay says:

  E,evo upozorenja onoga-preko Okeana,da drugi put Nemcima ne pade na pamet da pevaju Kalinku.Ali,i Erdoganu ne pada na pamet da se okane operacijom za zastitu okupiranih ostrova.I dodatno sto Grke zulja je,zabrana ruskih brodova prolaz kroz sredozemlja tako da,na kraju-morace i oni da pevaju Kalinku.

 3. Beli Orao says:

  A Srbija treba sad za tri rata da traži ratnu odštetu od švaburdina !!!

  • bilje says:

   Tako je trebaju SVI SRBI tražiti od ŠVOBA-BUBA ŠVABE ili od NEMACA-NEMIH,a SRB/SLOBODAN RAB BOŽJI/ I JA isto to!!!!!

 4. Perun says:

  ŠOKANTNO ali ISTINITO: Treći Rajh na papiru postoji, Nemačka okupirana 70 i kusur godina posle rata?! Hitlerov naslednik Denic nikada nije svoja ovlašćenja legalno preneo na Saveznike i nikad s njima nije potpisao mir, zbog čega pravno gledano Nemački Rajh postoji paralelno sa SR Nemačkom, samo je bez administrativne organizacije. PS Ovo STANJE je i PRAVNI OSNOV za podnošenje zahteva za plaćanje RATNE ODŠTETE današnjoj Nemačkoj.

  • persida says:

   Bravo Perune, bog ti dao zdravlje.

 5. rade says:

  To je sve americko maslo,oni hoce da jos vise pritisnu Njemacku.Poljska i Grcka su americki vazali u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *