ДА ЛИ ЈЕ ОВО ПОЧЕТАК РАСПАДА НАТО ПАКТА: Америка запретила Турској…

DA LI JE OVO POČETAK RASPADA NATO PAKTA: Amerika zapretila Turskoj…

20 aprila 2018

SAD bi mogle da uvedu sankcije Turskoj ukoliko nastavi sa sprovođenjem planova da od Rusije kupi sisteme vazdušne odbrane S-400, izjavio je pomoćnik državnog sekretara SAD Ves Mičel.

On je rekao da bi sankcije Turskoj mogle da utiču i na učešće Ankare u programu „F-35“.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je odluka Turske da kupi ruski sistem S-400 nacionalna odluka te države.Stoltenberg je dodao da NATO veruje da bi dobijena oružja trebalo da budu integrisana u Sistem vazdušne odbrane Alijanse, što će biti teško učiniti sa S-400, preneo je „Sputnjik“.

Pitanje turske odluke o kupovini S-400 od Rusije izazvalo je tenzije pred uvođenje novih antiruskih sankcija, koje je Vašington ranije danas uveo za 38 osoba i pravnih lica.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je na zajedničkoj konferenciji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinim u utorak, 17. aprila, izjavio da su Ankara i Moskva postigle dogovor o isporuci S-400 i da je to pitanje zatvoreno.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Agresije,napadanja,sankcije,okupacije,uubistva,atentati,pljačke,otmice,trovanja,sve su to "epiteti"koji "krase" naci-ameriku! Drugačije oni ne umeju! Bolesnici!

  2. goran says:

    Kad završi sa arapskim pacerima , israel prelazi na tursku, zato su problem rakeTle...

  3. Trifun says:

    Interesi SAD i NATI i Turske SE NE POKLAPAJU VISE!! Naprotiv. SAD i NATO hijene prave Kurdsku drzavu u dvoristu Turske sto je direktan napad na Tursku, i zabijanje noza u leda koje ocito Turska nece prihvatiti olako. NATO je takoder iz svojih baza organizovao puc protiv Turske i planirao likvidicaju legalno izabranog predsjednika. NATO samo zloupotrebljava teritoriju Turske za svoje huskanje protiv Rusije od cega Turska nema nikakve koristi samo probleme. EU Rajh genocidni rasisti Francuska i Nemacka je opet sa svoje strane vuku za nos i ponizavaju beskrajno konstantnim dijeljenem kobajagi savjeta i koriste prospekt pridruzivanja EU Rajhu samo da bi je iskoristavali za svoje interese. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *