ДА ЛИ ЈЕ ОВО РАЗЛОГ ЗАШТО ЗАПАД РУШИ ЛУKАШЕНKА?! ОВО СЕ НЕ ПРАШТА, златне резерве Белорусије враћене из иностранства – ДО ПОСЛЕДЊЕ УНЦЕ!

DA LI JE OVO RAZLOG ZAŠTO ZAPAD RUŠI LUKAŠENKA?! OVO SE NE PRAŠTA, zlatne rezerve Belorusije vraćene iz inostranstva – DO POSLEDNJE UNCE!

27 avgusta 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da je bila strateški ispravna odluka da se ranije vrate sve zlatne rezerve iz inostranstva u zemlju.

– Bravo za Nacionalnu banku i vladu. Pre tri meseca sam dao zadatak da se sve zlatne i devizne rezerve vrate u zemlju, posebno zlato. U zemlju je vraćeno sve do poslednjeg grama zlata – rekao je Lukašenko.Beloruski lider je istakao da zemlja ima dovoljno rezervi da održi kurs nacionalne valute na prihvatljivom nivou, a takođe je pohvalio Nacionalnu baku i Savet ministara, koji još nisu „stvarno“ počeli da koriste zlatne rezerve.

Lukašenko smatra da upravo zbog toga nema katastrofalne situacije sa kursom nacionalne valute. Istovremeno je priznao da u „pojedinim menjačnicama u zemlji nekad može nedostajati novca u gotovini“ i dao je nalog Nacionalnoj banci da ispravi tu situaciju.

Prema podacima Nacionalne banke Belorusije, početkom 2020. godine zlatne rezerve zemlje su iznosile 42,2 tone. Prvog januara ukupne zlatne i devizne rezerve zemlje iznosilee su 9,39 milijardi dolara, a 1. avgusta iznose 8,86 milijardi.

Kako su objasnili iz Nacionalne banke, zlatne rezerve su plemeniti metali u obliku zlatnih poluga. Njima upravlja banka i deo su Državnog fonda plemenitih metala Belorusije.

KOMENTARI3 komentara

  1. RUBIKON says:

    Samo niste rekli gde su te zlatne rezerve "sedele" do sada... To bi bilo interesantno objaviti...

  2. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

    Lukasenko je iskusan politicar i nanjusio je sto mu se sprema!!! Alal mu vera!!!

  3. test01 says:

    Iz Ukrajine su zlatne rezerve "odletele" u americkom avionu prvog dana kada su srusili vladu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *