ДА ЛИ ЈЕ ПОЧЕЛА УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА? Руси не знају али лако одбијају нападе

DA LI JE POČELA UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA? Rusi ne znaju ali lako odbijaju napade

12 maja 2023

Ministarstvo odbrane Rusije je demantovalo izveštaje o navodnim probojima ukrajinskih snaga na pojedinim delovima fronta.

– Navodi koje pojedini kanali na Telegramu prenose ne odgovaraju stvarnosti – navode iz ministarstva.Napomenuli su da je situacija na svim sektorima fronta pod kontrolom.

– Aktivnost ukrajinskih snaga nije primećena u pravcu Kupjanska. Tokom dana sprečene su aktivnosti tri grupe ukrajinskih diverzanata. Na pravcu Krasnolimanskog grupacija trupa „Centar“ odbila je dva napada taktičkih grupa Oružanih snaga Ukrajine kod Kremene i Crvenog Dibrova – navode iz ministarstva.

Dodaje se da su danas u donjeckom pravcu ukrajinske trupe tri puta bezuspešno pokušale da izvrše izviđanje.

– Ruske jedinice su uspele da odbiju osam neprijateljskih napada na svoje položaje. Jurišni odredi su istovremeno nastavili da napreduju zapadno od Artemovska (ruski naziv za Bahmut) uz podršku avijacije i artiljerije. Istovremeno borci grupe trupa „Jug“ aktivno preduzimaju akcije da blokiraju Avdijevku i oslobode Marinku – dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je pojasnilo da ruske trupe uz podršku avijacije i artiljerije odbijaju napad ukrajinske jedinice u pravcu Maloilijnovke gde Ukrajina navodno trpi značajne gubitke.

(Kurir)

KOMENTARI2 komentara

  1. da da says:

    Postoji snimak od juče,da se ruski borci povlače u panici nekih sto metara,jer ih je iznenadio ukrajinski tenk i ukro-nacistička pešadija,a tenk ima top i spregnuti mitraljez koji seje smrt,naravno da su se povukli,to je prirodna reakcija na takvu situaciju.Snimak tu staje,inače bi trajao još 30 minuta najmanje da se cela linija povukla tri kilometra.Opet spin nacista.Možda je posle tenk uništen i pešadija zaustavljena,ali mi to ne znamo jer nije objavljen video.Slava Rusiji!

  2. Saturnalije says:

    ukrajinska ofanziva je lažna ko i "ofanzive" hrvata tita.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *