Да ли је СРБИЈА ДРЖАВА СРБА?

Da li je SRBIJA DRŽAVA SRBA?

11 jula 2017

U vreme  i danas mnogo hvaljenog i veličanog Josipa Broza,  na Trećem programu Radio Beograda emitovao sam svoje prozne priloge, esej i nešto između eseja i pripovetke. Posle uredničkog uređivanja to je čitao spiker. Pri emitovanju tih tekstova od mojih reči oduzimana je najpre reč Srbin, a onda svi oblici te iste reči. Čak je jednom prilikom, koliko se sećam, bio izostavljen i ceo poduži pasus koji je govorio o Svetom Đakonu Avakumu. I sva ta prekrajanja mojih kazivanja prihvatao sam kao nešto što je nužno i preko potrebno u Srbiji. U neku ruku smatrao sam da je zbog tog nasilja uzaludna svaka rasprava sa neposrednim urednikom. Bejah zrnce zahvaćeno tokom jedne državotvorne stihije.

Danas, kada vidim kako Žene i muškarci u crnom, bestidno i siledžijski izruguju se sveukupnom srpskom narodu i za to imaju punu zaštitu zvanične srpske policije i vlasti Srbije, uviđam da Josipu Brozu niko nije podrezao  tetive na nogama. Tako da su ovi u crnom, kao i sam Teofil Pančić, sa svojim genijalnim bljuvotinama, živi primer neobavljene intervencije na ovim znamenitim tetivama.

U mom zavičaju kada se sumnja za nekog da ustaje iz groba i svojim nepočinstvima truje i zagađuje svet, grob mu se otvara i seku mu se tetive. Čak ako se pretpostavi da će tek upokojeni na isti način ustajati, zbog njegovih poganstava na ovom svetu,  to mu se uradi pre ukopa. Zarad onemogućavanja ma kakve štete, bede i nevolje za one koji su na ovom svetu.

I u prenesenom i u neposrednom smislu – duh Josipa Broza i dan danas vlada državom Srbijom. Jer ako Žene i muškarci u crnom imaju punu državnu zaštitu dok nečasno i nasilnički pljuju po Srbima, onda ta država nije i država Srba. Ne može se pojava tih crnih mrlja na ulicama Beograda, ili ma gde u Srbiji, iskupiti nikakvim ljudskim pravima, nikakvom demokratijom, nikakvim slobodama, nikakvik liberalizmom, a još manje udovoljavanjem zapadnim nalozima na putu u najsvetiju Evropsku zajednicu i evroatlatske integracije. I nije sloboda to što će se okupiti šaka onih Srba koji su se sablaznili nad tim crnilom, ili su prosto uvređeni u svom bolu, pa će raširiti neke svoje slike i plakatirane reči i držati konferencije za štampu u  prostorima određenim za tu svrhu!!!

Taj kocept slobode, made in USA i Gret Britani, neka ostane tamo gde je i nikao. U zemlji Srbiji, na zemlji gde žive Srbi, drugačije se razumeva sloboda. Ako je policija, ili odgovarajuća služba, dala dozvolu da se crne mrlje baškare i množe na asfaltu Beogradskom – ko plaća tu istu policiju? Aleksandar Vučić, ona persona neizvesnog pola, kao predsednik vlade, ili to rade Srbi, isti oni Srbi koji žive u Srbiji? (Iako su ključevi kase  – budžeta sa srpskim parama u rukama ovde dve pomenute persone, pare ipak pripadaju Srbima.) A ako iza svega stoji srpski novac, a daje se državnim  institucijama da čuvaju i štite one koji pljuju po Srbima – čija je onda država Srbija?

Takvo licemerje i takva podlosti i takva ogavština i priliči zapadnom svetu: da državne činovnike plaćaju oni koji su državom gnjecani, ugnjetavani i satirani. Pa da se sami vlasnici tog novca bakću sa nedaćama koje odobrava vlast!!! Zar to nije vrhunsko licemerje!!!

Ali, da se pronikne zapadna genijalnost, treba uočiti da takvim konceptom slobode daje se privid pune zaštite čoveka kao pojedinca i kao kolektiva – a vlast, olična u državnim ustanovama, ostaje čista od svega. Nedodirljiva, štaviše. Jer šta ona ima s time što Žene i muškarci pljuju po Srbima, kad je sve uredno prijavljeno i zbog divljih Srba mora im se pružiti puna policijska zaštita. Kao što je i Aleksandar Vučić krenuo da ustanovljava kult smrti, pa je pred divljim i primitivnim Srbima na ulice Beograda izveo žandarmeriju, policiju i agenturu, uz masu oklopnih transportera – a sve to od srca i duše odobrio Željko Cvijanović, pred vizionarom Aleksandrom Vučićem, kao da je ovaj tek otvorio novopodignutu fabriku sa isključivo srpskim proizvodima.

Za vrednovanje Srba, kao nepodobnim elementom za državno ustrojstvo, pod Josipom Brozom, korišćen je naučni socijalizam, što bi lepo mogla da nam objasni demokratkinja Vesna Pešić, a ovi današnji, sada na čelu sa Aleksandrom Vučićem, uz koje spada i Vesna Pešić, koriste Zapadni koncept života, sa vizijom otvorenog društva, ljudskim pravima, promenom svesti i…  tandaramandara. Kako god okreneš: Srbi su na začelju svih naprednih tokova života, na dnu, bez smisla za demokratiju, lenštine i lezilebovići.

Šta hoću da kažem?

Nisu Žene i muškarci u crnom vinovnici tog nasilja i zla koje nose i pljuvanjem, kao muve upljuvarke šire državom Srbijom, već isključivo vlast koju plaćaju Srbi, sa svojim duboko ukorenjenim razumevanjem dobra i zla, poštenja i čestitosti, uvaženja i trpeljivosti…  sa svojim tradicionalnim razumevanjem života. I vlast, koja je izabrana na zapadnom kazanu izbora, smuti pa prospi, dužna je da brani upravo to što zavetno nose oni koji su je izabrali za svoju državu. I zato je posao vlasti da ukine siledžijsko pljuvanje po Srbima, odakle god da dolazi, jer to nije posao samoorganizovanih Srba. Ne zato što će samoorganizovanje uvek otići u pravcu nasilja protiv siledžijskih pljuvača po Srbima – nego zato što Srbi imaju svoje legalno izabrane organe vlasti koji treba da ih čuvaju i od takvih kao što su Žene i muškarci u crnom, Teofil Pančić i čitava armija njima sličnih i podobnih.

Ali kako vlast radi sasvim suprotno od toga, onda sasvim izvesno Srbija nije država Srba. Pod današnjom vlašću to je državorna stihija, da bi bila i premašena očekivanja onog ko je smislio reči: „I posle Tita – Tito“.

(Srđan Volarević, Vaseljenska)

KOMENTARI6 komentara

 1. deda mraz says:

  Pa to i budale znaju da Srbija nije drzava Srba nego vestacka komunisticka tvorevina i ove komunisticke nakaze su zlocine pravili i sve je Srbima pripisano.

 2. miroslav says:

  Ovaj olos na vlasti upravo radi da Srba ima sto manje, da budu ponizeni, osramoceni, ugnjetavani od svake fukare. U ovoj Srbiji izrodi su zasticeni kao beli medvedi a narodu su stavili jaram na vrat. Izgleda da se ovom narodu taj jaram dopada pa ne zeli da ga se otarasi. Lepo je ekselencija Aleksandar Konuzin pitao _ima li ovde Srba. Ocigledno ih nema kada sve ovo trpe.

 3. Miroslav says:

  Srbija zemlja licemera i botova!

 4. Kosovac says:

  Srđan Volarević, poštovanje….. Nije to duh Josipa Broza, to je duh nepomenika koji i sada šeta slobodno po Srbiji. U jednom momentu je uzeo oblik Josipa Broza, pa kada se istrošio, prešao je u oblik Demokrata, Obnovitelja srpstva, šta li….. Taj duh vidimo juče i vlada Srbijom, vidimo milicija srpska ga čuva i pazi. Više se ne zove Josip Broz, sada mu ne možeš odrediti ime, možeš mu odrediti definiciju zato što je njegovo ovozemaljsko ime Tajna….. Taj duh je kao reka ponornica 1988. godine sišao andergraund, izgubila se ispod zemlje, a da bi u vidu Mire Marković, Zorana Đinđića, Borisa Tadića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Jugo nostalgičara opet izvirala vesela, sa istim pričama ali u drugom obličju. Ranije se u takvim slučajevima oblačila jagnjeća koža, sada su rešenja savremenija i bolja….. Kao što radi Željko Cvijanović….. Uz put da kažem, oni što se plaše povratka u 90-te, lažu, oni se plaše povratka u 1988-me.

 5. Prva linija says:

  kakav lep mladic, lici na bubnjara psihomodopopa

 6. Pitagora says:

  Srbi su formalno imali svoju državu do 1915, a U STVARI od vremena kralja Milana - nisu. Još pre Broza, odradio je svoje ograničeni i ambiciozni Aleksandar Karađorđević. Decenijama su nas ubeđivali da smo drugorazredni, prevaziđeni, anahroni, i gle,sada stvarno odajemo utisak jednog uveliko izlapelog naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *