DA LI JE TO ISTINA? – Više od pola Srbije želi u Evropsku uniju

DA LI JE TO ISTINA? – Više od pola Srbije želi u Evropsku uniju

4 aprila 2014

Srbija_EU-1526721363Istraživanje javnog mnjenja agencije „Medium Galup“, koje pokazuje da 55 odsto građana podržava članstvo Srbije u EU, biće predstavljeno danas u Beogradu.

Predstavljenju rezultata istraživanja iz februara ove godine prisustvovaće šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport kao i predsednik i izvršna direktorka agencije, Srbobran Branković i Slađana Brakus, najavila je delegacija EU u Srbiji.

Prema istraživanju, 56 odsto građana smatra da će članstvo doneti zemlji veće investicije, 54 odsto očekuje bolju zaštitu životne sredine, a njih 50 odsto vladavinu prava.

Dve trećine građana – 67 odsto smatra da je poljoprivreda prva na listi sektora koji bi trebalo da dobiju pomoć EU, navodi se u istraživanju.

Istraživanje je urađeno na nacionalnom reprezentativnom uzorku od 1.239 ispitanika, a daje i uvid u nivo podrške dijalogu Beograda i Prištine, kao i prikaz stepena obaveštenosti građana Srbije o obimu sredstava koje EU daje Srbiji.

KOMENTARI5 komentara

 1. velimir says:

  NIJE ISTINA TO IZMIŠLJAJU. NIKAD U AMERIČKO-NACISTIČKU-UNIJU ŽIVELA SLOBODNA SRBIJA

 2. vemi says:

  Koja izmisljotina! Nema vise od 20% takvih koji zele u EU!

 3. Vera Nastasovic says:

  Sve rade samo da nas potpuno zalude. Anketa je onakva kakva pitanja postavite. Nema teorije da je ovo tačno.

 4. radoslav says:

  Naravno da nije istina. To najbolje dokazuju rezultati proteklih izbora na kojima je izašlo 53% od ukupnog glasačkog tela. Od izašlih glasača samo 73% je gasalo za SNS, SPS, DS i NDS. To je samo 36,5% od ukupnog glasačkog tela. Ako se pri tome u obzir uzme činjenica da je najveći broj članova SNS u toj stranci iskljucivo iz ličnih interesa i da im je svejedno dali su u EU, lakose zaključuje koliko je istraživanje agencije Medium Galup (jel to beše naziv neke američke institucije?) verodostojno.

 5. podunavac says:

  To nije istina sve TV kuće, novine i druge obaveštajne ustanove lažu za račun Vičica i i njegovih sardnika pa i neka glasali ste za njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *