„ДА ЛИ KРЕТЕН НЕМАЧKИ МИНИСТАР ЗНА ШТА ГОВОРИ?!“ Медведев објаснио зашто Путин НИKАДА неће бити УХАПШЕН, црвено дугме ће ПРИТИСНУТИ неко други, а онда…

„DA LI KRETEN NEMAČKI MINISTAR ZNA ŠTA GOVORI?!“ Medvedev objasnio zašto Putin NIKADA neće biti UHAPŠEN, crveno dugme će PRITISNUTI neko drugi, a onda…

24 marta 2023

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ukoliko bi nemačke vlasti odlučile da sprovedu odluku Međunarodnog krivičnog suda, koji Moskva ne priznaje, o hapšenju predsednika Rusije Vladimira Putina to bi bilo ravno objavi rata.

U intervjuu vodećim ruskim medijima, Medvedev se osvrnuo na odluku Međunarodnog krivičnog suda koji je izdao „nalog za hapšenje“ ruskog lidera Vladimira Putina. On je istakao da je sud pravno ništavan i međunarodno-pravno nemoćan, te da ništa značajno nije uradio od momenta svog nastanka.Po oceni Medvedeva, odluke suda, poput poslednje o hapšenju Putina, stvaraju ogroman negativan potencijal.

– Pojedine budale, kreteni poput nemačkog ministra pravde kažu: ‘Ako on dođe, uhapsićemo ga’. On je pravnik, da li on razume šta to znači? Jasno je da se ta situacija neće nikada realizovati, ali evo zamislimo da je, na primer, došlo do toga. Aktuelni lider nuklearne države stigao je na teritoriju, recimo, Nemačke i uhapšen je. Šta to znači? Objava rata Rusiji – rekao je Medvedev i dodao da bi u tom slučaju sva ruska sredstva poletela u Bundestag i kancelariju saveznog kancelara.

Takođe je upitao na osnovu čega Međunarodni krivični sud želi da sudi stranim zemljama ili liderima strane zemlje ako ta zemlja nije prihvatila njegovu jurisdikciju?

– Stoga je njegova kompetencija za nas ne samo sumnjiva, nego ništavna, što je već rečeno – poručio je Medvedev.

Ranije je ministar pravde Nemačke Marko Bušman izjavio da će Putina uhapsiti ukoliko dođe u Nemačku. Nemački kancelar Olaf Šolc pozdravio je odluku Međunarodnog krivičnog suda o izdavanju „naloga za hapšenje“ ruskog predsednika, istakavši da „niko nije iznad zakona“.

Zapad želi da raskomada Rusiju

Zapad želi da destabilizuje političku situaciju u Rusiji i da razbije zemlju na delove koji ne bi imale mogućnost da se brane i na kraju bi izgubili svoja nacionalna bogatstva u zamenu za ulazak u NATO, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev

– Šta će im takva država koja ima ogromnu teritoriju i najozbiljniji nuklearni štit, koja pritom ne sluša Amerikance? Apsolutni ni za šta. Želja Zapada je veoma jednostavna: destabilizovati političku situaciju, raskomadati zemlju na delove dovoljno velike da bi sa svakim od njih mogli da se dogovore, izvršiti denuklearizaciju i demilitarizaciju svakog tog dela, a onda doći i ponuditi svoje usluge (za zaštitu tih teritorija) – rekao je Medvedev.

Kako je dodao, „ti delovi bi imali šanse čak i u NATO da uđu“, posebno kada bi podelili nacionalna bogatstva Rusije.

– Tako da su njihove namere jasne – ocenio je Medvedev.

Odnosi sa Zapadom najgori u istoriji

Odnosi Rusije i Zapada su veoma loši, nikada u istoriji nisu bili gori, rekao je Medvedev. Ne gaje se iluzije da će Rusija uskoro početi da komunicira sa Zapadom, trenutno nema izgleda za takvo nešto, dodao je on.

Istovremeno je priznao da su mu današnji zapadni lideri neprijatni. Po njegovom mišljenju, kod lidera Evropske unije primećuje se katastrofalan pad kompetencije i elementarne pismenosti.– Neću imenovati pojedinačno, i sami znate o kome se radi. Ima i muškaraca i žena. Oni su, verovatno, bili dobri stručnjaci u svojim oblastima. Ali ih ne treba ni na puškomet pustiti blizu praktične politike, jer su izuzetno lakomisleni, a to je veoma, veoma tužno – konstatovao je Medvedev.

Kako je dodao, pregovaranje sa drugim zemljama je besmisleno u određenim situacijama, a u pojedinim slučajevima dogovori su kontraproduktivni.

– Koliko ja pamtim mi se ceo život dogovaramo. U ovom slučaju ne mislim na sovjetski period, nego na postsovjetski. O svemu i svačemu, i partnerstvu sa NATO-om i naprednom strateškom partnerstvu sa EU. Ali, nažalost, sve je bilo poništeno u jednom momentu. A pre toga su uopšte prestali da nas slušaju – rekao je Medvedev.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. Gagi says:

  "Uvazeni" svetski planeri, rekao bih teske narcisoidne budale, resili su da prekomponuju svet po svojoj volji. Bez obzira na sve verske i zivotne obicaje, oni svoju pricu "guraju" uz pomoc stamparija kojima stvaraju "novu zivotnu vrednost" gde su svi podmireni i zadovoljni. Ti "mudri" projektanti su smislili da se zivot odvija u gradovima, daleko od prirodnih vrednosti i licne borbe za zivot. Zamislili su, da ce dovoljno dugo vladati svojim stamparijama i tako podmirivati politicke i zivotne potrebe naroda. Da ce svi narodi na svetu ziveti od njihove volje i kavaljerstva. Danas je problem tog plana taj, gradovi su prenaseljeni i nezaposleni a zivot ima svoje prohteve. Danas bedni i nezaposleni ljudi prihvataju svaku budalu koja im obeca da ce im obezbediti osnovnu zivotnu egzistenciju, to se i radi raznom drzavnom finansijskom gimnastikom da bi se sto duze vladalo. NIKOGA, ama bas NIKOGA ne interesuje koliko je drzava za to vreme zaduzena i da li ce posle svega toga od drzave bilo sta ostati. A, svi kao vole svoju decu i zive za njih, bez obzira da li ce to dete sutra biti rob tog nekog svetskog poverioca i da li ce uopste imati SVOJU drzavu casnih predaka koji su za nju izginuli. Danas Srpski narod ima posla sa teskom narcisoidnom bandom koja ce sve rasprodati i raskuciti. To se uostalom i desava samo mi to necemo da vidimo, primorani smo da sutra ujutro kupimo hleb koji su nam "nasi dobrotvori" to "teskim zalaganjem i mukama" omogucili. Za isto to vreme, u drzavi orgijanje na sve strane, da covek ne poveruje u kakvom paralelnom svetu zivimo.

 2. Dragan Pik-pantalon says:

  Medvedev priželjkuje da ubije uhapšenog Putina nuklearnim oružjem.

  • spira says:

   Dečko da li je tebi dobro? Očito da imaš neke mentalne probleme. Nisi ništa pametniji od nemačkog ministra.

  • Cetnik says:

   Majmune Putin je neunistiv!

 3. milorad5 says:

  Ovog "nemačkog ministra" bi hitler prvog poslao u logor.Nacisti su se iz hobby-a bavili eugenikom i sterilizacijom ili eutanazijom gentski defektnih psihičkih bolesnika.Ova očigledno bolesna osoba bi trebala da bude večno zahvalna rusima,jer da nije bilo njih ovaj se ne bi ni rodio u hitlerovoj fantaziji,sigurno.Neko gura ovakve kretene da glume izvršnu i političku vlast a sad se vidi sa ovom prevarom od suda zvanom "medjunarodni tribunal" da su uništil ii sve zakone u "demokratskim" državama NATO alijanse.Mislim da su to već seljaci u holandiji,lekari i radnici u engleskoj i francuskoj,parlamentarni poslanici i političari u nemačkoj i penzioneri u italiji već shvatili u kom košmaru su se probudili a to je tek početak.Videćemo dokle će plebs da ih trpi ali mislim da je fitilj već prikraju.

 4. Beli Orao says:

  Kako se od nekad još pametnih političara i presjednika zapada iskotila današnja serija idiota , svarno se pitam dokle će ovo da ide , nije isključeno da neće i nuglarkama morati da se uguši ta gamad !

  • Pilot bespilotnih letelica says:

   To što su odavali utisak „ozbiljnijih ljudi” u odnosu na današnje klovnove i šljam, nikako ne znači da su bili manji hoštapleri. Naprotiv! Francuska je, kao stara i velika nacija, sa izraženim smislom za državnost, zgodan je egzemplar. Italijani nisu sasvim za poređenje jer su nezgodan i netipičan primer a Špance ne uzimamo u razmatranje jer su mnogo "miksovani" pa nisu pravi belci i ne mogu sasvim poneti pridev "evropski". Ne znam na koje "pametne" političare mislite, ali ih, recimo, u Francuskoj od De Gola nije bilo. Miteran je već bio dronjak za koga je čak i Širak bio političar od „integriteta”. Potonji, Sarkozi, bio je najava sveopšteg sunovrata, preko Olanda sve do ovog nedonoščeta Makrona masa h ubrzanje, gravitacija čini svoje... Pa Vi sad zamislite kakvom će to silom tresnuti o pod. U tom svetlu možete posmatrati dotične i trenutni "freak show". No, oni su samo izvođači radova, tek puki izvršioci, Guje otovnice su, međutim, iz redova aristokratije i tu skoro da nema bezazlenih i naivnih. Ako se i desi da ih ima, "reše ih se usput".

 5. da da says:

  Pogledajte mu samo facu robovsku,kako je ta nacija uopšte ikada imala jaku vojsku,iako je podletela kad su umislili da imaju.Zašto Rusija ovo ne završi na atlantiku pitam se.Posle toga mora se povući u svoje granice koje joj pripadaju i pustiti đubre neka smrdi gde je.

 6. Milutin says:

  Putin definitivno neće kao turista doći u Berlin, pa kao na pasoškoj kontroli se upali alarm. Pa ajd' da 'apsimo. Definitivno bolesni umovi. Ali kad bude došao ima da mu postave stepenice na Rajhstagu, kao na Olimpijadi kad se pali olimpijski plamen, da se čovek časkom popne i pobode rusku zastavu. Da se zaviri, ponovo, na vrh Rajhstaga.

 7. Petrovgrad says:

  Zapad se uveliko sprema za rat sa Rusijom, to ne ide jednostavno, to je veoma složen proces. Za sada ratuju sa Rusima do poslednjeg Ukrajina, zatim dolaze na red Poljaci, Česi, Slovaci, Slovenci, Hrvati,Bugari,.... Ova druga faza može biti masovnija, da svi istovremeno krenu na Rusiju. Severni i Južni front. Do tada ima dosta da se uradi.Pitanje je gde smo Mi tu. Naša peta kolona će sigurno tražiti svoju priliku. Rusi će pobediti nema sumnje, samo je pitanje cena. Sigurno neće braniti Staljingrad i Moskvu, već ce se rat voditi na tlu EU. Što se tiče naloga za hapšenje Putina, nisam čuo stav naše NVO, nisam čuo šta kaže Nataša Kandić i njena bratija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *