„ДА ЛИ МЕ СМАТРАТЕ ЛУДАKОМ?!“ Лукашенко растурио, шта је све рекао за ЕУ, сасуо жестоко Бриселу

„DA LI ME SMATRATE LUDAKOM?!“ Lukašenko rasturio, šta je sve rekao za EU, sasuo žestoko Briselu

3 oktobra 2021

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko poručio je danas da mu nije ni na kraj pameti da vodi osvetljubivu politiku prema Briselu zbog sankcija, ali i da njegova zemlja može da opstane bez tržišta Evropske unije.– Možete li da dokažete tvrdnju da sam se odlučio za osvetu Evropskoj uniji? Da li me smatrate ludakom? Moja zemlja je u centralnoj Evropi i mala je. Samo 210.000 kvadratnih kilometara, ništa slično Sjedinjenim Američkim Državama. Može li 10 miliona ljudi da diktira uslove za pola milijarde, koliko živi u Evropskoj uniji? – izjavio je Lukašenko za CNN.

On je naglasio da je samo slabim ljudima stalo do osvete i da sebe ne smatra takvim čovekom, a da ne veruje da je potrebno sprovoditi osvetoljubivu politiku prema Uniji. Dodao je i da je Belorusija preživela bez EU i da će moći da opstane i u narednim godinama, usmeravajući svoj izvoz na tržista Rusije i Kine, ali drugih zemalja sa kojima ima prijateljske odnose.

– Izvozimo oko 40 odsto naše proizvodnje. I samo Rusija može sve to da primi. Ali imamo i Kinu sa 1,5 milijardi, našeg prijatelja, i prodaćemo nešto tamo. Prodaćemo Turskoj, Iranu, Pakistanu i Indiji, imamo normalne odnose sa njima. Pokazali smo da možemo bez EU i SAD i nastavićemo tako – naglasio je beloruski predsednik.

Lukašenko je danas izjavio i da bi se Belorusija, u slučaju eventulanog oružanog napada, otvorila u jedinstvenu vojnu bazu sa Rusijom, kako bi izdržala agresiju.

KOMENTARI4 komentara

 1. ostrogorski says:

  A ko je i kada razdrobio veliko rusko carstvo, čiji deo je bila i Belorusija? "Velikaši, proklete im duše, na komate razdrobiše carstvo". Dodao bih ovome - ponovno ujedinjenje razdrobljenog carstva, na neke nove (nepomirljivo sukobljene) nacije i države, nije moguće zbog savremenih velikaša - prokletih duša, koji jednim okom namiguju svojoj braći a drugim svojim sponzorima sa zapada. Da li je i Lukašenko takav Velikaš?

 2. Beli Orao says:

  Lukašenko ne peri se kod zlobnika , živi svoj život i ne komentariši više o zapadu to će ih najviše razarati kad shvate da su nebitni ! Zato se tako i ponašaj !

 3. Čist je ko Suza says:

  Ne smatraju oni tebe budalom, već hoće da te naprave na budalu, diktatora i nepitaj već šta, isto kao i sa Putinom.

 4. Vjatič says:

  Oba milenijuma ove civilizacije protekla su u bezuspešnim naporima katoličke Evrope da uništi hriščanstvo i Slovenski narod. Svetski ratovi, komunizam, fašizam, Napoleon, Teutonci, genocid nad Srbima(Baltik i Balkan), Rusima, Jermenima...sve je osmišljeno u Vatikanu.To je jasno obelodanio visoki Vatikanske službenik, Alberto Rivera, u svom autobiografskom romanu(Vatikanske ubice). Za to je platio glavom, ali zato su Sloveni saznali ono što su i osetili na svojoj koži. Belorusija je samo epizoda,jer im je cilj Rusija. Ne zbog Sibira i bogatstava, već što je Rusija zaštitnik hrišćanstva. A to govori sve o katoličanstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *