„ДА ЛИ МЕ СМАТРАТЕ ЛУДАKОМ?!“ Лукашенко растурио, шта је све рекао за ЕУ, сасуо жестоко Бриселу

„ДА ЛИ МЕ СМАТРАТЕ ЛУДАKОМ?!“ Лукашенко растурио, шта је све рекао за ЕУ, сасуо жестоко Бриселу

3 октобра 2021

Белоруски председник Александар Лукашенко поручио је данас да му није ни на крај памети да води осветљубиву политику према Бриселу због санкција, али и да његова земља може да опстане без тржишта Европске уније.– Можете ли да докажете тврдњу да сам се одлучио за освету Европској унији? Да ли ме сматрате лудаком? Моја земља је у централној Европи и мала је. Само 210.000 квадратних километара, ништа слично Сједињеним Америчким Државама. Може ли 10 милиона људи да диктира услове за пола милијарде, колико живи у Европској унији? – изјавио је Лукашенко за ЦНН.

Он је нагласио да је само слабим људима стало до освете и да себе не сматра таквим човеком, а да не верује да је потребно спроводити осветољубиву политику према Унији. Додао је и да је Белорусија преживела без ЕУ и да ће моћи да опстане и у наредним годинама, усмеравајући свој извоз на тржиста Русије и Kине, али других земаља са којима има пријатељске односе.

– Извозимо око 40 одсто наше производње. И само Русија може све то да прими. Али имамо и Kину са 1,5 милијарди, нашег пријатеља, и продаћемо нешто тамо. Продаћемо Турској, Ирану, Пакистану и Индији, имамо нормалне односе са њима. Показали смо да можемо без ЕУ и САД и наставићемо тако – нагласио је белоруски председник.

Лукашенко је данас изјавио и да би се Белорусија, у случају евентуланог оружаног напада, отворила у јединствену војну базу са Русијом, како би издржала агресију.

KOMENTARI4 коментара

 1. острогорски says:

  А ко је и када раздробио велико руско царство, чији део је била и Белорусија? "Великаши, проклете им душе, на комате раздробише царство". Додао бих овоме - поновно уједињење раздробљеног царства, на неке нове (непомирљиво сукобљене) нације и државе, није могуће због савремених великаша - проклетих душа, који једним оком намигују својој браћи а другим својим спонзорима са запада. Да ли је и Лукашенко такав Великаш?

 2. Beli Orao says:

  Лукашенко не пери се код злобника , живи свој живот и не коментариши више о западу то ће их највише разарати кад схвате да су небитни ! Зато се тако и понашај !

 3. Čist je ko Suza says:

  Ne smatraju oni tebe budalom, već hoće da te naprave na budalu, diktatora i nepitaj već šta, isto kao i sa Putinom.

 4. Vjatič says:

  Oba milenijuma ove civilizacije protekla su u bezuspešnim naporima katoličke Evrope da uništi hriščanstvo i Slovenski narod. Svetski ratovi, komunizam, fašizam, Napoleon, Teutonci, genocid nad Srbima(Baltik i Balkan), Rusima, Jermenima...sve je osmišljeno u Vatikanu.To je jasno obelodanio visoki Vatikanske službenik, Alberto Rivera, u svom autobiografskom romanu(Vatikanske ubice). Za to je platio glavom, ali zato su Sloveni saznali ono što su i osetili na svojoj koži. Belorusija je samo epizoda,jer im je cilj Rusija. Ne zbog Sibira i bogatstava, već što je Rusija zaštitnik hrišćanstva. A to govori sve o katoličanstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u