DA LI ON NEŠTO ZNA? – Jelko Kacin tvrdi da van Srbije postoji dokumentacija o ubistvu Đinđića

DA LI ON NEŠTO ZNA? – Jelko Kacin tvrdi da van Srbije postoji dokumentacija o ubistvu Đinđića

16 februara 2014

jelko-kacin 65464646-5464Izvestilac Evropskog parlamenta za našu Srbiju Jelko Kacin tvrdi da je obavešten o tome da postoji dodatna dokumentacija, van Srbije, u vezi sa pozadinom atentata na Zorana Đinđića.

To bi moglo da bude iskorišćeno ako bude pokrenuta nova istraga, rekao je Kacin u intervjuu novosadskom „Dnevniku”, ne navodeći više detalja o toj dokumentaciji.

On je istakao da „taj odgovor mora da da Srbija i to pre svega sama zbog sebe a ne zbog zahteva EU”.

Da bi vladavina prava, koja je, kako podseća Kacin, centralni Kopenhaški kriterijum za članstvo u EU, bila zaista ukorenjena – „moraju se raščistiti sva otvorena pitanja vezana za delovanje službi bezbednosti i njihovih veza sa organizovanim kriminalom i političkim strukturama”.

„Svi ti elementi su zastupljeni u atentatu na Đinđića”, istakao je on i dodao da mu je drago to što je, povodom njegovog zahteva da rasvetljavanje političke pozadine ubistva Đinđića bude deo evropske agende Srbije, „bilo pozitivnih reakcija srpskih zvaničnika.

„Naročito ohrabruje izjava ministra pravde Nikole Selakovića da se mora staviti tačka na to pitanje jednom zasvagda”, rekao je Kacin.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *