ДА ЛИ ОНА СТОЈИ ИЗА „НОН-ПЕЈПЕРА“?

DA LI ONA STOJI IZA „NON-PEJPERA“?

3 maja 2021

Gosti „Hit Tvita“ su bili predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsednik Veritasa Savo Štrbac i reditelj Dragoslav Bokan.

Jedna od tema bio je non-pejper koji je uzdrmao region, a postavilo se pitanje ko može da stoji iza tog famoznog dokumenta.– Mi sada moramo da pričamo o nečemu čemu ne znamo autora. Lično mislim da ako iza tog dokumenta stoji žena, da je to Maja Kocijančić, lično ona to može da uradi. Lik Maje Kocijančić je vrlo zanimljiv, o njoj nema podataka, nema njene biografije nigde, vi znate da je sarađivala sa Mogerini, sa Varheljijem, ali nemate podatke o njenom datumu rođenja, koje škole je završila. Dakle vi imate neke nove forme politike, u kojima ovaj non-pejper naleže – rekao je Bokan.

Dačić je istakao da ovaj “ non-pejper“ podrazumeva autonomiju za Srbe na severu Kosova, a loše je to što dokument podrazumeva međusobno priznanje, oblikovano kroz međusobno poštovanje teritorijalnog integriteta.

– To je bolji predlog u odnosu na ono što smo do sad imali, non-pejper je bolji od ZSO i od Ahtisarijevog plana, ali nije na nivou naših zahteva i očekivanja. Dobro je što se prvi put negde u nekom dokumentu, govori o tome da Republika Srpska i Srbija naprave ujedinjenje, govori se o nekom mirnom rastakanju BiH – rekao je Dačić.

(Alo)

KOMENTARI20 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Pa naravno da stoji, sve takve žene koje su tipa Nataše Kandić kako to Šešelj opisuje u svojoj knjizi treba samo da rade poso koji im zaista ide. Međutim iza ovog non-tolet pejpera stoji sav svet osim Rusije, Kine i delimično Srbije.

 2. Gospodi Pomiluj says:

  Rastakanje BIH? Šašavi retortičar Dači, da li je on normalan? Takve gluposti ne bi trebalo da priča ni dok spava. Mi od ujedinjenja sa srpskom i rastakanjem BIH ne dobijamo bukvalno ništa a gubimo Kosovo, BIH je zaostavština stare Jugoslavije i svih perioda do sada, oni nikada neće želeti da se rascepe kako bi pripali nekoj srbiji, šta to lepo ima u Srbiji? Oni više vole svoju nezavisnost, onu Dejtonsku ili kakvu god, vole svoje konvertibilne marke i šta će im dinar? Za srbiju je dobro ono što ima smisla a ovo nema baš nikakvog, isto kao ni onaj pijani pevač Dači.

  • Miraš says:

   Tajna (čitaj izdajnička) konvencija je dokument potpisan 28. juna 1881. godine između Kneževine Srbije i Austrougarske monarhije. Odredbama ovog ugovora određeno je da Srbija neće moći zaključivati bilo kakve ugovore sa drugim zemljama, bez prethodnog odobrenja Austrougarske (to znači ni sa Rusijom), kao i to da će morati da održava prijateljsku politiku prema Monarhiji. Neposredno pre potpisivanja Konvencije (05.Oktobra 1880), zaključen je Trgovinski ugovor, kojim je Srbija svoju robu mogla da izvozi samo u Austrougarsku, čime je svoju privredu potčinila volji Monarhije. Potpisivanje ova dva dokumenta je dogovoreno ranije pred Berlinski kongres (1878); tačnije, srpski diplomata Jovan Ristić je obećao potpisivanje ova dva ugovora, izgradnju srpske železnice za Monarhiju, kao i odricanje od Novopazarskog sandžaka u zamenu za zastupanje srpskih interesa na zasedanju Berlinskog kongresa. Tajnu konvenciju su potpisali tadašnji srpski ministar spoljnih poslova Milutin Garašanin i ministar finansija Čedomilj Mijatović, time Srbiju stavivši u zavisan položaj prema Monarhiji, u zamenu za međunarodno priznatu nezavisnost. Godinu dana kasnije, došlo je do tzv. Bantuove afere, tj. do optuživanja kneza Milana Obrenovića za proneveru seljačkih obveznica i potkradanje naroda. Budući da su, samim spominjanjem njegovog imena u aferi, njegovi ugled i vlast bili veoma poljuljani, on je zatražio pomoć od Austrougarske. Godine 1882, kao „nagrada“ za potpisivanje Tajne konvencije, Milan Obrenović je krunisan za kralja, a Monarhija je obezbedila da sve sile prihvate Srbiju kao kraljevinu. Godine 1887. Tajna konvencija je produžena i proširena jednom stavkom: da će Austrougarska štititi interese dinastije Obrenović, što je Austrougarskoj obezbedilo veću vezanost i zavisnost Srbije, a Srbiji, tj. kralju Milanu efikasno sredstvo za obračunavanje sa protivnicima.

   • Kosovac says:

    @ Miraš, …..Tajna Konvencija od 28. juna 1881. godine. Znači postoji dokaz, karakterističan je i datum. Znači ova konvencija nije plod Teorije Zavere. ……………Sada treba objasniti kako se to usuđuje Milan Obrenović da sklapa Tajne konvencije? U ime Naroda? Evo kako: Tajne konvencije se sklapaju među Visokim članovima Tajne organizacije. Nepoštovanje Tajne konvencije je sankcionisano i na najvišem nivou, atentatima na srpske vladare. Đorđe Petrović Karađorđe, Mihajlo Obrenović, Aleksandar Obrenović, Aleksandar Karađorđević, Zoran Đinđić. Vidimo nešto se motaju i oko Aleksandra Vučića, primećujemo da je u zadnje vreme počeo mnogo da vrda. Tajna organizacija, neko je to približno odredio kao Tajna Stranka. Nije mogao konkretnije, zato što su opšti izrazi i „masonerija“, „iluminati“, „alumni – alumniati Sonje Liht“ ….. Sada je Moguće mnogo toga Tajnog deduktivno dokazati preko pojma „Sorošoid“ – sistema na globalnom nivou. Tačnu hijerarhiju je naravno nemoguće materijalno dokazati, ali to nije ni potrebno, postoje i dobra sredstva kroz medijume, istoriju, sociologiju, a smernicama koje daje Otkrovenje Jovanovo. ……………Znači, Tajna konvencija se potpisuje (naprimer na Non-Pejperu), taj dogovor se objavljuje u Tajnom službenom listu, znači da je to u nekom smislu legalizovano. Što kaže naša ministarka Zorana, to je ozakonjenje nezakonitog, kada nam je poklonila čuveni „Zakon o Ozakonjenju Nezakonito Izgrađenih Objekata“. Digresija, kada je prilikom raspada komunizma u Srbiji jedan novinar objavio senzaciju da u Jugoslaviji postoji Tajni službeni list, zvaničnici su mu odgovorili „Pa šta, i u celoj civilizovanoj Evropi postoje Tajni službeni listovi“. Elem, daklem, teško je dokazati šta su sve savremeni članovi Tajne Stranke sa Zapadnog Balkana (Velike Srbije) potpisivali na non-pejperima. Zoran Đinđić, Vojislav Koštunica, Boris Tadić, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić, Edi Rama, Zoran Zaev, Bakir Izetbegović, Milorad Dodik. Verovatno se ta dokumentacija čuva u nekom kripteksu, osigurana samouništenjem u slučaju neovlašćenog obelodanjivanja. ……………Ipak, uvek postoji nada da će se naći neko ko će da doaka ovoj opisanoj ljudskoj gamadi.

    • Mirjana says:

     Istorijski gledajući Rusija kad je oslabljena gubi teritorije kada je, a gotovo u isto vreme sakate i južne slovene. Kako te izgleda. 1. Prvi svetski rat u martu 1918 godine prilikom sklapanja mira u Brest Litovsku sovjetska Rusija gubi značajne teritorije. 2. Ubrzo posle toga nestaje Srbija sa medjunarodne političke scene tako što su je ubacili u Kraljevinu SHS. Mirovna konferencija je završena u Parizu 1919, a već 1928 održava se Drezdenski kongres. „Srušiti imperijalističku tvorevinu, Jugoslaviju“ - glasila je odluka Kongresa. Parola o ujedinjenoj Albaniji (sa Kosovom i drugim teritorijama) značila je da se ne ruši samo imperijalistička (kapitalistička) Jugoslavija, nego i Grčka. Sve vodeće sile Evrope onog vremena bile su kapitalističke i zapravo imperijalističke, a Jugoslavija je bila mala naspram njih. KPJ u Drezdenu se tako uzdrekao kao da je ta Jugoslavija bila najveći evropski problem. Koje tajne evropske snage su usmerile ovo društvance u Drezdenu? Najverovatnije to su one moćne evropske snage koje su se protivile odlukama Pariske mirovne konferencije (recimo Nemačka, Vatikan, Italija, zatim Austrija i Madjarska tj bivša Austrougarska). Dakle to su sile gubitnice iz prvog svetskog rata. Zvanično Italija nije gubitnica iz prvog svetskog rata, ali jeste bila nezadovoljna zbog teritorija koje će ući u Kraljevinu SHS- Jugoslaviju. 3. Drugi svetski rat je korekcija prvog i tek tada će komunisti iznutra preoteti Jugoslaviju. A zatim će nastaviti da je razbijaju prvenstveno nanoseći štetu srpskom narodu. Treba primetiti da današnji osvajači itekako poštuju brozove avnojevske granice ( one se podrazumevaju još sa kDrezdenskog kongresa), te granice im i dan danas odgovaraju. Dakle, postoji kontinuitet sa antisrpskim delovanjem od 1928 (Drezdenski kongres) do dan danas. Ko to zlo konstantno održava u tako dugom periodu vremena? Koja je glavna (tajna) kancelarija? Da je rascopamo zanavek.

  • Miraš says:

   Zapravo tom sramnom konvencijom Milan Obrenović se odrekao svih Srba preko Drine u korist Austrougarskog carstva. Nama o Berlinskom kongresu govore samo toliko da je uspela revizija za nas štetnog San Stefanskog mira, izbegnuto je stvaranje Velike Bugarske koja bi obuhvatila i neke naše jugoistočne teritorije, ali značajno veće srpske teritorije izgubljene su preko Drine. Nisu u pitanju samo izgubljene teritorije, saberi ti ratna stradanja srpskog stanovništva u BIH od 1878 do danas. Napola su ih istrebili. Ne treba biti brzoplet, ali u uslovima kada Zapad slabi, treba ispraviti tu nepravdu. Ako to ne uradimo čim se oporave nastojaće da ih istrebe 100 posto, da dovrše stari započeti posao.

 3. persida says:

  Ova je rugoba ko Milicka i Kandicka. Ruzne zene zele da uniste covecanstvo. Lepe zene radjaju lepu decu, ako imaju sa kime.

  • I Love persida says:

   Lepa moja persida. Jesi li nam ti rađala već?

   • persida says:

    Sa takvima kao ti, nisam i necu. Nema danas muskaraca u Srbiji.

 4. Black says:

  Non-pejper? Pa ako nije papir onda nabijem ga na glavić i onome / njoj koja ga izmisli.

 5. šiško says:

  A što je važno ko je autor, ako je apsolutna budalaština, kao što jeste? Da možda vi niste učestvovali u njegovom pisanju? I šta vas briga za maju? Nas, narod Srbije ne zanima ni maja ni eu ni bilo ko u njoj. Zašto onda vas zanima? Da nemate nekih dogovora i aranžmana sa njima?

 6. E.Lirsch says:

  I kad Gica-prasic sazna ko je pisao "PAJPER" odlucice da li ce ga prihvatiti ili nece. Sto bi zaboljo ovaj moj zavarceni ko pise i kave nabuloze. Jedino ako su dosli do zakljucka da zaba mora jos ad se kuva.. pa ko vele...

 7. dinki says:

  Može bit da je ona i izgleda dovoljno glupo.

 8. ko says:

  To je ta mnogo pametna žena kako kaže picousti.

  • Gospodi Pomiluj says:

   Kako li tek onda izgledaju one gramzive, pohlepne, srebroljubive, šmizle koje nisu ni za šta osim da ih staviš u ormar sa starom garederobom koju ne nosiš. To se valjda zove leš ili kostur iz ormara.

  • Si Ju Leter Aligeder says:

   Tako, tako lepa, mlada i ohola, poklonio bih je albancima sa sve pejperom, možda je njima lepa, a ja slušam persidu, ona kaže "ma ova je ružna" a verovatno i sve šta je rodila i izrodila sa tim pejperom.

 9. Svetovid says:

  Pohvale "non paper-a" od strane političara je isto kao kad goveče po ko zna koji put posegne za šargarepom, iako zna da je samo mamac da bi dobio štap-preko ledja. Papiri-"duhovi" koji bez autorizacije, dolaze niotkuda i postaju legitiman osnov za razgraničenje ili k o m e n t a r i s a nj e? Ili za nove pokolje.

  • Slabovid says:

   To je kao da ti nude muda za bubrege. Mnogo lepo, a da mi ponudimo njima nešto?

 10. Miki says:

  Ostavite se vi političari pisanja Non pejpera,ko ga je kada i zašto pisao. Ne mlatite praznu slamu sa narodom već se držite rezolucije 1244 koja je jedino rešenje i za koju ste u odbrani iste plaćeni i imenovani od naroda . Ovo vaše političko ispipavanje pulsa naroda i farsa predavanja srpskog Kosova vam kod naroda proći neće, jer je za Kosovo proliveno mnogo krvi naših predaka.

 11. Kosovac says:

  Non-pejper je napisao sorošoidni Veliki Majstor, šef Tajne Stranke. Posle je to dao svojim spikermenima. ………………..Rastumačio sam šta znači Non Pejper. To je Toalet Pejper, koji je Guzicom napisao šef Tajne stranke. I te nastale hijeroglife je dao srpskim rukovodećim političarima koji vidimo to vrlo uspešno tumače, kao da gledaju u dlan. ………………..Meni ipak ostaje verovatno da će šef Tajne stranke ipak jednog dana da poliže sve to što je napisao (izasrao) na tom Pejperu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *