ДА ЛИ РЕГИСТАР БОРАЦА БИХ РУШИ ТВРДЊЕ МАЈKИ СРЕБРЕНИЦЕ? Јесу ли синови уместо оловки и свески ипак држали пушке?!

DA LI REGISTAR BORACA BIH RUŠI TVRDNJE MAJKI SREBRENICE? Jesu li sinovi umesto olovki i sveski ipak držali puške?!

28 jula 2021

Da li registar boraca na sajtu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ruši tvrdnje Majki Srebrenice da su im sinovi nastradali kao obični civili?Jednostavnom pretragom na zvaničnom sajtu Vlade BiH, ukoliko uporedite osnovne podatke, imena i prezimena, lako vas misao može navesti da se radi o sinovima Munire Subašić, Hatidže Mehmedović, Kade Hotić? Ako se utvrdi da se zaista radi o tim osobama, šta onda?

Da napomenemo, one su više puta isticale, a mnoge i danas ističu, da su im sinovi stradali sa olovkom i sveskom u rukama, ne sa puškom. Kasnije se možete uveriti u kontradiktornost pokojne Kade Hotić, koja je i sama priznala da joj se sin dohvatio oružja.

U prilog zaključku da je moguće da su sinovi Majki Srebrenice ipak borci Nasera Orića svakako ide i Naredba poredsedništva BiH o opštoj mobilizaciji, kada su mobilisani svi sposobni građani od 16 do 60 godina, sa zahtevom da se što pre jave jedinici kako bi dobili raspoređaj na ratištu. Nesposobni za ratovanje bili su dužni da, ukoliko poseduju, predaju oružje nadležnoj jedinici, koje bi se potom koristilo na ratištu.

Naredba o opštoj mobilizaciji

Predsednica udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić – ukoliko se utvrdi da je reč o njenom sinu, onda je on službovao u armiji BiH.

registar boraca BiH

Munira je već nadaleko poznata po izlivima mržnje prema Srbima, ali i po tome da voli život na visokoj nozi, pošto se i sama hvalila džipovima i viskom primanjima. Više puta je veličala ratnog zločinca Antu Gotovinu, a slavila je i „Oluju“.

Hatidža Mehmedović

Dvojica sinova Hatidže Mehmedović moguće je da su učestvovali u ratu na strani zločinačke Orićeve terorističke vojske.

Više puta Srbe je optužila za „genocid“.

registar boraca BiH

– To ne mogu biti ljudi, to su samo životinje, zveri neke koje su obukle ljudsku kožu. Meni su to Srbi uradili – rekla je Hatidža Mehmedović.

Kada Hotić

Sin Kade Hotić i Seada Hotića Samir, ako se utvrdi da je osoba pod istim imenom i prezimenom, i sa istim imenom oca, njen sin, onda je i on bio pripadnik tzv. Armije BiH. Pokopan je u Potočarima, kao i njen muž Sead Hotić. Kada je u svedočenju i sama priznala da je njen sin nosio pušku.

registar boraca BiH

– Ja znam, odbrana se formirala sa 40 pušaka. Neko imao onu… Moj Samir nekakvu napravio. Morali smo se braniti, jer smo napadnuti – svedočila je Kada Hotić.

Svedočenje Kade

Foto: Printscreen/recom. link

Podsetimo, nedavno je objavljen i Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. Komisiju je predvodio izraelski istoričar Gideon Grajf.

Na 1.036 strana Komisija je dokazala da genocida nije bilo.

– Nakon temeljne istrage Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, zaključuje se da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte. Iako Komisija ne smatra ubistva koja su se dogodila oko Srebrenice genocidom, ona u uvažava činjenicu da su hiljade ljudi (uglavnom ratnih zarobljenika) ubijene na najstrašniji način i da odgovorne za ove gnusne zločine treba kazniti – stoji, između ostalog, u zaključcima Komisije.

KOMENTARI6 komentara

 1. petrovgrad says:

  Koga više interesuje prkopavanje po okoline Srebrenice i đenaze. Bio je rat i ratni okršaji. Naši ih potukli do nogu, dok su se povlačili prema Tuzli. To što su streljali zarobljene u hangar, to je zločin. Kakav genocid, kakve budalaštine. Svaka šuša od novinarčića razume se u medjunarodno pravo, a da nije ni jedan ispit polagao na fakultetu. Najviše što su učili jesu treninzi kod instruktora iz NVO.

 2. Čist je ko Suza says:

  Jesu bili fizička lica ali naoružani do zuba i uvek spremni da vam pucaju u leđa.

 3. Komsija says:

  Majke Srebrenice su dokaz da nije bilo genocida u Srebrenici. Da je bio genocid, majke i zene ne bi prezivele, ovako, Majke Srebrenice su najogavnije trgovacko drustvo koje trguje mrtvima.

  • ANA says:

   Baš tako! U Srebrenici nisu ubijani ni žene ni djeca ni starci, nego samo vojno sposobni. Ginuli su samo oni koji su se sa oružijem probijali prema Tuzli. Mnogi od njih su izginuli u međusobnim razračunavanjima, mnogi su upadali i u muslimanske, a i srpske zasjede ili su nailazili na minska polja, a i na srpske vojnike koji su ih ganjali.

 4. Triglav says:

  pa ne možete vi ovim činjenicama ništa protiv glavnog argumenta: protiv milijona dolara u đepivima zapadnih političara, farmakomafije i švajcarske banke od muslimanske kulturne droge -- opijuma iz makedonije, afganistana, indokine te svih drugih područja sveta pod kontrolom muslimanske religije i zapadnih profesionalnih armada.

 5. Velika Metla says:

  Mujo, reci nam nešto o sebi ? Rođen sam u Sarajstanu, živim u MinKenu, sahranjen sam u Srebrenici, a trenutno sa Fatom u Neumu na odmoru ! Mašala Mujo !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *