ДА ЛИ РУСИЈА ИДЕ КА ПРОПАСТИ!? Ко контролише Централну банку Русије и каква је демографска ситуација у земљи?

DA LI RUSIJA IDE KA PROPASTI!? Ko kontroliše Centralnu banku Rusije i kakva je demografska situacija u zemlji?

2 februara 2021

– Ruska Centralna banka je jedan od glavnih finansijskih problema u Rusiji – tvrdi ekonomista dr Ivan Pajović.

Pajović kaže da Vladimir Putin nema kontrolu nad Centralnom bankom i da se njene pravi kontrolori nalaze u Bazelu u Švajcarskoj. On je rekao da Centralna banka Rusije u špekulacijama za zlatom stalno gubi novac.– Problem svih finansijskih problema u Rusiji je Centralna banka – tvrdi Pajović i dodaje da čak ni na ruskim rubljama nema državnog grba Rusiji niti natpisa da je to novac ruske države. On je objasnio da je ruska valuta na najnižem nivou u novijoj istoriji.

– Strani faktor kontroliše ruske finasije – kaže on i dodaje da je Putin 2012. pokušao da povrati kontrolu Rusije nad finansijama ali da nije dobio podršku u Dumi.

Pajović je rekao da Rusija ima i velikih demografskih problema i da veliki broj Rusa napušta zemlju kako bi otišao za boljim poslovima na zapad, da zemlju masovno napuštaju žene, a da je smrtnost veća od nataliteta. On smatra da su povučeni pogrešni potezi kada je, bez ograničenja omogućeno doseljavanje u Rusiju ljudima iz bivšeg SSSSR, tako da su pored nacionalnih Rusa počeli da se doseljavaju i muslimani iz okolnih država.

Pajović smatra da će Rusija, ukoliko se nastavi negativan demografski trend, doći u situaciju da nemože više da kontroliše svoju teritoriju. On kaže da su statistike po kojima je broj stanovinka porastao za 2 miliona tako što je dodata populacija Krima, a da su Rusiji za godinu dana što zbog stope mortaliteta što zbog iseljavanja realno izgubili 500 000 ljudi.

– Ako izdvojimo muslimane Rusa, zajedno sa sa drugim manjim narodima, možda ima ukpno 110 miliona – kaže Pajović.

– Govori se da će do 2050. godine broj stanovinka Rusije pasti ispod 130 miliona. Ako je to tačno Rusija ide ka propasti – upozorava Pajović.

Pajović je u uživo programu komentarisao poteze Vladimira Putina i njegovu odgovornost i zasluge, problemu alkoholizma, stanju ruske poljopivrede pod sankicijama, oligarsima, odlivu novca iz zemlje i drugim temama vezanim za Rusiju.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. šiško says:

  Ne znam, ja uopšte nemam utisak da je Rusija u većoj opasnosti. Koliko vidim, kad zagusti Rusi umeju da donesu vrlo efikasne odluke i zakone koje zatim dosledno sprovode. Kad bismo mi imali i delić te sposobnosti i spremnosti država bi nam bila mnogo sigurnija, a život stanovništva u njoj bolji, prosperitetniji i lepši. Ovako sa ovom kilavom izdajničkom vlašću sastavljenom od kadrova sa dna kace mi nemamo nikakvu perspektivu. Čeka nas sigurna propast.

  • Dusko says:

   Gluposti ovde!Samo da se nesto pise.Zapadna propaganda. Kako da propane zemlja sa tolikim rezervama zlata,sa tolikim resursima,sa takvim rukovodstvom kakvim ima,sa takvom vojnom moci. Totalna glupost,ovaj tekst.Ako je ko propo onda je to Zapad.Prokockali su ljudima penzije.Sav cisti kapital ,kapital sa pokricem koji imaju su ustedjevine ljudi.Sve ostalo je odstampano pa cak i ovaj korona paket. A mi,umesto da se bavimo svojim domacinstvom i ucvrscujemo odnose sa Rusijom,objavljujemo ovake gluposti. Neka nam je na cast.Uvek smo tonuli jer smo saradjivali sa pogresnom stranom.Tako je i dan danas!Sramota i nepoznavanje svetskih prilika.Kad mi ukapiramo,bude kasno.Rasture nam i ono malo drzave i slobode sto imamamo.

 2. test01 says:

  BINGO - kazem ja odavno da su isti vlasnici centralne banke Rusije kao i FED-a u USA, koja stampa dolare. Grupa ljudi kontrolise ceo svet, vec odavno sam shvatio da su i svi veliki svetski dogadjaji u stvari planirani i kontrolisani od te iste grupe !

 3. Kosovac says:

  Baš je uporan ovaj sorošoid Ivan Pajević, doktor srbofobije i rusofobije. Prošli mesec je ovde isto drvio o Rusiji i rusofiliji, ali je dobio po nosu od mnogih komentatora sa ovog sajta INTERMAGAZINA. Nije se naučio pameti, šta ćeš kada se mora, a i nije loše da se od investitora sa Zapada dobije neki dinar. Pa i da se naši sajtovi kao PRAVDA, HelmCast i slični malo opare, i oni imaju dušu. Zato što ovakve gluposti ne može niko objaviti, ukoliko se ne dobije neka donacija, u stilu Sonje Liht ili Nataše Kandić.

 4. milorad 5 says:

  ruske finansije su po dogovoru kontrolisali do skora rotšildi i francuski klub,ali posle "afere navaljni" i nagle smrti poglavara rotšild klana mislim da će se uskoro pojaviti NOVI dizajn rublje.Takodje ruzsi su samo na razlici u ceni zlata koje su kupovali u proteklih deset god. neprekidno zaradili jedan čist godišnji priliv od izvoza nafte i gasa , tako dfda to ne stoji da su oni izgubii pare na zlatu,potpuno je logično da oni koji us kupovali zlato (rusi i kinezi) DANAAS debelo profitiraju na ogromnom skoku cen tog metala a rusi su KUPILI i iSKOPALI MNOGO ZLATA.SADA GA PRODAJU i tačno je da na krtke staze gube pare pošto zlato i DALJE raste ali oni već imaju ogromnu kapitalnu dobit i sad je pretvaraju u RESURSE.rublja je veštački podcenjena kroz zapadne pritiske ali to će se zapadnim fondovimna obiti o glavu sigurno i mislim da uskoro možemo očekivati pojavu ZLATNE RUBLJE :) a to je automatski krah mnogih prevaerantskih šema n vlostritu i šire.Rusi čekaju pravi momenat da imga ZAVUKU DO KOSKE.Ja savetujem svakom razumnom špekulantu da se dobro snabde i ovim "bezvrednim" rubljama jer će oni koj ih imaju imati povlašćenu cenu konverzije u8 zlatnu rubljju a takodje je pametno kupovati JUAN jer on će jako da raste kako se bude soipao dolar ,njegova vrednost će u sledećih šest meseci početi da skače RAPIDNO (mislim Juana).Mislim da će i naša centralna banka uskoro izvršiti konverziju dela rezervi u JUAN:) AKO IMAJU MOZGA a možd će imati i DOJAVU:).SVe u7s vemu ruska ekonomija ne stoji loše istina je da bi mohgla i mnogo bolje ali ruska ekonomija je stavljena na stabilnu platformu i uskoro će doći vreme da se to urdi i sa VALUTOM. E onda će da vidimo sve ove pametnjakoviće kako će da kenjaju dalje:)DOŠO VAM JE KRAJ MRSOMUDI.

 5. Rista says:

  Ovako! Treba ga uapsiti, osuditi na uslovnu doživotnu robiju a onda mu dati reč. Uslov bi bijo da objasni kako se kreće brojno stanje američke bele manjine(nije baš da je već potpuno manjina, ali u pojedinim američkim državama, pa čak i u najvećoj državi, JESTE) da priča istinu i da izvuče zaključke. A može malo i Gale da spomene. Koliko ima belih Amerikanaca? Tek desetak miliona više od Rusa. Dakle, Pavković bi tako mogao da nađe put spasenja, samootkupljenja a posle toga može i da baci kašiku štos mene tiče. Tačno je da se Rusi iseljavaju, da im je standard nizak, ali je to većinom posledica neuhodanosti Ruske države i promene stanja svakih 50 godina. Te revolucija, te Hitler, te raspad, te nakazni kapitalizam… Hoće li to stati? Nije na meni. A imaju stanovnika, belih, skoro isto koliko i Amerika. Kapito, sinjor pavelek? Eto, to nisu podaci za javnost i Ameri ih nerado iznose ili ih uopšte ne iznose jer liberalci i globalijanci to odmah krste "rasizmom", a transparentni Rusi i neće i ne mogu da kriju neke stvari, makar preventivno. Pa onda ja moram da pišem u njihova imena. To što Pavlek zbori, ja upotrebljavam kada hoću nešto da podvalim, da nekog izbacim iz takta i to vi je klasična teorija (zlo)upotrebe statistike.

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Brate Risto, jeste da si u pravu, ali mnogo štediš ovog doktora srbofobije. I nikako da mu potrefiš ime, Nije ni Popović, ni Pavković, no je Pajović. U prošlom komentaru si ga nazvao Popović, pogrešno, ali si ga bar napravio na pačavru. ……………Prošli mesec su mu objavili isti članak, fol gotovo Rusija je prdnula u čabar, Persida se raspametila zato što ima još takvih kao njuma. Ja sam ga malo deljnuo, ali si ga ti baš dokusurio, čudo da se usudio da se ponovo javi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *