ДА ЛИ РУСИЈА ПОСЕДУЈЕ ХЕМИЈСКО ОРУЖЈЕ? Кремљ дао одговор

DA LI RUSIJA POSEDUJE HEMIJSKO ORUŽJE? Kremlj dao odgovor

5 marta 2021

Rusija je uništila svo hemijsko oružje i očekuje da će to učiniti i njene kolege, uključujući SAD, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, portparol predsednika Ruske Federacije.„Rusija je već prijavila i verifikovala uništavanje svog hemijskog oružja na svojoj teritoriji pre mnogo godina. Rusija se u potpunosti pridržavala odredbi odgovarajuće konvencije, Rusija nema hemijsko oružje. Inače, očekujemo da će neki od naših kolega takođe se pridržavaju odredbi ove konvencije. Znate, postoji niz država koje imaju hemijsko oružje na svojoj teritoriji, uključujući Sjedinjene Države“, rekao je predsednički portparol.

Evropska unija je u utorak prvi put uvela sankcije pod novim globalnim režimom zbog kršenja ljudskih prava protiv četvorice ruskih državljana i zbog hapšenja Alekseja Navaljnog. SAD, nakon EU, najavile su uvođenje sankcija protiv Ruske Federacije. Na spisku je 14 organizacija sa formulacijom „zbog proizvodnje biološkog i hemijskog oružja“. Pored toga, američke sankcije ciljaju određene pojedince i organizacije, a uključivaće i ograničenja izvoza i viza. Portparol Stejt departmenta Ned Price takođe je u utorak rekao da SAD pozivaju Rusku Federaciju „da proglasi i uništi svoj program hemijskog oružja“.

„I u ovom svetlu su takve izjave, naravno, apsolutno lišene logike, neutemeljene su i, shodno tome, nisu ništa drugo do neuspešan pokušaj kamufliranja njihove politike kako bi dalje obuzdale Rusiju“, prokomentarisao je Peskov.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gardista says:

    Ko je trovao juce Srbe iznad Kraljeva i Kragujevca?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *