ДА ЛИ РУСИЈА ПОСЕДУЈЕ ХЕМИЈСКО ОРУЖЈЕ? Кремљ дао одговор

ДА ЛИ РУСИЈА ПОСЕДУЈЕ ХЕМИЈСКО ОРУЖЈЕ? Кремљ дао одговор

5 марта 2021

Русија је уништила сво хемијско оружје и очекује да ће то учинити и њене колеге, укључујући САД, рекао је новинарима Дмитриј Песков, портпарол председника Руске Федерације.„Русија је већ пријавила и верификовала уништавање свог хемијског оружја на својој територији пре много година. Русија се у потпуности придржавала одредби одговарајуће конвенције, Русија нема хемијско оружје. Иначе, очекујемо да ће неки од наших колега такође се придржавају одредби ове конвенције. Знате, постоји низ држава које имају хемијско оружје на својој територији, укључујући Сједињене Државе“, рекао је председнички портпарол.

Европска унија је у уторак први пут увела санкције под новим глобалним режимом због кршења људских права против четворице руских држављана и због хапшења Алексеја Наваљног. САД, након ЕУ, најавиле су увођење санкција против Руске Федерације. На списку је 14 организација са формулацијом „због производње биолошког и хемијског оружја“. Поред тога, америчке санкције циљају одређене појединце и организације, а укључиваће и ограничења извоза и виза. Портпарол Стејт департмента Нед Прице такође је у уторак рекао да САД позивају Руску Федерацију „да прогласи и уништи свој програм хемијског оружја“.

„И у овом светлу су такве изјаве, наравно, апсолутно лишене логике, неутемељене су и, сходно томе, нису ништа друго до неуспешан покушај камуфлирања њихове политике како би даље обуздале Русију“, прокоментарисао је Песков.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gardista says:

    Ko je trovao juce Srbe iznad Kraljeva i Kragujevca?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u