Da li se Putin sprema za rat?

Da li se Putin sprema za rat?

20 decembra 2014

Putin 3732Prodaja oružja se u Rusiji povećala za dvadeset odsto, a investiranje u pojačanje vojnih sposobnosti se značajno poboljšalo. Predsednik Rusije Vladimir Putin planira da potroši čitavih 700 milijardi dolara na vojnu opremu do 2025. godine.

Ulaganje u modernizaciju vojske odvija se uprkos ekonomskoj krizi koja je primorala Rusiju da usvoji krizni budžet za narednu godinu.

Budžet koji Rusija sada troši na modernizaciju vojnih snaga je sada treći na svetu, posle SAD i Kine.

Aerodromi, stotine borbenih aviona i nove flote tenkova su deo plana razvoja ruske vojske, a radi se i na razvoju raketa dugog dometa, na naprednoj nuklearnoj podmornici, kao i na osam novih brodova za mornaricu, a svi planovi bi trebalo da budu ostvareni do 2020. godine, piše CNN.

S obzirom na zaoštravanje odnosa Zapada i Rusije koji nisu bili napetiji od kraja Hladnog rata, ovakvi postupci Rusije nisu iznenađujući.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Mare says:

    ' nove flote tenkova ' - Uredniku ovih novina i piscu teksta treba zabraniti rad. Prvo se nauci sta se kako zove u Vojsci pa onda se pisu tekstovi. Kako su krenuli procitacemo i jato krava ili krdo ptica.

  2. petko says:

    Jok, ja se spremam! Pa naravno da se sprema, svi se spremaju. Samo Srbijica spava, kao i obično, zato ćemo i proći kao i obično... Isti koji su nas ''namestili'' 1914., 1941. i 1999., još uvek jašu... Mrak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *