ДА ЛИ СЕ ТО АМЕРИ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ? Преко 60 авиона послато у близини Kине – упозорење стиже из Пекинга

DA LI SE TO AMERI SPREMAJU ZA RAT? Preko 60 aviona poslato u blizini Kine – upozorenje stiže iz Pekinga

13 oktobra 2020

Najmanje 60 američkih borbenih aviona obavili su osmatračke misije regiona koji se nalaze jako blizu teritorije Kine, te se pretpostavlja da Vašington možda planira vojne operacije u Južnom kineskom moru, tvrdi jedna organizacija u Pekingu.Kako navodi Inicijativa za strategijske situacije u Južnom kineskom moru, od 60 borbenih aviona koliko je zabeleženo, 41 letelica je preletela preko tog spornog mora, šest iznad Istočnog kineskog i 13 preko Žutog mora.

U izveštaju ovog tela napominje da su znatno pojačane aktivnosti snabdevanja letelica gorivom u vazduhu, što po njihovoj oceni može da znači da se američka vojska sprema na dalekometne napade na ciljeve u Južnom kineskom moru.

Ova inicijativa, takođe, kaže da neke letelice koje su poslate da natoče gorivo borbenim avionima dolaze iz američke baze u Guamu.

– Neobično je za SAD da šalju letelice za snabdevanje iz Guama, a ne iz njihove baze Kadena u Japanu, zato što su te operacije neekonomične i neefikasne. Ovakvi potezi su verovatno priprema za snabdevanje letelica gorivom u ekstremnim situacijama i iz tog razloga zahtevaju veliku pažnju – navodi se u izveštaju Inicijative.

– Ove vojne aktivnosti u Južnom kineskom moru pokazuju da je taj region i dalje u fokusu Amerikanaca, ali ono što dodatno privlači pažnju jeste povećana aktivnost u regionu Žutog mora. Pre dva meseca, aktivnosti u tom regionu bile su sporadične – dodaje se.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad3 says:

    ovo su završene pripreme neonaci alijanse koja radi svoj posao nevezano od toga ko sedi u beloj kući , niko im ništa ne može ZA SADA.Posle toga će se čekati ishod američkih izbora i politička situacija u vašingtonu će diktirati momenat napada na kinu i rusiju ali oni su SPREMNI ,to je cela filozofija.Pripreme se vrše svakako, pa videće onda kako i šta.Osim toga ova doktrina stalnog pritiska i simulacija napada je takodje taktičko zavaravanje pred PRAVI napad i to je igra koja se igrala i ranije pred početak nekih ratova u prošlosti i predstavlja pokušaj dobijanja makar kratkotrajnog efekta taktičkog iznenadjenja ali to mnogo kOŠTA i ne može se igrati GODINAMA inače bi i hladni rat tako izgledao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *