ДА ЛИ СЕ ТО АМЕРИ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ? Преко 60 авиона послато у близини Kине – упозорење стиже из Пекинга

ДА ЛИ СЕ ТО АМЕРИ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ? Преко 60 авиона послато у близини Kине – упозорење стиже из Пекинга

13 октобра 2020

Најмање 60 америчких борбених авиона обавили су осматрачке мисије региона који се налазе јако близу територије Kине, те се претпоставља да Вашингтон можда планира војне операције у Јужном кинеском мору, тврди једна организација у Пекингу.Kако наводи Иницијатива за стратегијске ситуације у Јужном кинеском мору, од 60 борбених авиона колико је забележено, 41 летелица је прелетела преко тог спорног мора, шест изнад Источног кинеског и 13 преко Жутог мора.

У извештају овог тела напомиње да су знатно појачане активности снабдевања летелица горивом у ваздуху, што по њиховој оцени може да значи да се америчка војска спрема на далекометне нападе на циљеве у Јужном кинеском мору.

Ова иницијатива, такође, каже да неке летелице које су послате да наточе гориво борбеним авионима долазе из америчке базе у Гуаму.

– Необично је за САД да шаљу летелице за снабдевање из Гуама, а не из њихове базе Kадена у Јапану, зато што су те операције неекономичне и неефикасне. Овакви потези су вероватно припрема за снабдевање летелица горивом у екстремним ситуацијама и из тог разлога захтевају велику пажњу – наводи се у извештају Иницијативе.

– Ове војне активности у Јужном кинеском мору показују да је тај регион и даље у фокусу Американаца, али оно што додатно привлачи пажњу јесте повећана активност у региону Жутог мора. Пре два месеца, активности у том региону биле су спорадичне – додаје се.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad3 says:

    ovo su završene pripreme neonaci alijanse koja radi svoj posao nevezano od toga ko sedi u beloj kući , niko im ništa ne može ZA SADA.Posle toga će se čekati ishod američkih izbora i politička situacija u vašingtonu će diktirati momenat napada na kinu i rusiju ali oni su SPREMNI ,to je cela filozofija.Pripreme se vrše svakako, pa videće onda kako i šta.Osim toga ova doktrina stalnog pritiska i simulacija napada je takodje taktičko zavaravanje pred PRAVI napad i to je igra koja se igrala i ranije pred početak nekih ratova u prošlosti i predstavlja pokušaj dobijanja makar kratkotrajnog efekta taktičkog iznenadjenja ali to mnogo kOŠTA i ne može se igrati GODINAMA inače bi i hladni rat tako izgledao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u