ДА ЛИ СЕ УПРАВО ОСТВАРУЈЕ ОНО НА ШТА НАС ЈЕ ИТАЛИЈАНСКА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА УПОЗОРАВАЛА У НОВЕМБРУ 2005?

DA LI SE UPRAVO OSTVARUJE ONO NA ŠTA NAS JE ITALIJANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORAVALA U NOVEMBRU 2005?

21 septembra 2017

Veleizdaja na rasklapanje

Informacije ove ozbiljne službe bezbednosti jasno potvrđuju da zla koja su zadesila Srbiju nakon 2000. nisu stihijska nego detaljno planirana.
Još tada ukazano je da Amerikanci neće da „konačnu srpsku predaju Kosova” potpiše dosovska garnitura.

Projektovali su da to urade baš oni koji su 1999. sedeli u srpskoj vladi i učestvovali u odbrani zemlje od evroatlantske agresije.

Već su imali konkretna imena i obavezujući odnos sa izvršiocima.

Tek posle takvog etičkog samoubistva nacije globalistička kupola smatraće da je Srbija zaista slomljena, simbolički i praktično.

Onda je mogu gurnuti u nove pogubne eksperimente, kao što je balkanska unija pod kontrolom „Balkanske hobotnice” i muslimana. Taj čas je kucnuo. A znaš li šta smo dužni da učinimo mi? Ti i ja?

Piše: Branislav Matić

Bio je novembar 2005. Sa urednicima iz rimskog dnevnika Rinascita i milanskog geopolitičkog časopisa Eurasia, našim prijateljima, u privatnu posetu beogradskom magazinu Evropa nacijadošao je visoki oficir italijanske obaveštajne službe. Zapravo, bio je to sastanak na njegovu inicijativu.

Najavili su mi ga kao „tradicijskog Evropljanina”, zavetovanog „čuvara bele (evropske) Evrope” i „velikog poštovaoca Srba”. Znao je za drevnost srpskih korena i divio se „srpskoj herojskoj etici koja je više puta u istoriji spasla Evropu”. Smatrao je da su i devedesetih godina XX veka Srbi jedini među evropskim narodima imali smelosti da izađu na crtu Zveri. Braneći svoju zemlju i goli život, reagujući iskonski i bez plitkih računica, primili su na sebe prvi udar. Zadržali su Zver deset godina u balkanskom lavirintu. Omogućili su urušenoj Rusiji da se pribere i podigne sa kolena. „A kad je Rusija živa i stoji uspravno, sve je na ovom svetu drugačije. Spasonosna ravnoteža čini se mogućom.”

– Ovde me dovode dva duboka osećaja: osećaj poštovanja prema Vašem narodu i osećaj krivice zbog svega što vam čini vladajuća lažna Evropa – rekao je sredovečni gospodin kratke kose i visoka čela, nalik na barona Evolu s praga četrdesetih. – Ali sada je glavno ono što želim da Vam ponudim.

KOLONIJALNI STATUS KAO OSVETA

Na stolu preda mnom bio je izvorni dokument na italijanskom i veoma dobar prevod na srpski. Trideset dve strane o tome „šta Amerikanci hoće sa Srbijom do 2020. godine”. Tekst zasnovan na saznanjima italijanske obaveštajne službe i uvezan njihovom analitikom.

Amerikanci, ukratko prepričavam dokument, Srbiju smatraju pokorenom i okupiranom teritorijom. Program koji sprovode u njoj, iza banalnih kulisa „političke korektnosti”, ima osvetnički i vaspitni karakter. Osvetnički prema Srbiji, vaspitni za sve ostale. U dokumentu je detaljno izložen plan srozavanja Srbije u kolonijalni status i preddržavno stanje.

Pošto je nastao nekoliko godina ranije, mnogi od elemenata tog plana uveliko su se već odvijali pred našim očima. Isisavanje i iznošenje bogatstava u inostranstvo, preotimanje svega što je tokom sankcija devedesetih već bilo prebačeno u strane banke, nametanje najgoreg tranzicionog modela, pustošenje privrede i guranje u najdublje dužničko ropstvo, stavljanje zemlje pod upravu mafijaškog kartela zvanog „Balkanska hobotnica”, pretvaranje teritorije Srbije u glavnu evropsku prijemnu sobu za dirigovanu invaziju muslimanskih trećesvetskih masa na Evropu, stroga ideološka kontrola na svim nivoima, trovanje i podemonjenje javnog prostora kroz sistem treš medija, programi izazivanja masovne dezorijentacije, hipnoze i ravnodušnosti… Uporedo sa tim odvijaće se i program „prevaspitavanja Srbije”, izlaganja velikim ritualnim i magijskim poniženjima, svojevrsnom samolinču, program etapnog „uvežbavanja veleizdaje” i pripreme terena za srpsko priznavanje sopstvene južne pokrajine kao još jedne šiptarske države na Balkanu. (…)

Svaka od tih stavki biće još jedno evroatlantističko overavanje Srbije u glavu. I svako od njih mora biti izvedeno srpskom rukom.

„KONAČNI SLOM” I ZATVARANJE KRUGA

Ali nesumnjivi vrhunac svega toga, prema američkom scenariju, biće u poslednjem činu. Amerikanci neće da „srpsku konačnu kapitulaciju” potpiše dosovska garnitura dovedena na vlast u bezbojnoj revoluciji u oktobru 2000. Insistiraju na tome – tvrdi se u dokumentu italijanske obaveštajne službe – da „srpsku predaju Kosova” potpišu oni koji su 1999. sedeli u srpskoj vladi i učestvovali u odbrani zemlje od agresije Evroamerikane. Baš oni.

Tek onda globalistička kupola će smatrati da je Srbija slomljena, simbolički i praktično. Konačno overena u glavu i srce. To je tačka u kojoj se, za njih, ovaj krug zatvara. Potom mogu Srbiju, i ceo Balkan, gurnuti u nove pogubne eksperimente. Recimo u balkansku uniju pod kontrolom „Balkanske hobotnice”, gde će u perspektivi od tri decenije prevladati muslimanska i antievropska većina.

U nastavku dokumenta naglašava se da je sve ovo samo američki plan i da se mnoge stvari ne moraju odvijati tako. Navodi se i šta bi sve trebalo da rade patriotske snage u Srbiji kako bi sprečile ostvarenje tog mračnog scenarija. Nećemo sada, zbog obimnosti i prirode tog dela materijala, ulaziti u njegovo izlaganje.

– Predlažete mi da ovo objavim? – pitam visokog oficira italijanske obaveštajne službe i univerzitetskog predavača, našeg gosta.

– Stavljam Vam na raspolaganje. Garantujem autentičnost teksta. Ostalo je na Vama.

– Opisi stanja i analiza političke tehnologije u protektoratu Srbija su tačni i upečatljivi. O tome danas možemo i sami svedočiti, svojom kožom. Ali ključna nova tvrdnja ovde je da će „konačnu srpsku predaju Kosova” potpisati radikali i socijalisti?

– Da.

– Ako bismo mi to sada objavili, u novembru 2005, značilo bi da teško optužujemo i miniramo jedine političke snage opozicione ovom užasu kojem je zemlja izložena. Nikoga na svetu ne bismo mogli ubediti da nismo dosovska ili globalistička agentura.

– Verovatno. Ali snage koje pominjete su lažna opozicija svemu tome. Imaju mnogo putera na glavi i cena im je prilično niska.

– Mislite na socijaliste?

– Mislim na sve njih. Socijalisti su, recimo, ucenjeni mogućim haškim optužnicama, kao i upetljanošću u niz megapljački. Fondovi iz devedesetih su im se istopili i vrlo su kooperativni. Oni nemaju ideologiju, etiku, strategiju, principe. Neki od njih su još pod Miloševićem radili za Amerikance, neki su imali veoma važnu ulogu u oktobarskom prevratu 2000. godine. Sve u svemu, oni su za Amerikance laka roba.

SKENIRANI LJUDI, NAPISANE ULOGE

– A Šešelj? Pravo da Vam kažem, ne zvuči mi uverljivo da bi on, čak ni ovako bandoglav i sebičan do beskrupuloznosti, mogao odobriti takav javni čin veleizdaje.

– Šešelj tada neće biti na sceni.

– Kako?

– Postoje dva načina. Ili neće fizički biti tu, kao što nije sad, ili neće biti relevantan.

– Ne verujem ni da bi Nikolić ili Vučić, kakvi god da su, potpisali tako nešto. Bilo bi to političko i simboličko samoubistvo. Mazanje fekalijama celog svog života. Ne verujem ni da bi to progutala njihova stranka, njihovi birači.

– To što je izloženo u našem dokumentu je stvar procesa. Neće se desiti sutra nego, recimo, za desetak godina. Lonac je pristavljen, žaba je u loncu, ringle su uključene.

Pa polako. Srpska radikalna stranka će do tada biti razbijena i prekonvertovana; verovatno će to zvati sanaderizacijom, evropeizacijom, modernizacijom.

Nikolić ni sada nema, a pogotovu tada neće imati ni čvrstinu ni harizmu da se odupre Amerikancima. On tada neće biti u svojoj koži. Poslužiće nekome drugom kao što je Koštunica poslužio Đinđiću.

– Vučić je od tinejdžerskih godina u hroničnoj predizbornoj kampanji, malo šta drugo i zna da radi. Vojnik svoje partije. Jurišnik. Teško ga je smestiti u takav scenario.

Italijan je zastao, pogledao me značajno, kao da proverava verujem li zaista u ono što govorim.

– Nemojte u vezi sa Vučićem imati nikakvih iluzija. On je od ranije u vezi sa Britancima i Amerikancima, posredno i neposredno, a nedugo po Šešeljevom odlasku u Hag definitivno je „pristao na saradnju”.

– Šta to praktično znači?

– Preuzeo je konkretne i precizne obaveze. Posle streljanja Đinđića, svi znaju da tu nema šale. Ušao je u program, Amerikanci će na njega odigrati. Potpuno je proučen, za njih tu više nema nepoznanica. Znaju sve rupe u njegovoj biografiji, anomalije u strukturi ličnosti, seksualne i druge sklonosti, jake i slabe tačke. Sada rade na njemu. Neke od osobina će ispravljati, neke pojačavati.

Evo, proletos se vratio sa još jedne „specijalizacije u Londonu”. Videćete promene u govoru tela, odašiljanje šifri rukama, snižavanje tona i usporavanje iskaza, metod izlaganja kap po kap, modernizaciju u načinu oblačenja. Videćete naučenu prepodobljenost, na granici sa kičom, videćete mnogo jeftine dramaturgije koja bi u raznim prilikama trebalo njemu da dâ na značaju.

GENERATOR KONFUZIJE, TEHNIKE SAOPŠTAVANJA

– Dobro, ako je toliko proučen, kako ga definišu Amerikanci?

– Agresivna kukavica i patološki lažov. Amoralan i beskrupulozan. Solidan tehnolog politike, u domenu organizacije, ali ne mnogo kreativan. Sklon zaletanjima i providnim dosetkama, potcenjivanju publike i autogolovima. Previše patetičan. Brutalan prema potčinjenima, na način koji je usvojio od Šešelja, i snishodljiv prema nadređenima.

– Da ne preterujete?

– Ne. Naprotiv.

– Zar takav može biti podesan za namenjenu ulogu?

– Prema svecu i tropar. Prema zadatku i izvršilac. Ne traže oni viteza i diplomatu, uravnoteženog i principijelnog čoveka, nego veštog manipulatora s nacionalističkim pedigreom, osobu koja će biti generator konfuzije i hipnoze, pa usred toga potpisati veleizdaju, sve vičući: „Drž’te izdajnike!” Veleizdaja će se, naravno, zvati malo mekše. Recimo, sporazum o dobrosusedskim odnosima Beograda i Prištine i o dve stolice u UN.

– A kako će on takav, i na takvoj platformi, dobiti izbore? Kako će uopšte doći u priliku da bilo šta potpisuje?

– Izbori u današnjim demokratijama su farsa. Mali sporedni ritual u totalitarnim plutokratijama i kleptokratijama. Vi vrlo dobro znate da i u Srbiji „nije važno ko je za koga glasao, nego ko broji glasove”. Znate i da se apsolutna vlast može zadobiti sa 20–25 odsto ukupnog biračkog tela, ako se proverenim sredstvima smanji izlaznost. Uostalom, on ne mora ni dobiti izbore.

Radikali su dva puta pobedili na izborima, pa nisu preuzeli vlast. Prodali su pobedu. Kad Amerikanci procene da je vreme, Vučić možda neće pobediti na izborima, ali će preuzeti vlast, i to apsolutnu. Demokratama, i svim njihovim denominacijama, naprosto će biti naređeno da se sklone. Učiniće tako, neće ni pisnuti. Staće u red da od novog okupacionog namesnika otkupe amnestiju za pljačke i druga nepočinstva ogromnih razmera.

– Tvrdite, dakle, da će Vučić biti doveden na vlast pre svega da preda Kosovo Arbanasima, to jest Amerikancima?

– Onim na šta se obavezao, on je Kosovo već predao. Sve ostalo, sa njegovog stanovišta, biće samo etape i tehnike saopštavanja. Poglavlje po poglavlje, fusnotu po fusnotu.

CRKVA JE POSLEDNJA ODBRANA

Ostao sam pri argumentima za neobjavljivanje ovog dokumenta u novembru 2005. Nedostajala je proverljivost. Nisam želeo ni na koji način da duvam u tikvu one garniture kolonijalne uprave i da rušim jedinu opoziciju u zemlji, kakvu-takvu. Nisam želeo ni da ma koja obaveštajna služba preko novina koje uređujem odigrava svoje igre.

Povrh svega, znao sam da bi tada, u novembru 2005, svi umešani lako amortizovali negativne efekte objavljivanja, jer bi glavni elementi većini ljudi izgledali neverovatno (pre svega tvrdnja o tome koga su Amerikanci planirali za potpisivanje veleizdaje).

– A zašto Vi ovo nudite meni, uredniku jednog mesečnika, čistog i slobodnog ali malog? – pitao sam Italijana. – Zašto niste ponudili srpskim službama bezbednosti?

Nije bio siguran da li sam zaista naivan, ili se samo pravim kako bih od njega izvukao još informacija i analiza. No izgleda da mu je bilo svejedno, pošto je igrao otvorenih karata.

– Vrh srpske službe bezbednosti zna ovo o čemu Vam govorim. Ali ono što je od te službe preostalo nije u ulozi čuvara države nego je među izvršiocima veleizdaje.

Spremajući se da krene, Italijan reče da razume moje argumente i da oni jesu razložni. A svi zajedno moći ćemo da se uverimo, u godinama koje dolaze, da li je bilo tačno ovo što piše u predočenom dokumentu. Na vratima zastade, okrete se i reče:

– Još nešto: vrh SANU javno će poručiti da se Srbija „mora suočiti sa realnošću” i da je „dalje istrajavanje na odbrani Kosova bespredmetno i besmisleno”. U ime institucije koja je 1986. načinila ozbiljan i odgovoran dokument zvani Memorandum SANU, tada će se otvoreno agitovati da Srbija, „razumno i odgovorno pred budućnošću”, prizna kao nezavisnu državu svoju svetu zemlju, otetu joj. Kada se to dogodi, a nikako Vam ne može promaći, znajte da upravo počinje poslednja faza veleizdaje. Od tada pa do završnog čina neće proteći više od dve i po godine.

Kao da nije želeo da ode ne ostavljajući nam nadu. Na tren je zaćutao, a onda dodao:

– Ako se ništa od preporučenog ne preduzme ranije i ako stvari ipak dođu dovde, tada će ključ vaše sudbine držati u rukama vaša Crkva.

Ako se Crkva odlučno usprotivi svemu ovome, ako pozove patriotsku javnost i narod da stanu iza nje, ako zapreti anatemama i izopštenjima, ako otvoreno pozove druge pravoslavne crkve i prijateljske države (Rusiju, Kinu, Grčku…) da je podrže i pomognu, ako odbije da prizna legitimnost veleizdajničkog potpisa i zahteva referendum koji bi bio posebno kontrolisan — sve što Amerikanci i njihova kolonijalna uprava dotad budu uradili može se raspasti u paramparčad.

A ako Crkva ne uradi tako, suštinski će prestati da postoji. Preostaće vam samo jevanđeoska vera u Sina Božjeg, bez organizacije.

KO SAD PREĆUTI – NEKA ĆUTI ZAUVEK

Prošlo je od tada dvanaest godina. Sve manje osnovano, čuvali smo u sebi potajnu nadu da bi stvari ipak mogle krenuti nekim drugim tokom. Da bi Vučić, u nekom čudnom obrtu prosvetljenja, ipak mogao naći snage da se otrgne sa lanca i odigra mudrije, kreativnije, časnije.

Ali činjenice su bile neoborive. Scenario se pred našim očima ostvarivao veoma precizno i veoma banalno.

Svi opisi su se poklapali. Uvežbavali smo veleizdaju u martu 2004. (pogrom na Kosovu), u februaru 2008. (proglašavanje otcepljenja Kosova), u septembru 2009. (izvlačenje „kosovskog procesa” iz Saveta bezbednosti UN i prebacivanje u Brisel), u julu 2010. (srpska „rezolucija o Srebrenici”), u aprilu 2013. (Briselski sporazum)… Svaki put Srbija je tonula sve dublje u kolonijalni čemer i bivala sve dalje od istinske predačke Evrope. Svaki put Srbije je bivalo sve manje u samoj Srbiji.

Sa faustovskom lakoćom Vučić je pogazio svoj dotadašnji život, sve vrednosti koje je navodno propagirao, sve bazične dokumente svoje zemlje, počev od Ustava, sve zakletve koje je javno položio u najvišim institucijama Srbije.

Petnaestog oktobra 2015. Vladimir Kostić, njen dotadašnji predsednik, ukinuo je Srpsku akademiju nauka i umetnosti izjavom na državnom radiju:

„U ovom trenutku jedina politička mudrost je kako sa elementima dostojanstva napustiti Kosovo, jer ono ni de fakto ni de jure više nije u rukama Srbije, i to neko mora da kaže narodu.”

Ako je neko i posle toga mogao imati nekakve dileme, pod dejstvom namerno kontradiktornih poruka sa vrha kolonijalne uprave (sračunatih na zaluđivanje puka), nakon „inauguracije predsednika Srbije” toga više nema.

Na tom skupu, nalik na mafijašku svadbu i nekrofilsku ju-procesiju, Vučić je održao jedan od najsramnijih govora u političkoj istoriji Srbije. („Njihova hrabrost nije u tome što se ničega ne plaše, nego u tome što se ničega ne stide.” Jovan Dučić)

Objavio je početak kraja baš onako kako je to opisano u italijanskom dokumentu pre dvanaest godina. Sada, pred poslednji čin, kada je skoro sve već dao, prosuo je i svoj poslednji tovar prašine, zvani „unutrašnji dijalog”.

„Priznavanje otcepljenja koje se neće tako zvati”, po svoj prilici, mora da potpiše do kraja 2017; okupacione strukture na Kosovu i Metohiji već su za februar 2018. zakazale proslavu „desete godišnjice nezavisnosti” i „konačnog međunarodnog priznanja”.

Završna operacija je u toku.

Kolonijalna uprava, u šizofrenom pseudomesijanskom i pseudomodernističkom zanosu svog šefa, gura Srbiju ka samoukidanju i prokletstvu. Nalazimo se na korak od simbolične i praktične katastrofe.

Ko im sada prećuti, neka ćuti dok je živ.

Ko se sada napravi da ne vidi istinu, neka toliko vidi zauvek.

Ko sada nađe izgovor da proda veru za večeru, neka mu večera bude mera i nedostižni ideal do Sudnjega dana.

„Ustani, Lazare!”

Farsa sa tužnim krajem

Rečenog oficira italijanske službe bezbednosti sreo sam još jednom, tačno tri godine kasnije, u novembru 2008. Slučajno, u restoranu beogradskog hotela „Mažestik”.

Znamo se, prišao sam da se pozdravimo. Srpska radikalna stranka te jeseni bila je razbijena, Srpska napredna postojala je manje od mesec dana.

– Sve je isfingirano – reče. – Šešelj se nagodio sa Amerikancima. Namerno je pocepao stranku i manji deo ostaće uz njega. Veći deo, redizajniran i prepariran, ide sa Vučićem.

Taj deo biće doveden na vlast da sa socijalistima „konačno preda Kosovo”. Šešelj će biti oslobođen iz Haga, ili osuđen na manje no što je već proveo tamo.

U svakom slučaju, biće mu isplaćena „odšteta od dvadeset miliona evra”. Vratiće se u Srbiju, ali se obavezao da će ostatak SRS-a držati na ispod osam odsto glasova.

Kad se vrati, čim mu isplate dogovorenu sumu, prestaće da napada Vučića, a nešto kasnije i Nikolića.

A onih sedam dana u oktobru ove godine kad su svi čekali da Vučić tobože prelomi između dve ispražnjene političke lutke zvane Šešelj i Nikolić, i kad je tobože sve od njega zavisilo, bilo je uvođenje u posao novog okupacionog namesnika Srbije. Njega su Amerikanci odredili da preda Kosovo i pristao je.

Videćete još mnogo puta taj patetični scenario: cela zemlja čeka da se Vučić izjasni o nečemu, a on se po nedelju dana rve sa teškim dilemama kako bi došao do nečega što svi već znaju. Ta farsa, ako Srbi to dopuste, imaće veoma tužan kraj za Srbiju.

– Dokazi? – širim ruke kao dobrodušni tvrdoglavac. – Neophodni su mi dokazi.

– Dokazaće Vam vreme. Setićete se svake moje reči.

(NACIJA)

KOMENTARI37 komentara

 1. Pacenik u drzavi says:

  Skidam kapu Italijanu, a vi ovce znate sta vam je ciniti pred klanje!? Ili ili...

  • Jovan says:

   TACNO, ali ne ruzi obican narod svoj koji je sludjen permanentnim 1/4 vekovnim zapadnim terorom, bombama, gladan, bolestan,go i bos! U testu sve lepo opisano kako je bilo, jeste i bice! Zapadne zveri uvek za sve i sva imaju dugorocne planove(razbijanje SFRJ precizno stepbystep od 1976) koje sprovode golom silom, popagandnim lazima i uvek uz pomoc kvislinga kojima znajuci “na sta se loze” to i daju; 99% su to pare koje im uplacuju na razne fondove “za demokraciju i slobodu”, a neke koji se loze na slavu i “historijski cin” i ODRADE NAJTEZU IZDAJU progasavaju za velike drzavnike,borce za slobodu i mir u svetu, i za izdaju svog naroda nagradjuju Nobelovom nagradom(Gorbaov,…), ili slicno. Italijan, PRAVI Evropljanin, shvata da u KOLONIJI SRBIJI su sve politicke partije i vodje SPS,SRS-SNS, DS,LDP,LSDV,… samo idiot lutke, a SANU posle Memoranduma pokorna(i to je pitanje za Kostica je zasto Srbi nisu prihvatili realnost na Kajmakcalanu 1916-7, zasto nisu prihvatili ralnost 1941, zasto nisu 1804-13,….??), jedina i poslednja brana hriscanske Srbije(ali i Evrope) je Srpska Pravoslavna Crkva! Zato nije slucajno Zorana Mihajlovic napala Patrijarha Irineja u vezi “dijaloga o Kosovu”, jer za Zapadne Zveri PREGOVORI i DIJALOG podazumevaju samo jedno, SVE URADITI PO NJIHOVOM PLANU.

   • Pacenik u drzavi says:

    Nazalost, sve je to velika izdaja koja traje vekovima a mi i dalje opstajemo, kako? E sad Vucic kao marioneta zapada ce uraditi svoj deo posla ali sta posle, ostaje unakazena zemlja herbicidima, uranijumom, vakcinama, medijima, peder.ma, azilantima, demokratijom...to je gore od Turaka, to traje posle generacijama, ako opstanemo jer svaki 4. Stanovnik se bori sa malignim i sl bolestima, a sela vise nema, jer su ta ista sela izvlacila Srbiju. Jer ne zaboravi ko ti je bio deda!

    • Jovan says:

     Ne znam koji deo mog komentara nije saglasan sa tvojim stavom o ubijanju, trovanju i satiranje srpskog naroda od Nato bande!? Naprotiv, samo sam dao siri opis stanja i kako je GLUPA teza "da treba da prihvatimo okupaciju kao realnost na terenu i da to zvanicno priznamo kao drzava", koju guraju Kostic i “drugosrbijanci” i nvo! Realno je da u danasnjem stanju vojske i naroda ne ulazimo u rat sa USA, ali priznati okupaciju i pljacku Srbije kao definitivno i za vjek i vjekova je bas greh prema dedovini koju ti pominjes za koju su oni davali zivote (medju njima i moj deda).

  • Gorjak says:

   Ovo nema veze sa istinom. Propaganda i laž. Gde ste bili do sada da ovo objavite. Mogli ste i odmah pošto je Vučić preuzeo vlast. Sada kada je bolje planirate da nas naterate da ga mrzimo. Malo morgen što bi naš bivši pokojni predsednik Milošević rekao.

   • goran vojinovic says:

    tekst je objavljen jos 2005,a to sto ti ne znas sta da ti radim!! mi ga mrzimo odavno,za tebe ne znam ! da nisi u toj sekti mozda....

    • Nadica says:

     ja sam ga prvi put čitala čini mise 2008 godine. Dobila sam preko mejla, ne mogu da se setim gde sam ga sačuvala. Znam da sam delila preko fejsa i nikoga to nije zanimalo.

   • rale says:

    Gorjak:odkud ti ovde SNS te čeka

 2. goran says:

  Sve je tacno do u dlaku. Na zalost, Crkva nece mogu da okupi i povede narod jer je kompromitovana, ona je isto pod kontrolom masonerije. Srbi bi jedino mogli da prezive kao nacionalna manjina po iseljenju u Rusiju, ali to Rusi nece dozvoliti. Videli ste kako su prosli srpski mucenici sa Kosova koji su trazili ruske vize za iseljenje. To je neverovatno brzo zaboravljenjo, a predstavlja samu sustinu ruskog odnosa prema Srbima. Mi smo za njih samo mleveno meso kojim oni na daljinu iritiraju Zapad, nista vise.

  • Jovan says:

   To tvoje pljuvanje po Rusiji,i predlog za preseljenje u Rusiji je jos jedan prilog za sirenje lai i beznadja u narod. Kao to je resenje?! Boze sacuvaj! E bas SUPROTNO jedini opstanak za Srbe je da dodju Rusi na Balkan!

 3. Batina says:

  Ustaj Srbine!

 4. Ivan Grozni says:

  Nemam KOMENTARA Idem da se molim Bogu da SRBI ovo procitaju.

  • Jovan says:

   I ja odoh da se molim Bogu da Srbi pročitaju vladiku Nikolaja i Njegovu Nebesku Liturgiju!https://www.youtube.com/watch?v=zld1j47Akps

 5. Sanco Pansa says:

  Pa ovo se sve upravo desava..,KATASTROFA...

 6. Beli Orao says:

  Dobar putokaz " Ti i ja!"!!! Probudi se Srbine!!!!

 7. ARTILJERAC says:

  Jedino nisu računali da SRPSKI narod nije tolika budala da doveka veruje izdajnicima , koliko god oni pokušavali da njega drže pod kontrolom on sve više gubi tlo pod nogama.

  • Aleksandar says:

   Oči imaju a ne vide. Slušaju a ne čuju. Ne znam verodostojnost ovog teksta odnosno priče o italijanu i ne mogu je proveriti. Ono što je meni zapalo za oko je upravo ono se dešava oko nas. Pogođeno sve 99%. Možda je priča iz romana o fiktivnom liku ali je tako dobro napisana da je retkost da se ovako nešto pročita na ovim stranicama. Braćo Srbi ne slušajte i ne gledajte šta vam govore na TV otvorite oči i pogledajte svojim očima a zaključite svojim mozgom.

  • Milan says:

   Gospodo za ovaj TEKST vredi stara poslovica "Nije bitno sta je rekao nego tko je rekao.." Srbi razmislite uvjek o tome. Istina je da je ova vasa vlast pod velikim pritiskom i da su Neprijatelji prekrsili mnoga svetska pravila sto njima pravi veliki problem. Hoce nesto da ucine ali ne smiju ponavljati isto sto su radili 90 god. Inovacije kod Neprijatelja ce biti ali sah mat pozicije se vesto izbegavaju za sada. Pamet u glavu i vodite racuna o MUDROSTI, volite Vasu vlast jer nemate drugu i tako ce te pobijediti sve nedace. Svako dobro.

   • Jovan says:

    Hvala ti na savetu ali nećemo te poslušati jer si ti bot plaćen da hvališ uvu jadnu izdajničku vlast

    • Milan says:

     Jovanee ...Nisam niciji SPAVAM, RADIM Placam taxu (porez) Drzavi hiljade kilometara od Vas. Nemam koga da VOLIM a moram reci da volim ovde gde sam. Jovanee..nisam slusao 90-tih i tako sam prosao a odgojen sam da je patriotizam i pivo... popiti u svojoj zemlji jer taksa na pivo ide tvojoj drzavi tvome narodu. A ti sada pravi guzvu i bit ces SRETAN doci ces kod mene jer tako neprijatelji zele a mozda neki usput i pogine.Zasto kazem VOLI TE to je nesto univerzalne i sve pobjedjuje ako volite bicete i voljeni. Posebno procitaj Ev. po Mateju 9:29 "Po vjeri vasoj neka vam bude".Svako dobro Jovane!

     • Jovan says:

      Lepo si napisao, "da ti nisi slusao Milosevica i da se sad potucas po svetu" (kao i pola Srbije jer je vise verovalo neprijateljima srpskog naroda),a zna se ko nece brata za brata ima stranca gospodara! Jasno! I jos da dodam, ko se nije potucao po svetu ne zna (uz izuzetke) sta je napustiti svoj dom, svoju otadzbinu; zivot na "bajnom" Zapadu opisuju dve reci- SPAVAM, RADIM! Ziveti u danasnjoj koloniji Srbiji po pravilima Zapada, radnom logoru od 2000-te isto- SPAVAM, RADIM; ili se umire od gladi ili od raka. Trece nema. Ali Srbi nisu slusali Milosevica vec CNN, BBC i Nato kvislinge i TU SMO GDE SMO! Pozdrav, od drugog Jovana.

 8. petar says:

  Ovo je obicna glupost!

 9. Za Srbiju says:

  Scenarij je u završnoj fazi. Crkva neće pozvati narod, jer su pod patronatom Vatikana. Katastrofa.

 10. Barakuda says:

  Sa faustovskom lakoćom Vučić je pogazio svoj dotadašnji život, sve vrednosti koje je navodno propagirao, sve bazične dokumente svoje zemlje, počev od Ustava, sve zakletve koje je javno položio u najvišim institucijama Srbije.

 11. Sasa says:

  Kako da znamo da ovo nije napisano juce?

 12. Hercegov Grad says:

  Sve sto napisa jeste, ali lako je to reci sad kad se desilo, a gde bi sve ove godine do danas? I moja, pokojna baba, Stojka mogla je ovo napidati kad se vec desilo, kao da ce se desiti! Zato ne verujem piscu na pricu, a dogadjaje vidim i sam!

  • rale says:

   SLABO VIDIŠ I NIŠTA NEZNAŠ.

 13. Zoran says:

  ocijalisti i komunisti vam dolaze konacno do glave.A i samo ih hocete, necete kapitalizam.

 14. Lune says:

  Hm,hmm..more,cekaj,cekaj samo dok Rasa sidje sa Romanije,vide ce oni svoga bokca.

 15. mateus says:

  Da li je ovo montirano ili ne nije bitno. Bitno je da se sve desava po tom scenariju. Tako ce i biti na kraju kao sto pise u ovom tekstu. A ja verujem da im je to plan za konacni slom Srbije i dalje drobljenje. Ko to jos ne zeli da vidi i da cuje sta sluge rade onda nam zaista nema spasa. Sta to nije istina u ovom tekstu? Moguce je da se Seselj nagodio sa USA. Suvise je blag prema rezimu, drze ga u saci.

 16. Miki says:

  Obican prevarant i spijun. Svi koji su na vlasti ili imaju uticaj po njemu su izdajnici, pa smo ostali na autoru da nam oci otvori. Evo i ja mogu da potvrdim da mi se jos pre 10 godina javio proveren izvor i rekao da ce zapadne obavestajne strukture bas na ovaj nacin da pokusaju da uruse autoritet vlasti i dela elite kako bi nasli opravdanje za pokusaj nasilne smene vlasti, za sta ce angazovati deo kvazipatriotske opozicije kojoj ce prethodno uz pomoc glasova iz Sjenice, obezbediti ulazak u Skupstinu. Prosto neverovatno kako je covek sve znao unapred. Tekst je obicno spijunsko sranje, mogli bi malo da rade na sebi.

  • Miki says:

   Zapad zna da opozicija naklonjena njima nikada nece skupiti vise od 30-35% glasova, zato im je potreban novi patriota ili"Kostunica" koji bi im omogucio 51% I potpunu kontrolu nad Srbijom,kakvu su imali do 2012 godine. Ne kazem da i sada nemaju veliki uticaj koji prozilazi iz naseg okruzenja i nase male ekonomske i vojne snage. Pokusavaju od lidera jedne male partije, koga su bukvalno uveli u parlament,bez ikakvog iskustva u politici, sa jako malo zivotnog iskustva da naprave figuru koja bi mogla da povuce tih 15% glasova. U tome mu zdusno pomaže Sanda vatikanka, koja svaku priliku koristi da oblati Seselja. Činjenica je da je Šešelj, ideolog jedne politike koja je doživela neuspeh ali to ne znači da je ideja bila loša, nego način na koji je pokusao da je sprovede. Odvratno je da Sanda sa hrvatskog ... i Bosko bez ikakvog iskustva, blate čoveka i predstavljaju sebe kao rodoljube a njega kao izdajnika. Činjenica je godine i oronulo zdravlje su uradili svoje, nije više što je bio, ali je činjenica da bio spreman na veliku ličnu patnju zbog svoje ideologije. Cilj ovakvih tekstova je omogućiti uslove za stvaranje novu patriotske partije na politickoj sceni koju bi oni naravno kontrolisali. Verujem da je uredniku časopisa Evropa, ugledni obaveštajac rekao da još Stevan Moljević, bio engleski špijun i da se samo pravio da je umro u zatvoru, te da urednik časopisa Evropa, iskreno zabrinut za ideologiju srpskog nacionalizma.

 17. sasa says:

  da je danas pisan ovaj tekst ,nesto bi sigurno bilo izostavljeno od onoga sto se dogadjaoali napisat ovako tacne dogadjaje jos 2005 ,nemam rjeci.spavajte Srbi imate kad i da se probudite...

 18. Kosovac says:

  Perjanica Džordža Buša starijeg i Evropske Zajednice – Drašković Vuk, počeo je da ispušta vazduh, počelo je to da pišti već negde oko 1997. godine. Na tim izborima (1997.) Slobodan Milošević je osvojio 34,32%, Vojislav Šešelj 28,12%, Vuk Drašković 19,21%. Ovim se videlo da u Srbiji ima 20% Srba sa fabričkom greškom, odnosno Draškovićevaca. To je bilo malo – zato su Draškovićevci, Đinđićevci, Vojvođaneri, Šipe…. morali da završe terapiju kod Soroša, da legnu na njegov kauč, i da donesu odgovarajuću strategiju. Srž strategije je bila da eliminišu uticaj Šešelja – bolela ih je glava kodža kada su sabrali Miloševićeve i Šešeljeve rezultate. Doneta je strategija (kako mi je tada rečeno) da Šešelja svedu na 5% rezultata izbora. Dalje, uz pomoć bombardera F16, 2000. godine Šešelj je dobio tričavih 8,6%, najzad je DOS pobedio, Srbijom su počele da cvetaju ruže. Šešelj je prihvatio poraz, ali se nešto uzjogunio pa je počeo da gruva na Dosmanlije, „DOS je najgori“, SPS je spao na onog profesora građ. i na Ivicu Dačića pa nije bio nešto strašan. Đinđa Minđa se baš uplašio Šešelja, pa je angažovao Karlu Del Ponte. Tako je Šešelj eliminisan do 2014. godine, tako da nema smisla uzimati ga u usta u tom periodu. Bilo je šta je bilo, 2008. godine kada su se Tadić, Vlahović i Dinkić pitali „Da li će biti Ivica ili marica“, pa kada se Ivica šetao od EU do Putina, pa kada je shvatio da Tadić i nije tako loš, a Daču Bog stvorio pametnog, Dačić je postao koalicioni partner Demokratske Stranke, a Demokratska Stranka je član Socijalističke Internacionale Evrope, pa eto Dača se nije mnogo kurvao. Pristao je na seks sa DS umesto sa SRS. (Posle je SNS pokazao kako bi izgledalo da je tada SRS sa Dačićem osvojila vlast). Da je Dačić bio bar 10% Miloševićevac, on bi glatko ušao u koaliciju sa SRS i tada bi bilo malo drugačije. Međutim, Dačić je dobio dozvolu (nalog?) od EU, možda dozvolu (nalog?) od Putina, pa se učlanio u Socijalističku Internacionalu. (Socijalistička Internacionala nije Tajna stranka). Posle se desilo da je Tomislav Nikolić rekao „da se neće smiriti dok ne uništi SRS“, da je Vučić rekao „ko, jel ja za Veliku Srbiju?“, pa su osvojili vlast………. U celoj ovoj igri odlično drži vodu to da Oni koji su se borili da očuvaju Kosovo, budu Oni izdajnici koji će predati Kosovo. Oni će pokazati ovcama da se uopšte ne treba boriti, nego treba biti ovce, pa za to su i plaćeni, po kilogramu vune………. Preostalo je još da uklopimo tu i vojvodu Šešelja, ali nemamo nešto još opipljivo sem izjave sadašnjeg predsednika Beogradskih masona da Šešelj malo pljuje na Vučića, i da je Šešelj razgovarao sa Drvetom u Realitiju – a niko se ne pita koje je sorte to drvo.

  • Kosovac says:

   Nešto o ovom Trampovom poznaniku: Kada je Ivica Dačić trebao 2008. godine da se privoli ili radikalu Aleksandru Vučiću ili dosmanlijama Tadiću Dinkiću i Vlahoviću, ova trojica su s pravom strahovala: „Ili Ivica ili marica“….. Kada se Dačić „kuferče“ privoleo ipak dosmanlijama, nikad nisam ranije video srećnije izraze lica na televiziji nego ove pomenute trojice. Sijali su od sreće i olakšanja….. Posle je Vučić u novinama „Velika Srbija“ opisao kako ga je Dačić pretupao….. Dačić je zasluženo postao skoro predsednik Tadićeve vlade, sa preporukama i Rusa i EU, pa je osiono sklonio Nedićevu sliku sa zida skupštine Srbije. Rekao je da tu nije mesto za saradnika okupatora. Dačić „kuferče“ je mislio da postoji veća razlika između „sluge okupatora“ kao što je on, i „saradnika okupatora“ kao što je bio Nedić. Srbija je dočekala da sluga okupatora ukloni sliku saradnika okupatora….. Šta je bilo u onom koferčetu da mi je da znam, mora da je bilo nešto mnogo važno kada Dačić igra kao pipirevka sve ove godine.

 19. Vera says:

  Prvo, neka se objavi taj italijanski dokument javno. Ovako, ovo može da bude čista manipulacija. Drugo, nisu nama Amerikanci neprijatelji. Ni Englezi, ni Francuzi, ni Nemci, ... Naši neprijatelji, a istovremeno i neprijatelji Amerinakanaca, Engleza, Francuza, Nemaca, ... jesu članovi perfidne perzverzne maliciozne Jevrejske elite. Raspitajte se ko čini Američku državnu adminsitraciju u poslednih 50-ak godina. A što se tiče ostalih državnih adminsitracija, ukucajte na Google-u "spisak jevreja koji su učestvovali u raspadu Jugoslavije". Ti bolesnici rade na permanentnom sukobljavanju svih sa svima, i to već ceo vek. Ne verujte mi ni reč, već se sami raspitajte, sami istražite.

 20. Lav says:

  slušaj te me dobro. Srbi su svrbi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *