ДА ЛИ СЕ СПРЕМА НАПАД НА СРБИЈУ!? НАТО не жели Русију на Балкану!

DA LI SE SPREMA NAPAD NA SRBIJU!? NATO ne želi Rusiju na Balkanu!

7 jula 2017

Zločinački NATO pakt pravi planove za invaziju na Srbiju iz svih pravaca, pa i iz Crne Gore i Makedonije!

Šef Vojnog komiteta NATO general Petr Pavel, naložio je saradnicima da detaljno razrade strategiju za napad na Beograd, a kao razlog je naveo „ruski ekstremizam na Balkanu“!?!

Pavel je generalima doslovce poručio da savez mora odgovoriti predsedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu: Ako Rusi pokušaju da preko Srbije izazovu rat u regionu, reagovaćemo, rekao je Pavel saradnicima!

Taj isti Pavel, podsetimo, pre nepunih godinu dana otvoreno je zapretio Srbiji i RS ratom zbog „opasnog ruskog uticaja na Balkanu“, zbog čega sagovornici Informera smatraju da je ova pretnja realna!

‘Zaokruživanje mete’

NATO pakt je već naoružao Hrvatsku ofanzivnim helikopterima „kajova“, dok će Priština dobiti pet jurišnih letelica „blek hok“. Direktive o izradi plana za napad iz Crne Gore i Makedonije su samo zatvaranje kruga oko Srbije.

– Naivno je verovati da će Zagreb i Priština napadačke helikoptere koristiti za mirnodopske situacije. Svi sem Srbije i RS su ili u NATO ili pod kontrolom NATO. Ne treba da čudi to što je direktiva za pripremu napada na Srbiju stigla do Makedonije i Crne Gore. Podgorica je željna dokazivanja, a makedonski premijer Zaev nasilni dolazak na vlast duguje Zapadu. Srbija je okružena NATO, a centrali tog vojnog saveza strašno smetaju odlični odnosi Beograda i Moskve. Čekaju i najmanji potez Rusije koji bi mogli da predstave kao „agresiju na Balkan“ i naprave kontranapad. Prva na udaru svakako bi bila Srbija… – objašnjava naš izvor, visokopozicionirani oficir NATO koji je insistirao na anonimnosti.

Da se nešto zaista sprema, potvrdio je i crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, koji je nedavno izjavio da bi Crna Gora, ako NATO naredi, ratovala protiv Srbije!

– U dogovoru sa saveznicima bismo svakako, u bilo kojoj varijanti, učestvovali u bilo kojoj akciji koju NATO definiše. Bilo da je to Kosovo, bilo da je to neki drugi deo sveta, bez obzira na naše unutrašnje političke prilike – poručio je Bošković.

Komentarišući ove navode, potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan ocenjuje da je ovo sasvim moguće.

– Pavel je poznat po ekstremnim stavovima. NATO će pokušati da uspostavi kontrolu nad Srbijom vojnim i političkim pritiscima, kao što su to uradili u Makedoniji. Ako to ne uspe, nije isključen vojni rasplet. To neće biti klasična vojna intervencija, već huškanje suseda na Srbiju – podvlači Karan.
Treba biti spreman

Orhan Dragaš iz Instituta za međunarodnu bezbednost, s druge strane, kaže da bi trebalo da jačamo odbranu.

– Neutralnost Srbije nikom ne sme biti motiv da je vojno ugrozi. Oružjem koje dobijamo od Rusije jačamo odbranu. Dobro naoružana Srbija je odvraćajući faktor za sve eventualne pretnje – zaključuje Dragaš.

(Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  Nevjerovatno da je neko ustanju da napise ovakvu glupost.Ja znam da "narod ne zna",ali ovakav članak -komentar je nevjerovatan.Ostavite vise Hrvatsku,Bosnu,Crnu Goru,Makedoniju okrenite se onome od čega se živi.Pogledajte malo okolo sebe ništa naučeno za ovolike propuštene godine.Naravno kada su još na vlasti sudionici 90tih godina zbog kojih me je sram,jer je uradjeno i u moje ime.Pametna djeca trunu bez mogućnosti napredovanja i učenja ,a Vi se uhvatili Rusije.Rusije koja je u svojim problemima vjerujte mi ja to znam,ja sam Moskovski zet.Pogledajte ekonomiju Rusije,ništa veliko ništa .Energente vade k'o blesavi da izbalansiraju budžet.Rusija Vam nije ništa dala samo je uzela i uzimace dok moze.Srbija je jedina Država koja je dala eksploatiranje svojih energenata bez tendera.Nemojte vise liječiti Srbiju na Vas način.Pacijenti probudite se,ovo je 21 vijek.Mani te se lažne Istorije nemate pravo da ostavite djecu bez budućnosti .

  • milos says:

   Za razliku od zapada Rusija nas nije bombardovala . A zapad ce traziti i da mu platimo za bombe

  • RS says:

   "Zete" ti tvoji savjeti kao da su smandrljani u engleskoj ili americkoj kuhinji.Iza toga se kriju opasne i zle namjere.Zato "sarap"!

 2. Ivan Grozni says:

  Gospodin Karan nema nikakvih saznanja izuzev izjava generala Pavela.Na svu srecu Pavel ne odlucuje sam.

 3. Velimir Vujovic says:

  petr pavel je poznat i kao pijanica o kojoj ne treba mnogo pricati. ne tako davno u sredistu te fassissticke organizacije dobio je takve batine da ga ni rodjena majka ne bi poznala. /o ovome je pisala Ceska stampa/. takvi ne treba da nas plase.

 4. bane says:

  Pavelić mlati praznu slamu. Bolje da kupi 49% namenske, pa da nam vraća municiju za džabe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *