ДА ЛИ СРБИЈА ОКРЕЋЕ ЛЕЂА РУСИЈИ? Чему све ово?

DA LI SRBIJA OKREĆE LEĐA RUSIJI? Čemu sve ovo?

23 maja 2017

„Saradnja Vojske Srbije i oružanih snaga SAD ima značajno mesto u ukupnim bilateralnim odnosima, i stalno se unapređuje“, poruka je sa današnjeg sastanka načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i delegacije Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Američku delegaciju predvodio je komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Frederik Hodžis, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Generali Diković i Hodžis razgovarali su o bilateralnoj vojnoj saradnji Srbije i SAD, posebno u domenu obuke, a istaknuto je da saradnja Vojske Srbije i oružanih snaga SAD ima veoma značajno mesto u bilateralnim odnosima dveju zemalja.

Kao jedan od najvećih prioriteta u narednom periodu istaknuta je saradnja na razvoju kapaciteta baze „Jug“ i inžinjerijske čete opšte podrške za učešće u mirovnim operacijama UN, realizacija zajedničkih vežbi i zajedničko angažovanje medicinskih timova u Angoli, kaže se u saopšternju.

KOMENTARI4 komentara

 1. blaf says:

  Amerima je očito Bonstil nedovoljan, moramo im dati bazu ili u barajevu ili Košutnjaku. Moramo se braniti od Rusije da nas opet ne iznenadi. Setimo se samo 1944/45 da su nas pregazili i isterali švabe sa naše teritorije!!?

 2. DUSKO says:

  DIKOVIC JE UCENJEN HAGOM, A VUCICU CE AKO OVAKO NASTAVI BITI BRUTALNO KAZNJEN OD STRANE RUSIJE ! NEMA TOGA KO JE PREVARIO I IZDAO RUSIJU IA DA NIJE KAZNJEN !!!! PA ON SE IGRA SA VELIKOM RUSIJOM PA NIJE MU TO SRBIJA A I OVDE NECE DUGO MOCI DA LLAZE I OBECAVA SIROMASTVO JE STRAVICNO !!!

 3. bane says:

  Kome treba vojna saradnja sa tim genocidnim smradovima? Pa oni su nas bombardovali u ww2 dok smo im mi spasavali pilote.... i sada, stajući na stranu lažnih šiptara-žrtava. I ko je dao pravo našoj vlasti da sklapa bilo kakve sporazume sa njima? Pa valjda je važniji princip nego korist!

 4. goran says:

  Srbi su postali krdo bez karaktera. Dobro je sto im je na celu Vucic, on ih najbolje predstavlja u onome sto jesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *