ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: Ана Брнабић је други геј премијер Србије, први је био он!

DA LI STE ZNALI: Ana Brnabić je drugi gej premijer Srbije, prvi je bio on!

21 juna 2017

Balkanska i svetska javnost danima komentariše odluku novoizabranog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara za sastav nove Vlade odredi Anu Brnabić, prvu javno deklarisanu gej osobu u vrhu izvršne vlasti naše države.

Međutim, malo je poznato da ona neće biti prvi gej na ovom položaju. Doduše, onaj prvi nije to bio javno, a možda nije bio ni tehnički homoseksualac (ali samo u smislu da je moguće da je bio biseksualan); indikativno je, međutim, to što se nikada nije ženio.

Reč je o generalu Petru Živkoviću, bliskom saradniku kralja Aleksandra Karađorđevića koji je nakon Šestojanuarske diktature 1929. godine postavljen na položaj predsednika Ministarskog saveta, na kojem će ostati sve do aprila 1932.

Ukratko, rodio se u Negotinu 1. januara 1879. godine. Vojnu akademiju je završio u Beogradu, nakon čega u svojstvu gardijskog poručnika na dvoru bio jedan od zaverenika u Majskom prevratu.

Kao major je učestvovao u Oslobodilačkim ratovima koje je Srbija vodila između 1912-1918. godine, a upravo se u tom periodu desilo nešto što je kasnije zataškano i što je tek u knjizi „Knez Pavle: Istina o 27. martu“ (napisane na osnovu privatne arhive regentove) isplivalo na površinu.

Deo koji se odnosi na ovo o čemu trenutno govorimo, prenosimo u celosti:

„Orgije pijanog majora“

Petar Živković (1879-1947) je rođen u Negotinu, a umro je u Parizu. U majskom prevratu imao je neznatnu ulogu (trebalo je da otključa kapiju dvora, što mu je jedva uspelo), ali je ipak kasnije bio prihvaćen kao zaverenik. Posedovao je niz kompromitujućih dokumenata o (budućem kralju) Aleksandru i tako ga vezao za sebe, postavši vođa Aleksandrove kamarile koja je kasnije nazvana ‘Bela ruka’.

Pred kraj srpsko-bugarskog rata protiv Turske, major Živković je bio određen da komanduje konjicom Timočke divizije. Posle pobede srpske vojske kod Kumanova, njegova jedinica je poslata da sa Drugom armijom pomogne Bugarima da osvoje Jedrene. Kako je konjica u opsadama neupotrebljiva, Živković i njegovi oficiri su časove i časove provodili u pijančenju i orgijama. Jednog dana je jedan lepo građeni konjanik saopštio svom pretpostavljenom da ga je major Živković naterao da bude ‘aktivni partner u homoseksualnom odnosu sa njim’. Komandant Druge armije Stepa Stepanović je zatražio da Živković bude izveden pred vojni sud. Živković se obratio Apisu i ovaj mu je velikodušno pomogao ‘kako se ne bi ukaljala čast srpske vojske’. Živković je Apisu ovo dobro vratio tako, što je na zahtev regenta Aleksandra ‘namestio’ Solunski proces.

Kada je 6. januara 1929. godine kralj Aleksandar suspendovao tzv. Vidovdanski ustav, svog vernog Petra Živkovića je postavio za predsednika vlade. Od 1931, Živković je, opet na zahtev kralja, osnovao dvorsku opozicionu Jugoslovensku nacionalnu stranku u kojoj mu je pomoćnik bio Svetislav Hođera.“

(Telegraf)

KOMENTARI7 komentara

 1. kuka says:

  Onda je Brnabićka treći, a ne drugi gej premijer. Čoveče, to već prerasta u tradiciju!

 2. Predrag says:

  Pitanje je da li je Italijan uvek vukao Italijana u Americi i da li je Albanac uvek vukao Albanca u Americi i u belom svetu. Da li su sindikati metalaca štitili radnika metalca, da li je ikada u istoriji neka interesna grupa-lobi štitio i vukao svog člana. Odgovor na sve je naravno da jeste. Od kud Ana Brnabić potpuno nepoznata i nepriznata u domaćoj javnosti i u svetu i koja se nigde nije dokazala svojim radom ni pameću ni dobrotom od jednom postaje premijer. Čak nije ni član SNS organizacije. Kako onda? Ona je deklarisani homoseksualac. Ima li to neke veze u čitavoj priči? Može li nedeklarisani da vuče deklarisanog? Po logici iznetih činjenica i istoriji koja nas uči odgovor je naravno DA.

  • kuka says:

   A lova? Je si li razmotrio faktor lova?

 3. deda mraz says:

  Samo je bitno da nakaze komunisticke vladaju Srbima jer predsednik nam je svaler i kurvarcina i ostavio i izdao rodjenu dace a da nece Srbe a premijerku nam postavio isto tako moralnu osobu kao i on i blago nama sa ovim komunistickm sljamom.

  • Predrag says:

   U pravu si prijatelju samo on je pre svega peder pa sve drugo. Pa sam je pustao spotove u pred izbornoj kampanji.

  • Dodatak says:

   Kakav on komunista.On nije ništa.Ili baš ako hoćemo da vidimo šta je, onda piše da je po ocu Albanac, da su preci po službenom ocu pokatoličeni pred II sv.rat i da mu je stric bio mnogo gadan ustaša, da ga je majka ispustila na glavu i da je bio obliven krvlju(sam je pričao o tome), da je peder (sam se hvalio), da je rastao na ulici, sa žestokim Zvezdinim navijačima, kaže sam za sebe, a i njegovi ljubimci da je bio student generacije, ali kako stvari stoje, studirao je 6 godina pravo od 4 godine.Znači da ga nije završio ni na vreme.A svi znamo da su na pravo odlazili oni koji nisu mogli da se upišu na nešto pametnije i bolje.zato mi imamo škart u pravosuđu, tužilaštvu, ...a ko je bio dobar đak i upisao pravo, taj je već poznat pravnik.

 4. goran says:

  Vucko je u ljubavi sa sobom, to je duboki poremecaj koji je neizleciv. Eto, tog coveka Srbi obozavaju. Sta reci?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *