ДА ЛИ СТВАРНО НЕШТО KРИЈУ? Тајне службе ове научнике из Вухана оптужују за ширење короне, а они сада бришу трагове?!

DA LI STVARNO NEŠTO KRIJU? Tajne službe ove naučnike iz Vuhana optužuju za širenje korone, a oni sada brišu tragove?!

3 maja 2020

Zabrinjavajuće fotografije naučnika koji rade sa uzorcima slepih miševa izbrisane su sa veb stranice Instituta u Vuhanu, koji zapadne tajne službe okrivljuju da su glavni krivac za pandemiju koronavirusa.

Sporne fotogarfije koje otkrivaju šokantan nedostatak opreznosti – skinuo je Institut za virusologiju nakon što su diplomate i naučnici podigli uzbunu zbog njegovog rada.Čini se da je takođe uklonjena svaka referenca na posetu Rika Švicera, stručnjaka za nauku i tehnologiju iz ambasade SAD u Pekingu u martu 2018., koji je tada uzbunio javnost.

Kao rezultat njegove posete, iz ambasade su upueni izveštaji sa upozorenjem na rizike eksperimenata na slepim miševima.

U jednom od izveštaja on navodi: „Tokom interakcije sa naučnicima u laboratoriji, primetili su da nova laboratorija ima ozbiljan manjak odgovarajuće obučenih tehničara i istraživača potrebnih za bezbedno rukovanje ovom visoko rizičnom laboratorijom“.

Američki predsednik Donald Tramp u četvrtak je objavio da je video obaveštajne podatke koji su ga uverili da globalna kriza ima svoje poreklo iz instituta.

Britanski „Sun“ je već otkrio stranicu sa veb sajta Instituta za virusologiju u Vuhanu – koja je iznenada izbrisana prošlog meseca – a pokazivala je da nisu preduzete mere predostrožnosti.

Jedan radnik priznao je da je bio isprskan krvlju ili mokraćom slepog miša, dok su na snimcima zaposlenici hrabro skupljali uzorke bez maski za lice ili zaštitnih odela.

Neverovatno je da neki naučnici nisu čak ni nosili rukavice dok su ulazili u pećine radi prikupljanja uzoraka fekalija slepih miševa, ne obazirući se na opasnost.Ove fotografije govore drugu priču u odnosu na onu u službenom časopisu za 2017. godinu, kada je institut insistirao: „Uzorci slepih miševa su prikupljani deset puta od aprila 2011. do oktobra 2015. godine u različito doba u njihovom prirodnom staništu na jednoj lokaciji (pećina) u Kunmingu, provinciji Junan u Kini.

– Svi članovi terenskih timova nosili su odgovarajuću ličnu zaštitnu opremu, uključujući maske N95, rukavice otporne na tečnost, jednokratnu odeću i zaštitne naočare. Slepi miševi su bili zarobljeni i uzorci brisa fekalija su sakupljeni kao što je prethodno opisano.

Obaveštajni izvori u SAD i Velikoj Britaniji „prate zašto su izbrisane fotografije sa velikim interesovanjem“, rečeno je za „Sun“.

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    Ajde, ne zanosite se,kakobi tajne službe mogle znati, šta da traže?

  2. Rista says:

    Medijski, Kina će biti osuđena i ona to već zna. Verujem da su Kinezi manje stručni i oprezni, ali za taj manjak opreza su se britanci borili vekovima da bi naterali kineze da puše opijum i tako im otimaju ono malo sirotinje što su imali. Kao i uvek, Kinezi su reagovali potsvesno sa povećanjem broja dece. Ja bih voleo da sam bio Kinez bar 10 godina svoje mladosti. To je oružje koje je Kineze održalo u životu vekovima. Ni masakri Mongola, ni opijum Britanaca, ni masakri Japanaca nisu uništili Kineze. Neće ni optužbe za Vuhan. Ljudski život je svuda jednako vredan, ali nije jednako cenjen. U Kini je ta situacija nastala kao odbrambeni mehanizam. Oni će uvek moći da žrtvuju ljude kako bi nadomestili manjak tehnologije, ali kako vidimo, uspešno nadoknađuju i manjak tehnologije. Nije važno kako i ko je tome najviše doprineo, ali rađa se jedna sasvim drugačija Kina. I svetski moćna i tehnološki razvijena. Opijumski Ratovi i masakri Kineza kroz istoriju su došli kraju. Ovo na slici je neka omladinska brigada koja nije dovoljno ni odrasla ni stručna da bi ispunjavala vrhunske zahteve zaštite, ali toga će u Kini biti sve manje. Interesantno je da mediji zapada ne spominju previše američke investicije u Vuhan laboratoriju. Vuhan nije samo kineska laboratorija, nego delimično i američka. Gde sam ono stao...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *