ДА ЛИ СУ УБЕДЉИВИ ДОКАЗИ? – Американци одговорили на све ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ о 11. септембру!

DA LI SU UBEDLJIVI DOKAZI? – Amerikanci odgovorili na sve TEORIJE ZAVERE o 11. septembru!

25 jula 2015

images-main 11 september 344Poslednjih deset godina teoretičari zavere tvrde da je teroristički napad na Ameriku 11. septembra velika prevara, ali još nisu izneli valjan dokaz za to.

Predstavljamo vam najpoznatije teorije zavere vezane za 11. septembar i razloge zbog kojih ne bi trebalo da verujete u njih.

Kule bliznakinje je raznela kontrolisana eksplozija

Teoretičari zavere tvrde da snimak kula koje padaju ukazuje da je reč o kontrolisanoj eksploziji i to zbog načina na koji se naginju pre rušenja.

Jedan američki naučnik čak je tvrdio da je testirao uzorke srušenih kula i pronašao tragove hemikalija koje ukazuju na upotrebu eksploziva.

Pročitajte još:

VELIKA AMERIČKA PREVARA: Evo šta se stvarno dogodilo 11. septembra (VIDEO)

Američka glumica progovorila o pravim razlozima ulaska SAD u rat i 11. septembru! (VIDEO)

Međutim, u slučaju demoliranja neke zgrade kontrolisanm eksplozijama, one se ruše od dna, a ne od vrha. Osim toga, eskplozije koje se vide na snimu, posledica su toga što gornji spratovi padaju na donje.

Takođe, postavljanje eksploziva bilo bi zahtevan posao koji ne bi mogao da prođe nezapaženo.

Pentagon je pogodio projektil, a ne avion

Skeptici tvrde da avion nije mogao da ostavi rupu na građevini kružnog oblika i da je ona trebalo da bude drugačija, u slučaju da je u Pentagon uleteo avion. Oni dodaju da su delovi aviona doneti na to mesto, kako bi se isfabrikovala priča o terorističkom napadu.

Ova teorija zanemaruje važne dokaze o telima putnika i posade na mestu napada. Takođe, hiljade ljudi videlo je kako avion kruži, a zatim leti pravo u Pentagon. Svako ko bi eventualno podmetao ostatke aviona, sigurno bi bio primećen.

Zgrada 7 Svetskog trgovinskog centra sigurno je uništena eksplozivnim sredstvima, jer avion nije udario u nju

Ova teorija delimično je zasnovana na izjavi vlasnika zgrade, koji je u strahu od njenog rušenja rekao da bi vatrogasce odmah trebalo izvesti napolje. Upotrebio je reči: “Povucite ih” (Pull it), što može da se interpretira i kao sleng za demoliranje zgrade.

Međutim, rušenje su izazvali požari koji su se sa susednih kula proširili na “Sedmicu”.

Oteti avioni bili su prepuni eksploziva i njima se upravljalo daljinski

Neki teoretičari zavere veruju da su putnici ili ubijeni na nekom drugom mestu, a njihova tela bačena u more, ili da su i sami deo zavere i da se sada kriju pod novim identitetima. Kao glavni dokaz navode to što su oni nakon što su teroristi preuzeli kontrolu nad letom, mobilnim telefonima zvali bližnje svesni da im se bliži kraj. Skeptici, međutim, tvrde da pozivi ne bi bili mogući zbog visine na kojoj je letelica bila i da je korištena tehnologija oponašanja zvukova.

Pozivi su zapravo upućeni sa satelitskih telefona pričvršćenih na sedišta u avionu.

Izrael je stajao iza napada, jer je hteo da Ameriku uvuče u konflikt sa arapskim svetom

“Dokaz” za ovu tvrdnju je to što je navodno 4.000 Jevreja koji su radili u Svetskom trgovinskom centru, baš 11. septembra izostali s posla, jer su bili upozoreni od strane Izraelske obaveštajne službe Mossad.

Međutim, ta teorija nastala je kada je Ministar spoljnih poslova Izraela rekao da je u gradovima pod napadom bilo 4.000 Izraelaca. Inače, više od desetine stradalih u napadu bili su Jevreji.

Četvrti avion koji je navodno bio usmeren na Belu kuću, oboren je projektilom

Predsednik Buš naredio je da se avion obori, ukoliko to bude neophodno, ali je veća verovatnoća da su putnici pokušali da preuzmu kontrolu nad avionom od otmičara i da je zato pao u Pensilvaniji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Istina says:

  Steta za taj cetvrti avion.

 2. ja says:

  ovo za zgradu 7 je baš ubedljivo objašnjenje. jedini problem je što tu zgradu, kao i "bliznakinje" požar ne može da sruši jer imaju čeličnu armaturu!!! inače, da nisu ameri odmah počistili mesta eksplozija, i ekspresno poslali ostatke u Kinu na uništavanje, mogle bi i danas da se provere "teorije zavere".

 3. Ovako says:

  Nije tacno da niko nije ponudio ubedljive dokaze. Dokazi su vrlo ubedljivi samo treba odgledati ceo film o 11-om septembru. Pentagon je pogodio projektil ne zato sto je rupa kruzna vec zato sto je rupa suvise mala da bi je napravio avion a projektil se vidi i na video snimku.

 4. Byob says:

  Kakvi izgovori,pa padale su zgrade i sa vrha i sa dna tj.onde gde je minirano,sto se nije na stranu urusile,a ko je oborio 3 zgradu,to se slabo pominje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *