ДА ЛИ ТО ШЕФ АМЕРИЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ говори о Америци?

DA LI TO ŠEF AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE govori o Americi?

25 jula 2020

ŠEF Nacionalne obaveštajne zajednice SAD Vilijam Ivanina izjavio je da je stalni cilj Rusije da oslabi Sjedinjene Države.

Prema njegovim rečima, Moskva radi na širenju dezinformacija kako bi podrila poverenje Amerikanaca u njihov «demokratski izboni proces».

Ivanina je na istu temu izgovorio i ovo:

„Stalni cilj Rusije je da oslabi SAD i umanji našu ulogu u svetu. Koristeći razne akcije, uključujući internet-trolove, Rusija nastavlja sa širenjem dezinformacija u Sjedinjenim Državama, čiji je cilj podrivanje poverenja u naš demokratski proces i ocrnjivanje onih koji u Americi važe za anti-ruski establišment».

Ivanina tvrdi da se SAD – na nešto više od 100 dana pre predsedničkih – suočavaju da pokušajima prodora u privatne kanale komunikacije unutar američkih političkih štaba i između predsedničkih kandidata i i njihovih ključnih saradnika.

„Naši protivnici žele da napadnu našu izbornu infrastrukturu, a mi i dalje pratimo kako sumnjivi sajber-igrači pokušavaju da prodru u američke mreže na nivou naših saveznih država i na nivou celih SAD“, dodao je Ivanina.

Vladimir Putin je ocenio da se u SAD iz unutarpolitičkih razloga bave izmišljanjem neprijatelja i da nekima Rusija za to dobro dođe.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *