ДА ЛИ ТО СРБИЈА УЛАЗИ У НАТО? Зашто се о овоме не говори?

DA LI TO SRBIJA ULAZI U NATO? Zašto se o ovome ne govori?

12 jula 2018

Jačanje veza NATO-a i Srbije korisno je za Alijansu i Srbiju, kao i za čitav region, poručili su lideri NATO u zajedničkom saopštenju sa samita u Briselu.Lideri Alijanse pozdravlili su kontinuirani napredak u izgradnji partnerstva NATO i Srbije i podržali dalji politički dijalog i praktičnu saradnju u tom cilju.

„Ponovo naglašavamo potrebu za kontinuiranim napretkom u dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, koji bi trebalo da dovede do sveobuhvatne normalizacije odnosa, uključujući formu pravno obavezujućeg sporazuma“, navodi se u saopštenju.

NATO, dodaje se, ohrabruje „obe strane da ubrzaju napore ka normalizaciji odnosa i pune primene dosadašnjih sporazuma“.

U saopštenju se navodi da prisustvo NATO na Kosovu, uglavnom putem Kfora, doprinosi bezbednom i sigurnom okruženju, a u bliskoj saradnji sa kosovskim vlastima i EU i da ono doprinosi široj stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Bilo kakva promena pozicije NATO snaga, ističe se, ostaće vezana za okolnosti i neće biti vremenski uslovljena.

Lideri NATO-a, kako se dodaje, pozdravljaju aspiracije Kosova da „poboljša svoju sposobnost da osigura bezbednost svim svojim stanovnicima, kao i da doprinese bezbednosti na Zapadnom Balkanu“.

Čelnici NATO-a u deklaraciji navode i da je Zapadni Balkan region od strateškog značaja što, dodaju, pokazuje i duga istorija saradnje i operacija u regionu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš. says:

  Za Srbiju treba ili ne treba da se otimaju? Gde god je uvlače na silu ili na prevaru ona postaje opasan baksuz, gde god Srbija mora da udje to se raspada - i EU i NATO.

 2. rajko says:

  MATO je zlocinacka organizacija cija vojska ispunjava zelje belosvetskih mafijasa kojima je jedini cilj da zarade sto vise para. Izdajnicka politika koju vodi nas drzavni vrh je dodatno nanela ogromnu moralnu i materijalnu stetu srbskom narodu ali to nece vecno da traje. Rezolucija 1244 mora da se postuje, NATO snagama mora biti zabranjeno bilo kakvo prisustvo na nasoj teritoriji a za ubijenu vojsku i policiju, za stradale civile i ubijenu neduznu decu morace na sud. Pa nisu nasi dedovi i ocevi svoje glave polagali u temelje mafijaske drzave vec za miran, siguran i srecan zivot svojih potomaka.

 3. Bane says:

  seme im se zatrlo, njima i onima koji saradjuju sa njima. Ko ima mandat da nas sramoti pred normalnim svetom? Treba raskinuti i ono što je onaj "koji zna put" na prevaru potpisao ne pitajući nikoga.

 4. milorad says:

  Ta alijnsa se sprema za rat protiv rusije i to je očigledno. Na stranu prijateljstvo izmedju nas srba i rusa, na stranu istorijski dug koji imamo prema njima, ali sam ZDRAV RAZUM treba da nas vodi u odluci da NE ULAZIMO u tu alijasu, jer mi nemamo nikakve potrebe niti želje da napadamo rusiju ili da dobijamo nuklearne bombe po glavi zbog nečijih tajnih planova o okupaciji i pljačkanju rusije.NIKAKO , NI POD KOJIM USLOVIMA, mi ne treba da se povezujemo sa NATO jer SVI koji su u tom savezu če TEŠKO platiti članstvo i GORKO zažaliti to, a naročitno sitna marva kao CG, ili sada makedonija ili hrvati. Oni su ulaskom u taj savez postali LEGITIMNI POLIGON za dejstvo ruskih nuklearno kosmičkih snaga i NEMA NIKOGA ko će stati u odbranu malih država članica te alijanse.To su samo prazna obećanja, a zaista bih voleo da vidim da li bi amerikanci ili francuzi rizikovali totalni rat zbog toga što su rusi rešili da testiraju svoju novu bombu iznad skoplja, recimo:)Svako ko udje u to društvo mora da računa na ODMAZDU rusije u slučaju sukoba i SAM SE PRIJAVIO ZA HOLOKAUST a nije isto da li poadajubobme direktno po vašim glavama ili 400km daleko:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *