ДА ЛИ ТРАМП ЗНА НЕШТО ВИШЕ? – После Британије најавио нове изласке из ЕУ!

DA LI TRAMP ZNA NEŠTO VIŠE? – Posle Britanije najavio nove izlaske iz EU!

3 avgusta 2016

donald-trump 52322f34Nastupivši pred svojim pristalicama u Virdžiniji, Donald Tramp je rekao da je uveren da će i neke druge zemlje njene članice zbog najezde migranata izaći iz Evopske unije – sledeći primer Velike Britanije..

Za Veliku Britaniju je rekao: „Osećao sam da će Britanci izabrati nezavisnost, blo im je dosta svega jer su u talasima ulazili u njihovu zamlju, a da oni ne znaju ni odakle su ti koji dolaze. Videćete da će i druge zemlje krenuti za Britajinom zato što ih prisiljavaju da primaju te ljude, a sve se to pretvara u katastrofu.Uostalom, videćete“.

Trampov nastup u Virdžiniji prenosio je telekanal Foxnews, pa su Amerikanci imali priliku da „ubode“ nemačku kancelarku:

„Angela, šta se dogodilo? Šta se dogodilo, Angela? Pogledajte na realno stanje stvari u Nemačkoj“.

Još gore je prošao Barak Obama kojeg je nazvao „najgorim predsednikom u istoriji SAD“..

Tramp je ocenio da je on za vreme vladavine pokazao da nije u stanju da bude šef države, između ostalog i time što je dopsutio da Hilari Klinton postane državni sekretar (2009-2013.).

Naglasio je da je spoljnopolitički kurs tandema Obama-Klinton destabilizovao međunarodnu situaciju i omogućio neviđeni uspon terorističke Islamske države-

Tramp je na ovaj način odreagovao na Obaminu izjavu da on (Tramp) nije u stanju da obavlja funkciju predsednika SAD. Još je dodao:

„Obama se pokazao nesposobnim na položaju predsednika SAD, a Hilari Klinton mu je rođena sestra. Jer, njih dvoje su destabilizovali Bliski Istok, prepustili su Islamskoj državi Irak, Libiju i Siriju i dozvolili smaknuće našeg diplomatskog personala u Bengaziju. Njih dvoje su omogućili Iranu da krene putem sticanja atomskog oružja“.

Naravno, Tramp nije propustio priliku ni da „zalepi“ Klintonovu korišćenjem privatnog servera na funkciji državnog sekretara, ocenivši da je time „celu zemlju dovela u opasnost“, a potom još i „više puta lagala“ i još „uništila dokaze o svom zločinu“.

Njoj i Obami je pripisao u krivicu i „puštanje u SAD tobožnjih migranata koji su zapravo teroristi“. A takođe: bekstvo miliona radnih mesta iz SAD u druge zemlje. A sve to, kako je rekao, u ime očuvanja „posebnih odnosa“ sa nekim zemljama.

Za Klintonovu je još rekao: „Ona je bila nepametna i sa elektronskom poštom, i sa smenama režima, i sa životima Amerikanaca. Naš narod su ponizili u inostranstvu. Kompromitovali su nas sa ekstremnim islamom koji se dočepao i naših obala“.

Reagujući na tvrdnje koje se protiv Trampa plasiraju preko američkih medija – da je „predsednički kandidat Rusije“ – portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio je da Vladmir Putin nikakada dosad sa njim nije bio u kontaktu.

Podvukao je: „Čak nisu ni telefonski razgovarali!“

Pre nekoliko dana je i sam Tramp rekao: „Nikada se nisam sreo sa Putin. Ja i on se uopšte ne poznajemo“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *