Да ли знате ко НАЈВИШЕ ПОМАЖЕ ВОЈСЦИ СРБИЈЕ?

Da li znate ko NAJVIŠE POMAŽE VOJSCI SRBIJE?

31 jula 2019

Ministarstvo odbrane obelodanilo u Informatoru o radu pregled donacija iz koga se vidi da je od 2014. do 2018. Srbija od SAD dobila najviše pomoći.

Naime, Srbija je od SAD dobila pomoć od oko 10 miliona dolara u opremi i novcu, čime je ta zemlja na mestu broj jedan, piše današnji Blic.Druga na listi dobrotvora je Kina, koja je donirala oko 5,2 miliona evra, a za njom slede Norveška sa 586.000 evra, Danska sa 494.860 evra i Velika Britanija sa 169.000 funti.

Kako se navodi, najveće donacije od SAD Srbija je dobila za nabavku simulatora za obuku izvođenja vojnih operacija u iznosu od 1,4 miliona dolara i opremu za višenamenski poligon za obuku, vredan 819.800 dolara.

Dodaje se da su SAD poklonile i 12 termovizijskih dvogleda i 350 radioloških individualnih senzora vrednih 814.567 dolara, kao i sisteme za simulaciju „Virtual Battle Space“ u vrednosti od 379.000 dolara.

Blic piše da je 10 vozila BRDM2, iz kontigenta ruske donacije od 30 tenkova T-72 i 30 BRDM2, stiglo u Srbiju, ali da tih vozila, kao i programa „mig“ ili američkih „hamvija“, recimo, nema u Informatoru o radu Ministarstva odbrane u kojem su predstavljene donacije Vojsci u poslednjih pet godina.

KOMENTARI11 komentara

 1. Ivke says:

  Jake pare.....i zasta ih doniraju? Za razlaganje i rasturanje srbije, za digitalizaciju poverljivih podataka a oni ih digitalizuhu :) ;) A koliko su unistili da ne govorimo.

 2. Ivana says:

  A tek koliko štete od SAD-a i Evrope porušenih mostova uništenih puteva i pruga, ljudskih života, zagađeno zemljište na 1.000 godina. Otimanje Kosova i genocid nad Srbima Krajine koji su direktno pomogli i dalje rade na tome. Da naš narode to od Rusa nikad nismo dobili eto koliko su nam dobri ameri na prvom mestu. A da plate ratnu odštetu šta će kad tad morati bilo bi 1000 puta više od njihovih tričavih donacija.

 3. ostrogorski says:

  Nešto mi naum padoše stihovi:"... Blagodarni Petrović Vladika, Primi glavu bratskoga krvnika, Postavi je navrh bilijara , Pa se s mrtvom glavom razgovara. Dođe li mi dođe Smail Aga, Nema toga na svijetu blaga, Da mi plati devet mojih brata, Osim tvoga posječenog vrata. Devet si mi pogubio brata, ta je svaka glava nekopata, Pokapala na strževu kolju, Pod Lipnikom na Gatačkom polju, Te ih tukle ptice i zverinje...". Tako se razgovara sa krvnikom a ne prosjačenjem Đavolove Nafore kao mizerne naknade za otet Kosmet, hiljade ubijenih, osakaćenih i trajno zatrovane zemlje, vode i vazduha osiromašenim uranijumom, trajnim otrovnim supstancama i biološkim agensima. Izdajničke ulizice, kao što ih ima Srbija na vlasti, još na ovom svetu nije zapamtila istorija.

 4. Pera says:

  Kada od 100 milijardi stete od nato legija oduzmemo 10 miliona, onda ima jos dosta da nam vrate, jedino ako se racuna i pare koje su dali otporasima, demonkratima, ne srpskim vladinim organizacijama i ostalim satanistima !

 5. Pera says:

  Procitao sam da kad su uveli u vojnu obuku -Virtual Battle Space- americki vojnici su poboljsali svoje ubilacke sposobnosti nekoliko puta. Ne racunajuci te igrice za sataniste, ostale skalamerije su napunili sa raznim audio i video bubicama za kontrolu i spijuniranje !

 6. Miraš says:

  U tom pregledu donacija nije vrednosno iskazana pomoć Ruske federacije Vojsci Srbije, a ona je ubedljivo najveća. Zašto nisu iskazane donacije R.F? Možda zato što još nije završena isporuka vojnih donacija u ranije dogovorenom obimu.

  • Za Srbiju says:

   Zapadnim janjičarima je veći jedan zapadni dolar, nego sve ruske milijarde.

 7. Mi says:

  Jeli u taj izveštaj ušla "pomoć" nevladinom sektoru, Biserko, Kandićki, Lihtovoj, i sličnima?Blic objavljuje izveštaj....Generali srpski preparirani i pripremljeni za ulazak u NATO...Dali podatke...

 8. Republika Srpska says:

  RUSIJA !!! Migovi 29 itd., sve po sniženim cenama, ne reklamirajte Zapad i njihove LAŽI !

 9. Marko st says:

  Apsolutna neistina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *