ДА СТВАРИ БУДУ ЈАСНЕ, Србија неће изгубити КОСОВО СВЕ ДОК…

DA STVARI BUDU JASNE, Srbija neće izgubiti KOSOVO SVE DOK…

8 septembra 2020

Autor: Prof. dr Mitar KOVAČ, Evroazijski bezbednosni forum

KAO u najružnijem snu, Republika Srbija simbolički a i suštinski postepeno gubi atribute slobodne, suverene i nezavisne države i u potpunosti se, mimo volje naroda, uvlači u evroatlantske strukture, saglasno interesima Zapada.SAD, skoro ponovo po inerciji, ponašaju se kao jedina supersila sveta, koja želi da je iznad međunarodnih institucija i međunarodnog prava. Postojeće sporove i konflikte nastoji da rešavaju isključivo u skladu sa svojim nacionalnim interesima.

Nažalost, i aktuelna administracija predsednika SAD Donalda Trampa deluje prema Srbiji na sličan način kao što su to činili Klintonovi i Barak Obama.

SAD su jedini pravi dobitnik Vašingtonskih pregovora, na unutrašnjem i spoljnom planu.

Donald Tramp je pred izbore u SAD, pored srpskog biračkog tela, uspeo da za sebe dobije i albanske glasače.

Na spoljnom planu SAD su preko usvojenih tačaka sporazuma, pre svega o saobraćajnicama, energetici i G 5 mreži, kao i međunarodnim promovisanjem, pokušale da marginalizuju druge velike sile sveta i regionalne organizacije, pre svega Rusiju, Kinu i EU, koje su zainteresovane iz različitih razloga za prostor Balkana.

Istovremeno je predsednik SAD uspeo da pridobije dobar deo jevrejskog lobija, koji ima veliki uticaj na ishod izbora. Iz tih razloga se u sporazumima našlo više tačaka za priznavanje lažne države Kosovo, od strane Izraela, kao i otvaranje ambasada Srbije i tzv. Kosova u Jerusalimu.

Na taj način vlast Srbije je napravila presedan, koji se ničim ne može pravdati. Bićemo prva evropska država koja će premestiti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, kao „nagradu“ što su priznali Kosovo.

Takvo nerazumno ponašanje ničim se ne može pravdati.

Srbi su sebe tešili da će Tramp i njegova administracija biti pravedniji u procesu rešavanja Kosmetske krize. Mađutim, nepromišljenost i popustljivost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tokom Vašingtonskih pregovora, pogodovali su donošenju sporazuma koji su pogubni po nacionalne interese srpskog naroda.

Način i format pregovora kao i bahatost Trampa i njegove administracije ponizili su Srbiju, promovisali ponovo nezavisnost lažne države Kosovo, uz izdavanje konkretnih zaduženja Srbiji i lažnoj državi Kosovo šta treba da urade u narednom periodu.

Sve su to izdiktirali u naredbodavnoj formi sporazuma.

U Vašingtonu i nije bilo suštinskih pregovora nego nametanja rešenja kojima će se promeniti, ekonomski, privredni, bezbednosni i ukupan politički kontekst odnosa na Balkanu.

Na taj način Srbija je postala u velikoj meri okupirana država, bez suštinske slobode, suvereniteta i teritorijalne celokupnosti.

Vlast Srbije postepeno predaje Kosovo i Metohiju u ruke separatista, pristaje na sve samo da bi se očuvala što duže vreme i da ne bi došlo do pobune naroda.

Postepena predaja nadležnosti R. Srbije nad Kosovom i Metohijom separatističkim vlastima od režima se narodu pokušava prikazati kao pobeda u „teškim okolnostima“, kao plod „genijalnosti velikog vođe“.

Celokupno pristajanje na pregovore u Vašingtonu jeste štetočinsko ponašanje suprotno Ustavu R. Srbije i volji srpskog naroda.

Problem Srbije u ovom vremenu jeste što opozicija nije dovoljno dobro organizovana i jedinstvena da artikuliše raspoloženje i interese naroda.

U svakoj evropskoj državi, nakon ovakvog delovanja i ponašanja, došlo bi do masovne reakcije naroda i traženja odgovornosti cele Delegacije R. Srbije.

Zbog monopola nad medijima, institucija režima i razbijenosti opozicije – vlast se oseća slobodnom i spremnom da se bahato ponaša i da nikome ne polaže račune.

Takvo stanje neće dugo trajati, pa će reakcija naroda u budućnosti biti artikulisana i masovna, kada će se vlastima „ispostaviti svi računi“ za ugrožavanje nacionalnih interesa i pogrešno vođene pregovore o Kosovu i Metohiji.

Kroz Vašingtonske pregovore vlast Srbije je pred slobodnim svetom pokazala jedno lice poniznosti i pristajanja na pregovore, sporazume i rešenja izvan mandata UN.

Pregovaranjem pod okriljem SAD i EU, vlast Srbije se, na štetu srpskog naroda, svrstala na stranu država koje su stvorile i većinski priznale lažnu državu Kosovo. Na taj način su isključene velike sile i druge države koje su bile na strani Srbije i čuvale njenu suverenost i teritorijalni integritet u međunarodnim institucijama, kao što su Rusija, Kina, Indija, Brazil, Španija, Slovačka, Rumunija i mnoge druge države u svetu.

U poslednjih godinu dana u Srbiji se jasno vidi kontinuirano preduzimanje mera protiv Ruske Federacije. To se čini verovatno po nalogu Zapada, kako bi se potiskivao tzv. „ruski uticaj“. To je posebno prepoznatljivo u uređivačkoj politici pojedinih režimskih medija sa nacionalnom frekvencijom.

Besomučna kampanja se vodi na televizijama Pink i Hepi, u informativnim programima i specijalnim emisijama, kroz angažovanje plaćenih kvazianalitičara.

Očigledno je da se razvijanje rusofobije u Srbiji dešava po nalogu vlasti, kroz niz specijalnih operacija:

Učešće u scenariju „državni udar“ u Crnoj Gori, kroz davanje informacija BIA i izjave Aleksandra Vučića o postojanju priprema za ubijstvo Mila Đukanovića i nasilnu smenu vlasti, na dan izbora 2016. godine;
Kreiranje afere „ruski špijun“, uz montirane i neuverljive snimke i nesuvisla obrazloženja, kojima se vlast posle toga nije vraćala da informiše građane šta se zaista dogodilo;
Otvoreno vezivanje za Kinu u toku vanrednog stanja „korone“ iako je Rusija dala i nudila veliku pomoć;
Optužbe za demonstracije u julu 2020. u Beogradu;
Podrška EU i zapadu u hibridnoj agresiji Zapada na Belorusiju, i to prema državi koja je oduvek stajala na strani Srbije i u najtežim vremenima;
Održavanje Vašingtonskih pregovora mimo dogovora sa drugim velikim silama, kao što su Rusija i Kina; i
Kontinuirana medijska kampanja u elektronskim i štampanim medijima.
Bezobzirnost vlasti u kreiranju antiruskog raspoloženja bila bi daleko veća da se ne boje refleksije takvog ponašanja na javno mnjenje u Srbiji. Zbog toga se, za sada, sve ovo dešava u tišini sa verovatnom namerom da to postepeno eskalira u otvoreno antirusko delovanje vlasti u Srbiji.

Zapad je procenio da ne može uzeti Kosovo i Metohiju dok Srbija ima dobre odnose sa Rusijom i naložio vlasti u Srbiji da postepeno prekida tu saradnju.Razvijanje rusofobije u Srbiji je deo priprema za konačno rešavanje statusa lažne države Kosovo. Rušeći interese Kine i Rusije u Srbiji i na Balkanu, SAD, NATO pa i EU nastoje da ubiju njihovu volju da se bore za opstanak Kosmeta u sastavu Srbije.

Vašingtonski sporazum je u suštini osnova i platforma za tzv. Obavezujući sporazum između Srbije i lažne države Kosovo.

Naredni sporazum će biti kraći i posvećen tom ključnom pitanju suštinskog priznanja tzv. R. Kosovo.

Po izlaganju i rečniku predsednika SAD Donalda Trampa očigledno je da on na Kosovo gleda kao suverenu državu i ravnopravnu pregovaračku stranu. Zato se može reći da su pojedine laži naše pregovaračke delegacije namenjene za medije i širu javnost u Srbiji da što lakše proguta veleizdaju, koja je na delu.

Vrhunac licemerja je u samohvalisanju Delegacije, od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i u njegovim izjavama „zahvalnosti narodu“ koji je podržao njihov rad i pregovore. Teško je opisati tu sramotu i pokušaj kreiranja lažnih vesti o toku i rezultatima Vašingtonskih pregovora.

Džud Dir, portparol Bele kuće, napisao je na Tviteru da je Tramp objavio da su se Srbija i Kosovo saglasili o ekonomskoj normalizaciji.

«Još jedan istorijski sporazum koji je predsednik (Tramp) postigao da svet učini mirnijim, prosperitetnijim mestom“, napisao je Dir.

Dogovor koji će unaprediti ekonomiju Kosova i Srbije – tako ga je predstavila američka administracija, ali i sam predsednik Tramp.

„To će biti sjajno za ekonomiju obe države. Plus, obe zemlje postaju mnogo otvorenije za Sjedinjene Američke Države, što znači da više ne moramo da brinemo o dve nacije koje su bile u konfliktu. Mislim da imamo fantastične odnose. Ekonomija može ljude približiti i to je ono što se ovde dešava. Moji ljudi su uradili sjajan posao“, rekao je Tramp.

Među prvim tačkama Beograd i Priština se obavezuju da primene do sada dogovoreno pod pokroviteljstvom Amerike: sporazume o drumskom i železničkom saobraćaju gde se u suštini o trošku naroda Srbije finansiraju autoput i železnica za potrebe NATO pakta i lažne države Kosovo.

Delegacija R. Srbije u Vašingtonu po svim parametrima i karakteristikama ličnosti koje su je činile, nije dorasla tom zadatku a nije imala ni formalna ovlašćenja da se potpišu ovakvi sporazumi.

Iskazivanje nekakvog strahopoštovanja, poniznosti, nodgovornosti i bahatosti dovelo je do ovakvog rezultata, koji će tek u budućnosti za sobom povući i veće posledice, sve do tzv. Obavezujućeg sporazuma.

Teško Srbiji šta je dočekala, a posebno Kosovu i Metohiji, koje bezobzirno čupaju iz srca i duše srpskog naroda na očigled sveta. Zato je ovo i sramota za ukupne međunarodne odnose i međunarodno pravo.

Previše rane bole i ubrzo mora doći vreme kada će narod stati na put izdaje, u odbranu svetinja u Srbiji, kroz odbranu Kosova i Metohije u ustavnopravnom poretku R. Srbije, a u skladu sa Rezolucijom SBUN 1244.

Srbiji trebaju ključevi od Prizrena, Dušanovog grada i od svih svetinja na Kosovu i Metohiji. Srbija neće menjati svoje međunarodno priznate granice niti se odreći Kosmeta.

Kosovo i Metohija je svetinja, zato „NE DAMO SVETINJE“, jer tako misli većinski srpski narod u Srbiji, Crnoj Gori i R. Srpskoj.

Vreme je za NARODNE LITIJE u svim srpskim krajevima i sredinama, gde Srbi žive u svetu.

(Fakti)

KOMENTARI17 komentara

 1. radmila says:

  SRBIJA NEMA CESTITU VLAST, A NI OPOZICJU. IMA CESTIT I PAMETAN NAROD. PROBUDI SE NARODE. SLOZNO SE MOZE I NEMOGUCE!

  • Zaliv says:

   Ne moze narod da se probudi bez vodje! Za Vucica glasa vecina jer ne vide bolju opciju a on je ipak bolja opcija od postojece alternative.... To sta ti kazes je isto kao reci pilicima da se probude u sred noci

  • Ivana says:

   Asad zove Ruse u pomoć ali naši izdajnici ne oni idu đelatu i nastavljaju s uništenjem Srbije. Narod pokušao nešta kilavo i zaćutao nema vođe ni sloge opozicije pa da oni odu Putinu zatraže pomoć kažu srpski narod je uz vas vlast je okupatorska i nametnuta od zapada pomažite braćo. No u Srbiji se još nije rodio srpski rodoljub za sada sve kukavice, šonje, ulizice, zapadne sluge a tome služi i puštanje bluda i nemorala sa tv-a dno dna.

 2. padre says:

  Što se opozicije tiće, napomenuo bi, da je nikad nije ni bilo u Srbiji, svesu to lešinari, koji bi samo da dograbe vlast!Na kraju krajeva Koštunica je bio opzicija, Tadić i Jeremić su bili opozicija, Vučić je bio opozicija, da o Draškoviću i ne govorim!Sve se svodi samo na to,da se prigrabi vlast,opljaćka što se više može, pa kad to prođe, ubire sadove svog rada!A što se onih malih"stranaka"sa gromoglasnim imenima,kao što je zbor i slično, oni su samo folklor!

 3. Gagi says:

  Po stoti put pisem da Srbi nemaju svoju drzavu od zavrsetka II sv. rata. Tada nam je drzava podmuklo oteta od nekih nepoznatih sumskih revolucionara koji su nam nametnuli marsovsku ideologiju. Ta ideologija je odmah pocela pljacku Srbije, odmah su nase kapitalisticke industrijske resurse preselili u druge drzave ( republike ) i tako pomogli buducoj ravnopravnosti. O kasnijem komadanju Srbije i pljackanju, nije potrebno puno pricati, dobro smo i zivi. Danasnje vreme je posebna prica, narod u Srbiji nije sklon svojoj drzavi, smatraju je za tudju i svaciju, tako se i odnose prema istoj. Svojevremeno je narod od ovih marsovaca nagradjivan nezaradjenim materijalnim dobrima, jedini uslov za to je bio da "okrenu glavu" i ne konstatuju svoju propast. Ta praksa je nastavljena i danas u jos vecem intenzitetu, dele se funkcije sa po 5-6 strucnih angazovanja, praznoglavci i marginalci postadose "vazne" licnosti sa vozacem.Ovo nije oblik savremeno uredjene drzave koji je normalan, ova nasa drzava je pretvorena u partijski plen i kravu muzaru komunistickog podmlatka koji su sada u nekim drugim strankama. Obukli neke druge marsovske kostime jer im je u starima vec bilo malo tesno. Uglavnom, devastacija i razbijanje Srbije se nastavlja nesmanjenom zestinom, svakim danom nam je suverenitet sve manji i tanji. Moralne nebuloze su zamenile intelektualnu i duhovnu svest, politicko siledjistvo marsovskih unuka i praunuka nad ovim narodom je nastavljeno i traje.... Dokle smo moralno dosli govori i to, nijedna vazna institucija u drzavi se ne oglasava svojim stavom ili kritikom, makar bila i pogresna. Svi su zavezali jezik u zaveri protiv samih sebe.

 4. električar says:

  Čega je ovaj Kovač doktor ???

 5. Dalmacija says:

  Odlična analiza, profesore. Još bih dodao svoj osobni utisak. Srbija već 100 godina nema državnika na čelu. Ima vladare, ali nema državnika s vizijom od 50-100 godina. Kralj Aleksandar je Srbe katolike iz Dubrovnika doslovno otjerao iz našeg korpusa (ček se s njima ismijavao prilikom njihova posjeta Dvoru). Tito je od Srba stvorio nekoliko novih nacija, otvorio vrata Albancima da se useljavaju na Kosovo i Metohiju, a zabranio prognanim Srbima u 2. svjetskom ratu da se vrate. Uz njihov natalitet i NATO agresiju sada je odnos 90:10. Milošević je dao Tuđmanu Srbe iz Krajine na tacni, tako da je dovršio posao Pavelića i Budaka iz 41. O ovima kasnije ne bih trošio riječi. Mi preostali Srbi u Hrvatskoj (ostaci ostataka) smo osuđeni na izumiranje, a naša djeca na prisilnu asimilaciju. Ja mojima savjetujem da idu u svijet gdje se ne gleda najprije ime oca i majke već znanje i sposobnosti. Ja nemam klasično srpsko ime i prezime, ali kada su 91. vidjeli u radnoj knjižici da mi se otac zove Jovo onda je nastao kaos. Od otkaza me spasio šef koji je rođen na Korčuli, a čiji je djed došao tamo iz Crne Gore.Ostalo mu je čisto crnogorsko prezime zbog kojeg je on skoro dobio otkaz jer su prije svi mislili da je on Srbin, a ne ja. Ovo što se sada dogovara Mali Šengen vodi direktno do stvaranja Velike Albanije. Za 50 godina uključivati će čitavi jug Srbije, KIM, zapadnu Makedoniju i istok Crne Gore. Tko to sada ne vidi taj je slijep kod zdravih očiju. Vama tamo daleko samo želim da dobijete državnika ala dr Miloš Ković, inače propadoste uz ovaj kurs, depopulaciju i useljavanje migranata.

 6. Kulak says:

  Toj zločinki Jadranki Barjaktarović treba zauvek zabraniti ulazak u Srbiju.

 7. Zaliv says:

  Kad neko napise da je Tramp privukao albanske glasace onom ko poznaje prilike jasno je da covek koji napisa ovaj tekst nema pojma o cemu prica! Takodje Srbija ovim sporazumom gubi neke sitnice, Izrael dobija dosta, SAD nista posebno jer je status Kosova nepromenjen, a siptari dobili samarcinu i kamen oko vrata kad je rec o Izraelu. Srbija jeste delimicno ponizena sa onom stolicom i pretnjama ali nije prihvatila nista posebno lose po nas

  • apis says:

   Evo zato je Vučić jučerašnjim Vasingtonskim sporazumom priznao Kosovo: Ujedinjene nacije imaju 5 organa (Savet bezbjednosti, Socijalni i ekonomski savet,Medjunarodni sud pravde, Generalna skupština i Sekretarijat).Ujedinjene nacije imaju svoj statut i svaki organ ima svoje rezolucije. Pa tako i jedan od organa Ujedinjenih nacija a to je Savet Bezbednosti ima i svoje rezolucije koje vaze za sve zemlje svijeta. Jedna od rezolucija Saveta Bezbednosti kaže da bilo koja zemlja na svijetu koja prizna Jerusalim za glavni grad nema vise pravo da se poziva na bilo koju drugu rezoluciju koju propisuje Savet Bezbednosti. Rezolucija 1244 koja garantujem da su KIM sastavni dio Srbije (na koju se mi pozivamo i koja nam je jedino oružje bila u odbrani KIM u sastavu Srbije),sada vise ne vazi za nas i na nju se vise ne možemo nikada pozivati jer smo u ovom jučerašnjem Vasingtonskim sporazumu u poslednjoj tacki potpisali i pristali da ambasadu prebacimo u Jerusalim i time Jerusalim priznali za glavni grad. To u prevodu znaci da smo prekršili jednu od rezolucija Saveta Bezbednosti i da se vise ne možemo pozivati ni na jednu drugu rezoluciju u Savetu bezbednosti pa ni na onu koja garantuje KIM u sastavu Srbije a to je rezolucija 1244. Zbog toga ni jedna zemlja na svijetu nema ambasadu u Jerusalimu sem Gvatemale koju je neko nasamario i SAD koja je vele sila i kojoj se prosto može. Posle godinu dana od ovog sporazuma Kosovo može uci neometano u Ujedinjene nacije bez naše saglasnosti a mi Srbi vise ne možemo se nikada pozvati na rezoluciju 1244 jer smo prekršili neku drugu rezoluciju u tom istom Savetu Bezbednosti a to je rezolucija priznaje Jerusalima za glavni grad. Juce je Kosovu priznati kao država od strane Srbije de Jure a za godinu dana kako je ovim sporazumom i istaknuto Kosovo može zatražiti članstvo u Ujedinjenim nacijama i to bi znacilo i de fakto priznanje. Medjunarodno javno pravo kaže da Predsednik republike,Predsednik vlade i Ministar inostranih poslova mogu bez ičije saglasnosti potpisati neki Medjunarodni sporazum i da taj sporazum vise niko ne može opozvati ni u skupštini ni nigdje drugo, a da je on pravno obavezezujuci za tu državu. KOSOVO JE OD JUCE NEZAVISNO,SRBIJA JE PRIZNALA NEZAVISNOST,SAMO STO TO STUPA NA SNAGU ZA GODINU DANA KAKO PIŠE U VASINGTONSKOM SPORAZIMU.

 8. Rista says:

  Srpski analitičari omanjuju uporno i to po nekoliko puta u svakoj analizi. Eto ovo gore. Čovek napiše "Sve su to izdiktirali u naredbodavnoj formi sporazuma." a onda pljuje po Vučiću zato što je izvršio naređenje. Nije to pitanje da li je hteo ili ne, nego mora. Srbija nije slobodna i to svi znamo, Vučić je kvislinški precednik i to znamo i služi da ispunjava naređenja okupatorske sile. Nadalje, piše taj andrmoljak, "Na taj način vlast Srbije je napravila presedan, koji se ničim ne može pravdati." Pa nije ništa uradila osim što je prihvatila naređenje. Neka kaže analitičar KOJI IZBOR IMA VUČIĆ? Ajde, kad ste tako pametni i skupljate populističke poene ko zna iz kojih razloga i to još populističkim analitikama, onda vas džabe bilo. Šta bi ste vi uradili, Kovač? Lako je pljuckati naokolo ali nije lako biti ponižavan zajedno i sa svojim narodom i sa svojom državom. Aj ne serte više majke vam. Preduzmite nešto VI, kad ste toliko pametni. Srbija je na stomaku i nema gde. Nema pomoći, nema podrške ni od koga, osim neke tamo teoretske i bezvredne i šta treba da radi? Da odbija? Da ratuje? Da bude sankcionisana? Pa ne može da odbije. Poraženi smo i moramo a to što Vučić baš voli da bude takav precednik, neka mu načast. Svejedno čak i da Kovača postave na mesto precednika, i on bi brzo shvatio šta se mora. Ma niko ne pita Vučića. Doteraju ga uzazid i narede mu a šta su mu naokolo pričali i pretili to mi ipak ne saznamo, mada možemo da pretpostavimo.

 9. Rista says:

  Kome se ne sviđa, neka krene. I ne zabiravite da su to najjače sile sveta koje danas nemaju ravna niti iko sme da im stane na put. Ostaje samo jedno a to kada dođe vreme, videćemo analitičare šta će pisati. Vučić nije kriv što smo bombardovani i okupirani pobogu ljudi. Gde vam pamet??? A to što je precednik, pa verovatno voli. Neko psihosomovsko obolenje, šta li, pa neka mu onda. Meni svejedno jel Vučić ili Tadić ili Obradović ili ko god bio, ništa neće učiniti. Niko drugi nije na njegovom mestu bio ni bolji ni gori a neće ni biti. Eto, nemam ništa protiv. Ubite ga, smenite ga i proglasite slobodu. Ovako samo davite i lupate ko maksim po diviziji. Sdruge strane, mnogo ste nežni prema Trampu i Americi. I to još krivite Vučića za sranja okupatiorske sile Amerike??? Pa gde vam mozak? Ite napadnite SAD pobedite i oslobodite Srbiju kad ste tako pametni. A ako ne možete, onda zavežite već jednom i ne trujte ovaj izmrcvareni i poniženi narod. Ne ukazujte im POGREŠNOG krivca. Još uvek ni sramotu ne osećate zato što radite baš ono što je Amerika i naredila i očekivala. Postavila kljastog Vučića, pre njega Tadića, tako da vi uputite gnev naroda na njih a ne na onog ko je ovo i napravio Srbiji. Zna narod šta se događa, ne trebate im vi da im podmećete Vučića kao okupatora Srbije ili Tadića. Zna narod ko je kriv. Daleko vam lepa kuća prevrtljiva i izvitoperena. Manipulatori najobičniji. Treba da vas je sramota. Deo naroda ste napravili invalidima. Oni više ne shvataju da je Amerika okupirala Srbiju, nego traže vučićevu glavu i tvrde da je Vučićkriv? I šta će dobiti sa tim? Slobodu? E jadna vam majka analitičarska.

 10. Gagi says:

  RISTO Ima dosta toga tacnog sto si rekao, narocito to da smo okupirani. Pojma mi nemamo pod kakvim je sve pritiscima predsednik ( ko god bio ) kada pregovara sa zapadom o nasem opstanku. Verovatno mu nimalo nije lako, medjutim, to je njegova licna volja i izbor.Najveci problem kod nas je moralne prirode, saradnici i pomocnici okupatora u nasoj zemlji su najugledniji i drustveno visoko nagradjene licnosti. Bukvalno rade sta hoce i izivljavaju se na sve moguce nacine, time jos vise iritiraju inace ponizen narod. Ako nije u stanju predsednik drzave da izadje na kraj sa belosvetskim alama, valjda je moguce da u svojoj kuci suzbije orgijanje i divljanje saradnika okupatora. Kao sto vidimo, to nije ucinjeno vec unutrasnje rastakanje Srbije i njenih institucija dobija na zamahu. Ko nama brani da budemo ljudi i da se medjusobno postujemo u ovoj muci koja nas je snasla, NE, namerno se podsticu drustvene razlike i forsiraju se nedolicni i korumpirani. Ko vlastima brani da se obracunaju sa "unutrasnjim" remetilackim faktorima koji nas svesno i namerno izazivaju i sludjuju. U II ratu smo takodje imali okupacione upravnike, kao sto vidimo, ovi novi upravnici nece da cuju za svoje stare kolege, odbijaju da ih rehabilituju i gnusno ih se odricu. Apsurd do apsurda, laz do lazi.

 11. Za Srbiju says:

  A koje su posledice da Hezbolah proglasimo terorističkom organizacijom, sa kojim su saveznici zemlje koje nisu priznale tzv Kosovo, Sirija, Egipat, Palestina, Iran, Rusija, Kina? Pa terorizam u Srbiji - migranti su već tu. Kao i otvaranja ambasade u Jerusalimu. kao šlag na tortu, Tramp je na svom tviter nalogu pozvao sve arapske i muslimanske zemlje da slede primer Izraela, odnosno da priznaju tzv Kosovo. Za godinu dana imaće većinu zemalja, koje su ih priznale, a mi smo se obavezali da ih nećemo sprečavati da uđu u međunarodne institucije. Šah-mat. Katastrofa. Kapitulacija.

 12. Rista says:

  Gagi, i ja sam tako mislio na početku i pitao se "valjda je moguce da u svojoj kuci suzbije orgijanje i divljanje saradnika okupatora." NIJE, na žalost! On ne sme da dira niti osuđuje nikoga ko radi za Ameriku i indirektno za CIJU. On mora da potpiše predaju svih naših izvora života svakome ko to zatraži a deo je Zapada. On MORA da plati Južnoj Koreji da otvori fabriku u Srbiji, ne sme da osudi Čanka nizašta, on mora da postavi Brnabićku za precednika vlade i sve ostalo. To je najžalosnija istina zgažene Srbije gde caruje Milićka, Čanak...On ne sme Rusima da dozvoli status koji imaju NATO službenici u Srbiji, ne sme da sarađuje sa Kinom i Rusijom. On MORA da se poklanja izmišljenom genocidu koji su Srbi napravali i sve ostale stvari koje nas izluđuju. Drugo je to ZAŠTO je onda prihvatio da bude precednik i čak se otimao da bude. A da li nešto radi i "korisno" za Srbiju pod ovakvim uslovima, možda saznamo jednog dana ali kako smo okupirani kontinuirano vekovima, naša istorija se servira preko Zapada i naša deca tako uče. Vučić nije ličnost koja će spasiti Srbe niti je za to sposoboan a pogotovo u današnjim uslovima. Ja sam bukvalno pljuvao i na Tadića i na Vučića ali sam tokom vremena shvatio da CIJA baš to i želi od nas Srba. Skreće nam pažnju sa sojih zločina nad našim narodu i polako nam nameće razne Vučiće kao krivce. Dakle, indirektno sam radio za naše neprijatelje. Zato nisam ni najmanje ni za CIJU ni za Vučića, ali imam premalo snage a previše godina da nešto učinim. Sve te lopurde u Srbiji podržava CIJA i ne sme im niko ništa. Psihološki udar je tako osmišljen da mlađe generacije više i ne razmišljaju o nekom otporu nego pasivno i zdravo za gotovo prihvataju okupaciju. Tako porobljeni narod preživljava, dok preživljava. A ako se čak i pobune, onda napadaju podmetnute ličnosti i to Srbe kao što je Vučić a ne pada im na pamet da napadnu okuopatora. Vučić NIJE okupirao Srbiju i nužno je zlo u Srbiji danas. Srbiju je okupirala i vojno porazila Amerika a ne NATO i to je još jedna greška koju Srbi ne vide baš najjasnije. I NATO je učestvovao u bombardovanju ali ni jedna država, čak ni Britanija ne učestvuje u komandovanju Srbijom osim Amerike. Kakva Nemčaka? Ko šta pita Merkelovu? Ona je u Nemačkoj isto što i Vučić u Srbiji, samo su to dva različita nivoa. Kada čitam šta naši analitičari pišu i koga kritikuju, znam da indirektno poltronski rade za okupatora i slabo će koji biti oštar prema Americi kao prema Vučiću. Zato sam skoro uvek protiv njinih analiza. "Najžešća" istina je da Rusija nije u stanju niti je takva sila da spreči okupaciju Srbije. Nije bila a nije ni danas. Čak ni Kina koja to ustvari i nema nameru. To su istine koje Srbi i ne žele i neće da shvate. To je ono što se zove NADA u ovom crnilu i psihološka štaka Srbima. Možda jednog dana ta štaka udari. Okupacija Srbije je daleko i složenija i teža nego tšo to običan narod vidi i shvata, mada oseća.

 13. Nine says:

  Sveznajući Risto, pored toga što ne znaš pravilno napisati ni reč predsednik usuđuješ se da komentarišeš o onom o čemu pojma nemaš. Zaboravio si na Vučićeva i Nikolićeva obećanja pre dolaska na vlast. Nije li na veličanstvenom predizbornom skupu preko noći formirane stranke SNS, na mitingu u Beogradu Tomislav Nikolić poručio prisutnima: "Tako mi Boga neću se smiriti dok i poslednji pedalj srpske zemlje na Kosovu i Metohiji ne vratim pod suverenitet Republike Srbije"? Nije li Vučić obećavao da će poništiti sve dogovore "žutih" postignute sa vlastima u Prištini? I šta su učinili? Umesto poništavanja dogovora isključivo tehničke prirode započeli su pregovore sa vlastima iz Prištine, uz posredstvo Evropske unije o statusu Kosova i Metohije, iako je status KiM i Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti OUN jasno definisan tako što se Kosovo i Metohija smatra sastavnim delom Republike Srbije, a narodu KiM se po Aneksu 2 Rezolucije 1244 mora obezbediti suštinska autonomija, koju je i imala. Vučić je potpisivanjem protivustavnog Briselskog sporazuma 2013-te godine zajedno sa Ivicom Dačićem ukinuo sve institucije Republike Srbije u toj Autonomnoj pokrajini i dao joj sve atibute državnosti. Sam Briselski sporazum Kosovo i Metohiju naziva "Republika Kosovo". Vučić nikad i ne pominje Rezoluciju 1244 iako se o njoj još uvek raspravlja u UN. Prema tome, ne lupaj gluposti. Da si pročitao članak KOMADANJE SRBIJE: IZNENADNA NOVČANA I POLITIČKA PODRŠKA ZAPADA UVEK JE VEZANA ZA IZDAJU… sve bi ti bilo jasno. Evo ti i podnaslova članka, pa sam zaključi da li ostvaruje upravo ono zbog čega je i "doveden" na vlast: Srpska napredna stranka je projekat napravljen da bi se iza bučne i lažne patriotske demagogije sakrilo faktičko priznanje samoproklamovane republike Kosovo. Veći broj depeša iz 2008. godine, koje je objavio Wikileaks, potvrđuju da je ta stranka osnovana pod budnim okom američkih diplomata i finansirana od partija i pojedinaca iz inostranstva. Već na prvim razgovorima su tadašnje i današnje vođe te stranke isticali da priznanje Kosova za njih nije sporno, kao što nije sporno ni da će, kada dođu na vlast, odustati od podrške Srbima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i da će se u pogledu privrede ponašati kao kolonija Zapada. Ceo članak imaš na internetu, ali ti guslaš svoju priču, istučući "pravo sile" ispred "sile prava" koje bi trebalo biti jedno od osnovnih pravnih načela u svim savremenim državama. Niko nikog nije primoravao da se prihvati kandidature najviše funkcije u državi, ali je svako dužan da poštuje ustav države na koji je položio zakletvu, a kao pravnik veoma dobro zna da ne sme potpisivati međunarodne ugovore, kakav je Briselski sporazum, koji su u suprotnosti sa najvišim pravnim aktom države. Ja, kao pravnik, nikad neću komentarisati nešto što nije vezano za oblast koja nije iz moje struke, ali ti izgleda smatraš da si pametniji i kompetentniji i od stručnjaka kakav je prof. dr Mitar Kovač. Malo više se razume u sve ono što se dešava u Srbiji za vreme aktuelne vlasti i pukovnik Goran Jevtović, pa bi bilo dobro da poslušaš šta on o tome govori. Imaš na JutJubu više njegovih komentara, ali i komentara vrsnih pravnika, te slušaj šta oni pričaju.

 14. Slobodanka says:

  Srbija je u Vašingtonu potpisala, kako kaže Vučić, bilateralni sporazum sa SAD-om, kojom se između ostalog, obavezuje na izmeštanje ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim do 01 jula sledeće godine. Takvo kršenje Rezolucije 478 dosad nije učinila ni jedna država članica, sem SAD i Gvatemale. Vučić je tim potpisom prekršio Rezoluciju SBUN broj 478 iz 1980 koja ne priznaje izraelsku okupaciju grada Jerusalima i traži od svih država da svoje ambasade ne otvaraju u Jerusalimu nego da ih drže u Tel Avivu. Samim tim što sada Srbija ne poštuje rezoluciju UN o Izraelu, njena pregovaračka pozicija slabi kada je Kosovo u pitanju, jer će argument Albanaca i svih ostalih država koje su priznale nezavisnost Kosova* biti - ako ne poštujete ovu rezoluciju 478, s kojim pravom insistirate na poštovanju Rezolucije 1244. REŠENJE: U narednim mesecima, i naravno šre 01.jula 2021 godine povući ovu postojeću ambasadu Srbije iz Tel Aviva u potpunosti tako da Srbija ni nema šta da prenosi u grad Jerusalim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *