ДА СТВАРИ БУДУ ЈАСНЕ, Србија неће изгубити КОСОВО СВЕ ДОК…

ДА СТВАРИ БУДУ ЈАСНЕ, Србија неће изгубити КОСОВО СВЕ ДОК…

8 септембра 2020

Аутор: Проф. др Митар КОВАЧ, Евроазијски безбедносни форум

КАО у најружнијем сну, Република Србија симболички а и суштински постепено губи атрибуте слободне, суверене и независне државе и у потпуности се, мимо воље народа, увлачи у евроатлантске структуре, сагласно интересима Запада.САД, скоро поново по инерцији, понашају се као једина суперсила света, која жели да је изнад међународних институција и међународног права. Постојеће спорове и конфликте настоји да решавају искључиво у складу са својим националним интересима.

Нажалост, и актуелна администрација председника САД Доналда Трампа делује према Србији на сличан начин као што су то чинили Клинтонови и Барак Обама.

САД су једини прави добитник Вашингтонских преговора, на унутрашњем и спољном плану.

Доналд Трамп је пред изборе у САД, поред српског бирачког тела, успео да за себе добије и албанске гласаче.

На спољном плану САД су преко усвојених тачака споразума, пре свега о саобраћајницама, енергетици и Г 5 мрежи, као и међународним промовисањем, покушале да маргинализују друге велике силе света и регионалне организације, пре свега Русију, Кину и ЕУ, које су заинтересоване из различитих разлога за простор Балкана.

Истовремено је председник САД успео да придобије добар део јеврејског лобија, који има велики утицај на исход избора. Из тих разлога се у споразумима нашло више тачака за признавање лажне државе Косово, од стране Израела, као и отварање амбасада Србије и тзв. Косова у Јерусалиму.

На тај начин власт Србије је направила преседан, који се ничим не може правдати. Бићемо прва европска држава која ће преместити амбасаду из Тел Авива у Јерусалим, као „награду“ што су признали Косово.

Такво неразумно понашање ничим се не може правдати.

Срби су себе тешили да ће Трамп и његова администрација бити праведнији у процесу решавања Косметске кризе. Мађутим, непромишљеност и попустљивост председника Србије Александра Вучића, током Вашингтонских преговора, погодовали су доношењу споразума који су погубни по националне интересе српског народа.

Начин и формат преговора као и бахатост Трампа и његове администрације понизили су Србију, промовисали поново независност лажне државе Косово, уз издавање конкретних задужења Србији и лажној држави Косово шта треба да ураде у наредном периоду.

Све су то издиктирали у наредбодавној форми споразума.

У Вашингтону и није било суштинских преговора него наметања решења којима ће се променити, економски, привредни, безбедносни и укупан политички контекст односа на Балкану.

На тај начин Србија је постала у великој мери окупирана држава, без суштинске слободе, суверенитета и територијалне целокупности.

Власт Србије постепено предаје Косово и Метохију у руке сепаратиста, пристаје на све само да би се очувала што дуже време и да не би дошло до побуне народа.

Постепена предаја надлежности Р. Србије над Косовом и Метохијом сепаратистичким властима од режима се народу покушава приказати као победа у „тешким околностима“, као плод „генијалности великог вође“.

Целокупно пристајање на преговоре у Вашингтону јесте штеточинско понашање супротно Уставу Р. Србије и вољи српског народа.

Проблем Србије у овом времену јесте што опозиција није довољно добро организована и јединствена да артикулише расположење и интересе народа.

У свакој европској држави, након оваквог деловања и понашања, дошло би до масовне реакције народа и тражења одговорности целе Делегације Р. Србије.

Због монопола над медијима, институција режима и разбијености опозиције – власт се осећа слободном и спремном да се бахато понаша и да никоме не полаже рачуне.

Такво стање неће дуго трајати, па ће реакција народа у будућности бити артикулисана и масовна, када ће се властима „испоставити сви рачуни“ за угрожавање националних интереса и погрешно вођене преговоре о Косову и Метохији.

Кроз Вашингтонске преговоре власт Србије је пред слободним светом показала једно лице понизности и пристајања на преговоре, споразуме и решења изван мандата УН.

Преговарањем под окриљем САД и ЕУ, власт Србије се, на штету српског народа, сврстала на страну држава које су створиле и већински признале лажну државу Косово. На тај начин су искључене велике силе и друге државе које су биле на страни Србије и чувале њену сувереност и територијални интегритет у међународним институцијама, као што су Русија, Кина, Индија, Бразил, Шпанија, Словачка, Румунија и многе друге државе у свету.

У последњих годину дана у Србији се јасно види континуирано предузимање мера против Руске Федерације. То се чини вероватно по налогу Запада, како би се потискивао тзв. „руски утицај“. То је посебно препознатљиво у уређивачкој политици појединих режимских медија са националном фреквенцијом.

Бесомучна кампања се води на телевизијама Пинк и Хепи, у информативним програмима и специјалним емисијама, кроз ангажовање плаћених квазианалитичара.

Очигледно је да се развијање русофобије у Србији дешава по налогу власти, кроз низ специјалних операција:

Учешће у сценарију „државни удар“ у Црној Гори, кроз давање информација БИА и изјаве Александра Вучића о постојању припрема за убијство Мила Ђукановића и насилну смену власти, на дан избора 2016. године;
Креирање афере „руски шпијун“, уз монтиране и неуверљиве снимке и несувисла образложења, којима се власт после тога није враћала да информише грађане шта се заиста догодило;
Отворено везивање за Кину у току ванредног стања „короне“ иако је Русија дала и нудила велику помоћ;
Оптужбе за демонстрације у јулу 2020. у Београду;
Подршка ЕУ и западу у хибридној агресији Запада на Белорусију, и то према држави која је одувек стајала на страни Србије и у најтежим временима;
Одржавање Вашингтонских преговора мимо договора са другим великим силама, као што су Русија и Кина; и
Континуирана медијска кампања у електронским и штампаним медијима.
Безобзирност власти у креирању антируског расположења била би далеко већа да се не боје рефлексије таквог понашања на јавно мњење у Србији. Због тога се, за сада, све ово дешава у тишини са вероватном намером да то постепено ескалира у отворено антируско деловање власти у Србији.

Запад је проценио да не може узети Косово и Метохију док Србија има добре односе са Русијом и наложио власти у Србији да постепено прекида ту сарадњу.Развијање русофобије у Србији је део припрема за коначно решавање статуса лажне државе Косово. Рушећи интересе Кине и Русије у Србији и на Балкану, САД, НАТО па и ЕУ настоје да убију њихову вољу да се боре за опстанак Космета у саставу Србије.

Вашингтонски споразум је у суштини основа и платформа за тзв. Обавезујући споразум између Србије и лажне државе Косово.

Наредни споразум ће бити краћи и посвећен том кључном питању суштинског признања тзв. Р. Косово.

По излагању и речнику председника САД Доналда Трампа очигледно је да он на Косово гледа као суверену државу и равноправну преговарачку страну. Зато се може рећи да су поједине лажи наше преговарачке делегације намењене за медије и ширу јавност у Србији да што лакше прогута велеиздају, која је на делу.

Врхунац лицемерја је у самохвалисању Делегације, од стране председника Србије Александра Вучића, као и у његовим изјавама „захвалности народу“ који је подржао њихов рад и преговоре. Тешко је описати ту срамоту и покушај креирања лажних вести о току и резултатима Вашингтонских преговора.

Џуд Дир, портпарол Беле куће, написао је на Твитеру да је Трамп објавио да су се Србија и Косово сагласили о економској нормализацији.

«Још један историјски споразум који је председник (Трамп) постигао да свет учини мирнијим, просперитетнијим местом“, написао је Дир.

Договор који ће унапредити економију Косова и Србије – тако га је представила америчка администрација, али и сам председник Трамп.

„То ће бити сјајно за економију обе државе. Плус, обе земље постају много отвореније за Сједињене Америчке Државе, што значи да више не морамо да бринемо о две нације које су биле у конфликту. Мислим да имамо фантастичне односе. Економија може људе приближити и то је оно што се овде дешава. Моји људи су урадили сјајан посао“, рекао је Трамп.

Међу првим тачкама Београд и Приштина се обавезују да примене до сада договорено под покровитељством Америке: споразуме о друмском и железничком саобраћају где се у суштини о трошку народа Србије финансирају аутопут и железница за потребе НАТО пакта и лажне државе Косово.

Делегација Р. Србије у Вашингтону по свим параметрима и карактеристикама личности које су је чиниле, није дорасла том задатку а није имала ни формална овлашћења да се потпишу овакви споразуми.

Исказивање некаквог страхопоштовања, понизности, нодговорности и бахатости довело је до оваквог резултата, који ће тек у будућности за собом повући и веће последице, све до тзв. Обавезујућег споразума.

Тешко Србији шта је дочекала, а посебно Косову и Метохији, које безобзирно чупају из срца и душе српског народа на очиглед света. Зато је ово и срамота за укупне међународне односе и међународно право.

Превише ране боле и убрзо мора доћи време када ће народ стати на пут издаје, у одбрану светиња у Србији, кроз одбрану Косова и Метохије у уставноправном поретку Р. Србије, а у складу са Резолуцијом СБУН 1244.

Србији требају кључеви од Призрена, Душановог града и од свих светиња на Косову и Метохији. Србија неће мењати своје међународно признате границе нити се одрећи Космета.

Косово и Метохија је светиња, зато „НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ“, јер тако мисли већински српски народ у Србији, Црној Гори и Р. Српској.

Време је за НАРОДНЕ ЛИТИЈЕ у свим српским крајевима и срединама, где Срби живе у свету.

(Факти)

KOMENTARI17 коментара

  1. radmila says:

    SRBIJA NEMA CESTITU VLAST, A NI OPOZICJU. IMA CESTIT I PAMETAN NAROD. PROBUDI SE NARODE. SLOZNO SE MOZE I NEMOGUCE!

    • Zaliv says:

      Ne moze narod da se probudi bez vodje! Za Vucica glasa vecina jer ne vide bolju opciju a on je ipak bolja opcija od postojece alternative.... To sta ti kazes je isto kao reci pilicima da se probude u sred noci

    • Ivana says:

      Asad zove Ruse u pomoć ali naši izdajnici ne oni idu đelatu i nastavljaju s uništenjem Srbije. Narod pokušao nešta kilavo i zaćutao nema vođe ni sloge opozicije pa da oni odu Putinu zatraže pomoć kažu srpski narod je uz vas vlast je okupatorska i nametnuta od zapada pomažite braćo. No u Srbiji se još nije rodio srpski rodoljub za sada sve kukavice, šonje, ulizice, zapadne sluge a tome služi i puštanje bluda i nemorala sa tv-a dno dna.

  2. padre says:

    Što se opozicije tiće, napomenuo bi, da je nikad nije ni bilo u Srbiji, svesu to lešinari, koji bi samo da dograbe vlast!Na kraju krajeva Koštunica je bio opzicija, Tadić i Jeremić su bili opozicija, Vučić je bio opozicija, da o Draškoviću i ne govorim!Sve se svodi samo na to,da se prigrabi vlast,opljaćka što se više može, pa kad to prođe, ubire sadove svog rada!A što se onih malih"stranaka"sa gromoglasnim imenima,kao što je zbor i slično, oni su samo folklor!

  3. Gagi says:

    Po stoti put pisem da Srbi nemaju svoju drzavu od zavrsetka II sv. rata. Tada nam je drzava podmuklo oteta od nekih nepoznatih sumskih revolucionara koji su nam nametnuli marsovsku ideologiju. Ta ideologija je odmah pocela pljacku Srbije, odmah su nase kapitalisticke industrijske resurse preselili u druge drzave ( republike ) i tako pomogli buducoj ravnopravnosti. O kasnijem komadanju Srbije i pljackanju, nije potrebno puno pricati, dobro smo i zivi. Danasnje vreme je posebna prica, narod u Srbiji nije sklon svojoj drzavi, smatraju je za tudju i svaciju, tako se i odnose prema istoj. Svojevremeno je narod od ovih marsovaca nagradjivan nezaradjenim materijalnim dobrima, jedini uslov za to je bio da "okrenu glavu" i ne konstatuju svoju propast. Ta praksa je nastavljena i danas u jos vecem intenzitetu, dele se funkcije sa po 5-6 strucnih angazovanja, praznoglavci i marginalci postadose "vazne" licnosti sa vozacem.Ovo nije oblik savremeno uredjene drzave koji je normalan, ova nasa drzava je pretvorena u partijski plen i kravu muzaru komunistickog podmlatka koji su sada u nekim drugim strankama. Obukli neke druge marsovske kostime jer im je u starima vec bilo malo tesno. Uglavnom, devastacija i razbijanje Srbije se nastavlja nesmanjenom zestinom, svakim danom nam je suverenitet sve manji i tanji. Moralne nebuloze su zamenile intelektualnu i duhovnu svest, politicko siledjistvo marsovskih unuka i praunuka nad ovim narodom je nastavljeno i traje.... Dokle smo moralno dosli govori i to, nijedna vazna institucija u drzavi se ne oglasava svojim stavom ili kritikom, makar bila i pogresna. Svi su zavezali jezik u zaveri protiv samih sebe.

  4. električar says:

    Čega je ovaj Kovač doktor ???

  5. Dalmacija says:

    Odlična analiza, profesore. Još bih dodao svoj osobni utisak. Srbija već 100 godina nema državnika na čelu. Ima vladare, ali nema državnika s vizijom od 50-100 godina. Kralj Aleksandar je Srbe katolike iz Dubrovnika doslovno otjerao iz našeg korpusa (ček se s njima ismijavao prilikom njihova posjeta Dvoru). Tito je od Srba stvorio nekoliko novih nacija, otvorio vrata Albancima da se useljavaju na Kosovo i Metohiju, a zabranio prognanim Srbima u 2. svjetskom ratu da se vrate. Uz njihov natalitet i NATO agresiju sada je odnos 90:10. Milošević je dao Tuđmanu Srbe iz Krajine na tacni, tako da je dovršio posao Pavelića i Budaka iz 41. O ovima kasnije ne bih trošio riječi. Mi preostali Srbi u Hrvatskoj (ostaci ostataka) smo osuđeni na izumiranje, a naša djeca na prisilnu asimilaciju. Ja mojima savjetujem da idu u svijet gdje se ne gleda najprije ime oca i majke već znanje i sposobnosti. Ja nemam klasično srpsko ime i prezime, ali kada su 91. vidjeli u radnoj knjižici da mi se otac zove Jovo onda je nastao kaos. Od otkaza me spasio šef koji je rođen na Korčuli, a čiji je djed došao tamo iz Crne Gore.Ostalo mu je čisto crnogorsko prezime zbog kojeg je on skoro dobio otkaz jer su prije svi mislili da je on Srbin, a ne ja. Ovo što se sada dogovara Mali Šengen vodi direktno do stvaranja Velike Albanije. Za 50 godina uključivati će čitavi jug Srbije, KIM, zapadnu Makedoniju i istok Crne Gore. Tko to sada ne vidi taj je slijep kod zdravih očiju. Vama tamo daleko samo želim da dobijete državnika ala dr Miloš Ković, inače propadoste uz ovaj kurs, depopulaciju i useljavanje migranata.

  6. Kulak says:

    Toj zločinki Jadranki Barjaktarović treba zauvek zabraniti ulazak u Srbiju.

  7. Zaliv says:

    Kad neko napise da je Tramp privukao albanske glasace onom ko poznaje prilike jasno je da covek koji napisa ovaj tekst nema pojma o cemu prica! Takodje Srbija ovim sporazumom gubi neke sitnice, Izrael dobija dosta, SAD nista posebno jer je status Kosova nepromenjen, a siptari dobili samarcinu i kamen oko vrata kad je rec o Izraelu. Srbija jeste delimicno ponizena sa onom stolicom i pretnjama ali nije prihvatila nista posebno lose po nas

    • apis says:

      Evo zato je Vučić jučerašnjim Vasingtonskim sporazumom priznao Kosovo: Ujedinjene nacije imaju 5 organa (Savet bezbjednosti, Socijalni i ekonomski savet,Medjunarodni sud pravde, Generalna skupština i Sekretarijat).Ujedinjene nacije imaju svoj statut i svaki organ ima svoje rezolucije. Pa tako i jedan od organa Ujedinjenih nacija a to je Savet Bezbednosti ima i svoje rezolucije koje vaze za sve zemlje svijeta. Jedna od rezolucija Saveta Bezbednosti kaže da bilo koja zemlja na svijetu koja prizna Jerusalim za glavni grad nema vise pravo da se poziva na bilo koju drugu rezoluciju koju propisuje Savet Bezbednosti. Rezolucija 1244 koja garantujem da su KIM sastavni dio Srbije (na koju se mi pozivamo i koja nam je jedino oružje bila u odbrani KIM u sastavu Srbije),sada vise ne vazi za nas i na nju se vise ne možemo nikada pozivati jer smo u ovom jučerašnjem Vasingtonskim sporazumu u poslednjoj tacki potpisali i pristali da ambasadu prebacimo u Jerusalim i time Jerusalim priznali za glavni grad. To u prevodu znaci da smo prekršili jednu od rezolucija Saveta Bezbednosti i da se vise ne možemo pozivati ni na jednu drugu rezoluciju u Savetu bezbednosti pa ni na onu koja garantuje KIM u sastavu Srbije a to je rezolucija 1244. Zbog toga ni jedna zemlja na svijetu nema ambasadu u Jerusalimu sem Gvatemale koju je neko nasamario i SAD koja je vele sila i kojoj se prosto može. Posle godinu dana od ovog sporazuma Kosovo može uci neometano u Ujedinjene nacije bez naše saglasnosti a mi Srbi vise ne možemo se nikada pozvati na rezoluciju 1244 jer smo prekršili neku drugu rezoluciju u tom istom Savetu Bezbednosti a to je rezolucija priznaje Jerusalima za glavni grad. Juce je Kosovu priznati kao država od strane Srbije de Jure a za godinu dana kako je ovim sporazumom i istaknuto Kosovo može zatražiti članstvo u Ujedinjenim nacijama i to bi znacilo i de fakto priznanje. Medjunarodno javno pravo kaže da Predsednik republike,Predsednik vlade i Ministar inostranih poslova mogu bez ičije saglasnosti potpisati neki Medjunarodni sporazum i da taj sporazum vise niko ne može opozvati ni u skupštini ni nigdje drugo, a da je on pravno obavezezujuci za tu državu. KOSOVO JE OD JUCE NEZAVISNO,SRBIJA JE PRIZNALA NEZAVISNOST,SAMO STO TO STUPA NA SNAGU ZA GODINU DANA KAKO PIŠE U VASINGTONSKOM SPORAZIMU.

  8. Риста says:

    Српски аналитичари омањују упорно и то по неколико пута у свакој анализи. Ето ово горе. Човек напише "Све су то издиктирали у наредбодавној форми споразума." а онда пљује по Вучићу зато што је извршио наређење. Није то питање да ли је хтео или не, него мора. Србија није слободна и то сви знамо, Вучић је квислиншки прецедник и то знамо и служи да испуњава наређења окупаторске силе. Надаље, пише тај андрмољак, "На тај начин власт Србије је направила преседан, који се ничим не може правдати." Па није ништа урадила осим што је прихватила наређење. Нека каже аналитичар КОЈИ ИЗБОР ИМА ВУЧИЋ? Ајде, кад сте тако паметни и скупљате популистичке поене ко зна из којих разлога и то још популистичким аналитикама, онда вас џабе било. Шта би сте ви урадили, Ковач? Лако је пљуцкати наоколо али није лако бити понижаван заједно и са својим народом и са својом државом. Ај не серте више мајке вам. Предузмите нешто ВИ, кад сте толико паметни. Србија је на стомаку и нема где. Нема помоћи, нема подршке ни од кога, осим неке тамо теоретске и безвредне и шта треба да ради? Да одбија? Да ратује? Да буде санкционисана? Па не може да одбије. Поражени смо и морамо а то што Вучић баш воли да буде такав прецедник, нека му начаст. Свеједно чак и да Ковача поставе на место прецедника, и он би брзо схватио шта се мора. Ма нико не пита Вучића. Дотерају га узазид и нареде му а шта су му наоколо причали и претили то ми ипак не сазнамо, мада можемо да претпоставимо.

  9. Риста says:

    Коме се не свиђа, нека крене. И не забиравите да су то најјаче силе света које данас немају равна нити ико сме да им стане на пут. Остаје само једно а то када дође време, видећемо аналитичаре шта ће писати. Вучић није крив што смо бомбардовани и окупирани побогу људи. Где вам памет??? А то што је прецедник, па вероватно воли. Неко психосомовско оболење, шта ли, па нека му онда. Мени свеједно јел Вучић или Тадић или Обрадовић или ко год био, ништа неће учинити. Нико други није на његовом месту био ни бољи ни гори а неће ни бити. Ето, немам ништа против. Убите га, смените га и прогласите слободу. Овако само давите и лупате ко максим по дивизији. Сдруге стране, много сте нежни према Трампу и Америци. И то још кривите Вучића за срања окупатиорске силе Америке??? Па где вам мозак? Ите нападните САД победите и ослободите Србију кад сте тако паметни. А ако не можете, онда завежите већ једном и не трујте овај измрцварени и понижени народ. Не указујте им ПОГРЕШНОГ кривца. Још увек ни срамоту не осећате зато што радите баш оно што је Америка и наредила и очекивала. Поставила кљастог Вучића, пре њега Тадића, тако да ви упутите гнев народа на њих а не на оног ко је ово и нaправио Србији. Зна народ шта се догађа, не требате им ви да им подмећете Вучића као окупатора Србије или Тадића. Зна народ ко је крив. Далеко вам лепа кућа превртљива и извитоперена. Манипулатори најобичнији. Треба да вас је срамота. Део народа сте направили инвалидима. Они више не схватају да је Америка окупирала Србију, него траже вучићеву главу и тврде да је Вучићкрив? И шта ће добити са тим? Слободу? Е јадна вам мајка аналитичарска.

  10. Gagi says:

    RISTO Ima dosta toga tacnog sto si rekao, narocito to da smo okupirani. Pojma mi nemamo pod kakvim je sve pritiscima predsednik ( ko god bio ) kada pregovara sa zapadom o nasem opstanku. Verovatno mu nimalo nije lako, medjutim, to je njegova licna volja i izbor.Najveci problem kod nas je moralne prirode, saradnici i pomocnici okupatora u nasoj zemlji su najugledniji i drustveno visoko nagradjene licnosti. Bukvalno rade sta hoce i izivljavaju se na sve moguce nacine, time jos vise iritiraju inace ponizen narod. Ako nije u stanju predsednik drzave da izadje na kraj sa belosvetskim alama, valjda je moguce da u svojoj kuci suzbije orgijanje i divljanje saradnika okupatora. Kao sto vidimo, to nije ucinjeno vec unutrasnje rastakanje Srbije i njenih institucija dobija na zamahu. Ko nama brani da budemo ljudi i da se medjusobno postujemo u ovoj muci koja nas je snasla, NE, namerno se podsticu drustvene razlike i forsiraju se nedolicni i korumpirani. Ko vlastima brani da se obracunaju sa "unutrasnjim" remetilackim faktorima koji nas svesno i namerno izazivaju i sludjuju. U II ratu smo takodje imali okupacione upravnike, kao sto vidimo, ovi novi upravnici nece da cuju za svoje stare kolege, odbijaju da ih rehabilituju i gnusno ih se odricu. Apsurd do apsurda, laz do lazi.

  11. За Србију says:

    A koje su posledice da Hezbolah proglasimo terorističkom organizacijom, sa kojim su saveznici zemlje koje nisu priznale tzv Kosovo, Sirija, Egipat, Palestina, Iran, Rusija, Kina? Pa terorizam u Srbiji - migranti su već tu. Kao i otvaranja ambasade u Jerusalimu. kao šlag na tortu, Tramp je na svom tviter nalogu pozvao sve arapske i muslimanske zemlje da slede primer Izraela, odnosno da priznaju tzv Kosovo. Za godinu dana imaće većinu zemalja, koje su ih priznale, a mi smo se obavezali da ih nećemo sprečavati da uđu u međunarodne institucije. Šah-mat. Katastrofa. Kapitulacija.

  12. Риста says:

    Гаги, и ја сам тако мислио на почетку и питао се "valjda je moguce da u svojoj kuci suzbije orgijanje i divljanje saradnika okupatora." НИЈЕ, на жалост! Он не сме да дира нити осуђује никога ко ради за Америку и индиректно за ЦИЈУ. Он мора да потпише предају свих наших извора живота свакоме ко то затражи а део је Запада. Он МОРА да плати Јужној Кореји да отвори фабрику у Србији, не сме да осуди Чанка низашта, он мора да постави Брнабићку за прецедника владе и све остало. То је најжалоснија истина згажене Србије где царује Милићка, Чанак...Он не сме Русима да дозволи статус који имају НАТО службеници у Србији, не сме да сарађује са Кином и Русијом. Он МОРА да се поклања измишљеном геноциду који су Срби направали и све остале ствари које нас излуђују. Друго је то ЗАШТО је онда прихватио да буде прецедник и чак се отимао да буде. А да ли нешто ради и "корисно" за Србију под оваквим условима, можда сазнамо једног дана али како смо окупирани континуирано вековима, наша историја се сервира преко Запада и наша деца тако уче. Вучић није личност која ће спасити Србе нити је за то способоан а поготово у данашњим условима. Ја сам буквално пљувао и на Тадића и на Вучића али сам током времена схватио да ЦИЈА баш то и жели од нас Срба. Скреће нам пажњу са сојих злочина над нашим народу и полако нам намеће разне Вучиће као кривце. Дакле, индиректно сам радио за наше непријатеље. Зато нисам ни најмање ни за ЦИЈУ ни за Вучића, али имам премало снаге а превише година да нешто учиним. Све те лопурде у Србији подржава ЦИЈА и не сме им нико ништа. Психолошки удар је тако осмишљен да млађе генерације више и не размишљају о неком отпору него пасивно и здраво за готово прихватају окупацију. Тако поробљени народ преживљава, док преживљава. А ако се чак и побуне, онда нападају подметнуте личности и то Србе као што је Вучић а не пада им на памет да нападну окуопатора. Вучић НИЈЕ окупирао Србију и нужно је зло у Србији данас. Србију је окупирала и војно поразила Америка а не НАТО и то је још једна грешка коју Срби не виде баш најјасније. И НАТО је учествовао у бомбардовању али ни једна држава, чак ни Британија не учествује у командовању Србијом осим Америке. Каква Немчака? Ко шта пита Меркелову? Она је у Немачкој исто што и Вучић у Србији, само су то два различита нивоа. Када читам шта наши аналитичари пишу и кога критикују, знам да индиректно полтронски раде за окупатора и слабо ће који бити оштар према Америци као према Вучићу. Зато сам скоро увек против њиних анализа. "Најжешћа" истина је да Русија није у стању нити је таква сила да спречи окупацију Србије. Није била а није ни данас. Чак ни Кина која то уствари и нема намеру. То су истине које Срби и не желе и неће да схвате. То је оно што се зове НАДА у овом црнилу и психолошка штака Србима. Можда једног дана та штака удари. Окупација Србије је далеко и сложенија и тежа него тшо то обичан народ види и схвата, мада осећа.

  13. Nine says:

    Sveznajući Risto, pored toga što ne znaš pravilno napisati ni reč predsednik usuđuješ se da komentarišeš o onom o čemu pojma nemaš. Zaboravio si na Vučićeva i Nikolićeva obećanja pre dolaska na vlast. Nije li na veličanstvenom predizbornom skupu preko noći formirane stranke SNS, na mitingu u Beogradu Tomislav Nikolić poručio prisutnima: "Tako mi Boga neću se smiriti dok i poslednji pedalj srpske zemlje na Kosovu i Metohiji ne vratim pod suverenitet Republike Srbije"? Nije li Vučić obećavao da će poništiti sve dogovore "žutih" postignute sa vlastima u Prištini? I šta su učinili? Umesto poništavanja dogovora isključivo tehničke prirode započeli su pregovore sa vlastima iz Prištine, uz posredstvo Evropske unije o statusu Kosova i Metohije, iako je status KiM i Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti OUN jasno definisan tako što se Kosovo i Metohija smatra sastavnim delom Republike Srbije, a narodu KiM se po Aneksu 2 Rezolucije 1244 mora obezbediti suštinska autonomija, koju je i imala. Vučić je potpisivanjem protivustavnog Briselskog sporazuma 2013-te godine zajedno sa Ivicom Dačićem ukinuo sve institucije Republike Srbije u toj Autonomnoj pokrajini i dao joj sve atibute državnosti. Sam Briselski sporazum Kosovo i Metohiju naziva "Republika Kosovo". Vučić nikad i ne pominje Rezoluciju 1244 iako se o njoj još uvek raspravlja u UN. Prema tome, ne lupaj gluposti. Da si pročitao članak KOMADANJE SRBIJE: IZNENADNA NOVČANA I POLITIČKA PODRŠKA ZAPADA UVEK JE VEZANA ZA IZDAJU… sve bi ti bilo jasno. Evo ti i podnaslova članka, pa sam zaključi da li ostvaruje upravo ono zbog čega je i "doveden" na vlast: Srpska napredna stranka je projekat napravljen da bi se iza bučne i lažne patriotske demagogije sakrilo faktičko priznanje samoproklamovane republike Kosovo. Veći broj depeša iz 2008. godine, koje je objavio Wikileaks, potvrđuju da je ta stranka osnovana pod budnim okom američkih diplomata i finansirana od partija i pojedinaca iz inostranstva. Već na prvim razgovorima su tadašnje i današnje vođe te stranke isticali da priznanje Kosova za njih nije sporno, kao što nije sporno ni da će, kada dođu na vlast, odustati od podrške Srbima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i da će se u pogledu privrede ponašati kao kolonija Zapada. Ceo članak imaš na internetu, ali ti guslaš svoju priču, istučući "pravo sile" ispred "sile prava" koje bi trebalo biti jedno od osnovnih pravnih načela u svim savremenim državama. Niko nikog nije primoravao da se prihvati kandidature najviše funkcije u državi, ali je svako dužan da poštuje ustav države na koji je položio zakletvu, a kao pravnik veoma dobro zna da ne sme potpisivati međunarodne ugovore, kakav je Briselski sporazum, koji su u suprotnosti sa najvišim pravnim aktom države. Ja, kao pravnik, nikad neću komentarisati nešto što nije vezano za oblast koja nije iz moje struke, ali ti izgleda smatraš da si pametniji i kompetentniji i od stručnjaka kakav je prof. dr Mitar Kovač. Malo više se razume u sve ono što se dešava u Srbiji za vreme aktuelne vlasti i pukovnik Goran Jevtović, pa bi bilo dobro da poslušaš šta on o tome govori. Imaš na JutJubu više njegovih komentara, ali i komentara vrsnih pravnika, te slušaj šta oni pričaju.

  14. Slobodanka says:

    Srbija je u Vašingtonu potpisala, kako kaže Vučić, bilateralni sporazum sa SAD-om, kojom se između ostalog, obavezuje na izmeštanje ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim do 01 jula sledeće godine. Takvo kršenje Rezolucije 478 dosad nije učinila ni jedna država članica, sem SAD i Gvatemale. Vučić je tim potpisom prekršio Rezoluciju SBUN broj 478 iz 1980 koja ne priznaje izraelsku okupaciju grada Jerusalima i traži od svih država da svoje ambasade ne otvaraju u Jerusalimu nego da ih drže u Tel Avivu. Samim tim što sada Srbija ne poštuje rezoluciju UN o Izraelu, njena pregovaračka pozicija slabi kada je Kosovo u pitanju, jer će argument Albanaca i svih ostalih država koje su priznale nezavisnost Kosova* biti - ako ne poštujete ovu rezoluciju 478, s kojim pravom insistirate na poštоvanju Rezolucije 1244. REŠENJE: U narednim mesecima, i naravno šre 01.jula 2021 godine povući ovu postojeću ambasadu Srbije iz Tel Aviva u potpunosti tako da Srbija ni nema šta da prenosi u grad Jerusalim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u