DAČIĆ: „Ako neko može bolje,neka izvoli.“

DAČIĆ: „Ako neko može bolje,neka izvoli.“

3 januara 2014

Ivica DačićPremijer Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da parlamentarni izbori nisu javna polamika i da će o eventualnim iborima odlučivati stranke vladajuće koalicije.

 Premijer Srbije i lider socijalista Ivica Dačić rekao je danas da svako ima pravo na svoje mišljenje o radu vlade i da možda i on ima takvo mišljenje o onima koji obavljaju neke državne funkcije.Zamoljen da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da Srbija može da ima i bolju vladu i da, između ostalog, najveća stranka treba da da premijera, Dačić je odgovorio:
„Nije tako govorio kada je vlada formirana. Svako ima pravo na svoje mišljenje isto kao što i ja možda mislim da neki koji obavljaju neke državne funkcije mogu da budu bolji „, rekao je Dačić i podvukao da pod time ne misli na funkcije u vladi nego na „neke druge funkcije“.
„O tome narod odlučuje“, dodao je on.
Dačić je novinarima posle obilaska graničnog prelaza Batrovci, rekao da ne bi sada trebalo da se dođe do toga da je glavni problem vlada, jer vlada, kako je istakao, ima čime da bude ponosna.
Upitan da li vlada može bolje da radi, Dačić je rekao da u Srbiji svako može bolje, pa i vlada.
„Ako neko može bolje, neka izvoli. Mi smo ostvarili istorijski napredak“, rekao je premijer i dodao: „Ja bih voleo da su svi postigli rezultate kao što je postigla vlada.“
Nikolić je juče rekao da smatra da Srbija može da ima i bolju vladu i da bi novi izbori išli u prilog i građanima Srbije jer bi, kako kaže, mogli da izaberu onog kog najviše žele.
„Mislim da bi novi izbori opredelili mnogo veću snagu jedne političke stranke, koja bi dala predsednika Vlade. Ovo je bila, šahovski receno, iznudica“, rekao je predsednik Srbije za TV Prva.

IZBORI NISU PRIOPRITET

Premijer Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da vanredni parlamentarni izbori nisu prioritet, da o toj temi nije potrebna javna polemika i da će o eventualnim narednim izborima odlučivati stranke vladajuće koalicije, a ne Vlada Srbije.

Dačić je rekao da ne govori sam o tome da neće biti vanrednih izbora i da je o tome razgovarao i sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.
„Ja ne govorim sam o tome. Razgovarao sam i sa Vučićem (o izborima), a ako hoće da se ide na izbore, neka se ide na izbore, ali hoćemo li da radimo ili da čekamo izbore. Vlada Srbije radi i potrebno je posvetiti se radu. Izbori nisu tema, to nije državni prioritet“, rekao je Dačić i naglasio da Vladu Srbije očekuju veliki poslovi već sledeće sedmice.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *