Dačić: Ako želimo u EU, neki dogovor mora da bude

Dačić: Ako želimo u EU, neki dogovor mora da bude

18 maja 2013

Ivica DacicUkoliko Srbija želi datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, u tom slučaju mora da se postigne neki dogovor koji se tiče sprovođenja Briselskog sporazuma, izjavio je premijer Srbije, Ivica Dačić. Dačić je istakao da bi do takvog plana moglo da dođe krajem naredne sedmice.

„Ako želimo da dobijemo datum, moraće da se ide na neki dogovor o planu implementacije. Niko ne očekuje da se to implementira u narednih 15 dana, ali neki plan kada bi to trebalo da bude implementirano i na koji način, trebalo bi da se dogovorimo u toku sledeće nedelje“, rekao je premijer.

Srpski premijer istakao je da je želja Srbije da se dogovor postigne i da smatra da ne bi bilo dobro da posle potpisivanja sporazuma sada ne može da se napravi plan implementacije. „Ali, opet sa druge strane, postoje neke granice iza kojih ne možemo da pređemo“, rekao je on.

Dačić je objasnio i da u ranijim pregovorima nije bio ni preterani optimista, ni pesimista. „Ja sam realan čovek i znam da postoje problemi i znam da je radnim grupama teško da donose odluke i da je lakše da neko na vrhu donese odluku. Tako će biti i ovoga puta“, rekao je premijer Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *