DAČIĆ: Beograd neće protiv Moskve

DAČIĆ: Beograd neće protiv Moskve

8 aprila 2014

ivica-dacic-1328585176-54159Srbija će poštovati očuvanje teritorijalnog integriteta članica UN, ali se nikada neće pridružiti merama protiv Moskve!

Kako saznaju „Novosti“, ovo je u ponedeljak, još jednom, ambasadorima SAD i Rusije, poručio odlazeći premijer Ivica Dačić.

Aleksandar Čepurin i Majkl Kirbi razgovarali su u odvojenim susretima sa Dačićem u Vladi Srbije, a među temama su se našli i situacija u Ukrajini i na Krimu, kao i nastavak briselskog dijaloga.

Premijer Dačić je istakao da Srbija nastoji da u dijalogu sa Prištinom u Briselu postigne pravedna rešenja koja će osigurati potpunu bezbednost i opstanak Srba na KiM i stabilan mir u regionu. Prema našim informacijama, o sastavu budućeg ministarskog kabineta nije bilo reči.

Dačić i Čepurin ocenili su da se politička i ekonomska saradnja dveju zemalja odvija u prijateljskoj atmosferi. Predsednik Vlade i ambasador Kirbi konstatovali su da postoje velike šanse za unapređivanje ekonomske saradnje.

POKLON OD DIREKTORA FBI

Američki ambasador Majkl Kirbi uručio je Dačiću poklon od novog direktora FBI Džejmsa Komija – uramljenu zajedničku fotografiju sa susreta u februaru u Vašingtonu, s posvetom i potpisom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *