ДАЧИЋ ХИТНО ОТПУТОВАО У МОСКВУ! Србија тражи ракете „Бук“ и јефтинији гас!

DAČIĆ HITNO OTPUTOVAO U MOSKVU! Srbija traži rakete „Buk“ i jeftiniji gas!

3 novembra 2016

FoNet/AP-PUTIN-DAÈIÆ

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić predvodi delegaciju Srbije koja je otišla u Rusiju po najbolje uslove za nabavku ruskog oružja sa ciljem da obezbedi sigurno snabdevanje gasa preko zime.

U Rusiji će ministri Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Zoran Đorđević, osim o mnogim temama sa Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, između ostalog razgovarati i o nabavci raketnog sistema PVO – „Buk”, o remontu srpskih „migova”, ali i o snabdevanju ruskim gasom.

– Nabavka obećanog raketnog sistema „Buk” biće samo jedna od tema. Tu su još priče o rezervnim delovima za srpsku avijaciju, ali i o još nekim modelima naoružanja – kaže izvor iz Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, ministar energetike vodiće razgovore o snabdevanju i isporuci ruskog gasa preko zime za Srbiju kako bi s te strane bili obezbeđeni. Podsetimo, 2. i 3. novembra delegacija Srbije boraviće u Suzdanju, Ruskoj Federaciji, na 15. zasedanju Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Dačić je pre odlaska u Moskvu naveo da se tokom zasedanja očekuje niz veoma važnih razgovora i tema koje se, pre svega, odnose na ekonomske odnose dve zemlje.

– Imamo sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, ali je sad aktuelno i pregovaranje o sporazumu o slobodnoj trgovini sa celim Evroazijskim savezom. To neće biti jednostavno, mora da se pregovara, ali i to će biti jedna od tema – rekao je Dačić. Takav sporazum, dodao je on, znači da će bescarinska trgovina moći da se obavlja na teritoriji celog Evroazijskog saveza.

– To je za nas veoma značajno, jer već sada 99 odsto robe u Rusiju izvozimo bez carine – precizirao je Dačić.

„Buk” košta 350 miliona $

Raketni sistem „Buk“ na tržištu vredi oko 350 miliona dolara. Radijus kretanja je 25 kilometara u visinu i 45 kilometara u daljinu. Vreme reakcije je od 10 do 12 sekundi sa verovatnoćom pogotka od 0,9 do 0,95.

Vučić s Putinom već „ugovorio”!

Premijer Aleksandar Vučić prošle godine je prilikom posete Moskvi pregovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom o nabavci sistema „Buk”.

– Srbija deo naoružanja mora da nabavi, ali nije realno da previše toga kupimo. Razgovori su još u toku – rekao je tada Vučić.

(Alo)

KOMENTARI21 komentara

 1. Bajetina says:

  Ako bude trijezan mozda mu i daju !!!!

 2. opet ja says:

  I šta ćemo i protiv koga ćemo sa BUK sistemom??!! Bez drugih sistema uvezanih u zajedničku odbranu ne vredi mnogo i može brzo da bude uništen. Potrebni su još Pancir i Tor, pa sistemi za protiv elektronsku borbu i izviđanje, lovačka avijacija i dr.

 3. 369 ppp says:

  Hehehehehehehe..., Ej svrbijanci...., pa vi niste normalni. Pa vi čete NAORUŽATI HRVATSKU AMERIČKIM VOJNIM DONACIJAMA ko nikada do sada . Več sada razmišljamo kuda sa svim time.... Hebo vas čača prekjučer nam stigle četiri USA automatizirane torpedne podmo0rnice ( bez posade). Majke ti drage , pa kud sve to "parkirati"........

  • Realno says:

   Sa tim podmornicama možete samo da vadite škampe za vaše austrijske gazde!

   • 369 ppp says:

    svrbijanci , ajde , ako imate imalo utjecaja naspram rusa ,a u ime starih dobrih vremena nagovorite ih da POŠALJU ONU ""LOKOMOTIVU"" KUZNJECEVA U JADRAN....., PA DA VIDIMO0 DAL SU NAM AMERI UVALILI SMEĆE ILI PRAVE """TORPEDUŠE""". OHHHH , JEDAN POGODAK U SRIDU I IMAŠ PODVODNU TURISTIČKU ATRAKCIJU KAKVU NITKO NEMA . PA SVE SI MISLIM ..., OVOGODIŠNJA ZARADA OD TURIZMA OD 11 MILIJARDI EURA BI SE SA KUZNJECEVIM PODIGTLA IDUĆE GODINE NA BAR 20..........

 4. sreda says:

  Parkirajte ih u dupe nemcima

 5. 369 ppp says:

  PO ČETHNICI IZ SVRBIJE , JEL SE MENI TO SAMO ČINI ILI PUTIN JEDNU RUKU (ZA KAMERE) DRŽI DAČIĆU NA RAMENU , A DRUGU NA NJEGOVOM PIMPEKU??? . , NE ZNAM , AL TAK IZGLEDA......

  • Batina says:

   Kurbati su izmet ljudskoga roda, Adolf Hitler.

   • Orion says:

    "Srbi su rasno smeće." - Karl Marx

    • Dervant says:

     Bolje i smece nego IZMET ..

     • Lepi Milenko says:

      Pa jes normalan? Valjda je bitnije sta je reko Karl Marc nego Adolf Hitler. E jel ima budala u Srbiji.

  • Slavce na tavce says:

   Hahahaha. Ne volim prostakluk ali ovo je smesno!!!!!

 6. Bajetina says:

  Koji debil pa pred zimu moli za smanjenje cijene gasa hahahahaha

 7. Davor says:

  Sta se se napalili kockasti. Kad dođje Tramp uzece vam sve to sto ste dobili. Prodace vas za sicu. Onda ce te da placate racune.

  • Orion says:

   Prema medijskim istraživanjima građani Hrvatske masovno podržavaju Trupma za predsjednika SAD-a. E sad ti promisli zašto. :D

 8. Podgorica says:

  Od svih Srba,najgori su hrvati... :) xaxaxaxaxa...

  • Orion says:

   Od svih Vlaha najgori su Srbi. hahahaha...

 9. Bajetina says:

  Tramp=Kramp hahahahahaaaaa

 10. Bajetina says:

  Spasiba spasiba tovaris Putin, daj nam malo gasa hahahahahahaaaa Kojaaa brukaaaa

 11. Bajetina says:

  Znate li sta Srbin obuce za svadbu: Novu trenerku. HahahahahahaAAAA

 12. G.D says:

  oo pa gdje ste niza raso podljudi,rasno smece ljudskog roda,genocidaske zvijeri smrdijanske,servi niza raso robova. Vasi gospodari arijevci Hrvati su stigli i sad cemo vas dresirat majmuni. Ako budete dobri dobit cete bananu. Hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *