DAČIĆ: Hvala im što su nas rušili 5. oktobra

DAČIĆ: Hvala im što su nas rušili 5. oktobra

24 septembra 2013

Ivica DacicPovodom godišnjice izbora 2000. godine premijer i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je u Nišu da je to što su tada smenjeni bilo dobro za njegovu stranku.

„Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bismo stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bismo se vratli na vlast“, rekao je Dačić.

On je rekao da ne može da kaže da je nova vlast donela napredak, napomenuvši da je „naprotiv, donela previše izneverenih očekivanja“, ali da ni vlast pre 2000. nije bila idealna, s obzirom na to da je izgubila izbore.

„To sve treba ostaviti u prošlosti. SPS je jedna nova partija i ako ne možemo da ispravimo prošlost, možemo da utičemo na sadašnjost i budućnost. Da nas nisu srušili tada, možda se nikada ne bismo ni reformisali“, rekao je Ivica Dačić u Nišu.

Povodom spekulacija u medijima da SPS pregovara sa Vukom Jeremićem o njegovom dolasku u ovu partiju i o eventualnom preuzimanju mesta potpredsednika stranke, Dačić je rekao da smatra da bi to bilo dobro, ali da sa Jeremićem nije razgovarao.

„Nisam razgovarao sa Jeremićem, nije se ni on nudio da dođe u SPS, ali javno kažem da je politika koju je on zastupao svih ovih godina uvek bila bliža SPS-u nego DS-u, zato je tako i prošao u DS-u. Za njega bi bilo najbolje da je u SPS-u zato što je to kompatibilno sa njegovom politikom, a šta će on da odluči to je njegova stvar“, rekao je Dačić.

„Mi smo ga podržavali i imamo pozitivno mišljenje o njemu“, zaključio je Dačić.

Dačić je u Nišu gde je s ruskim ministrom za vanredne situacije Vladimirom Pučkovim posetio humanitarni centar, rekao da bi voleo da Putin poseti Niš prilikom dolaska na početak radova na izgradnji Južnog toka u Srbiji.

Premijer Srbije je istakao da više neće da odgovara na pitanja da li je centar u Nišu vojna baza ili humanitarni centar.

„To je naša odluka, mi smo suverena država. Malo je situacija licemerna: Rusija je najveći spoljnotrgovinski partner zapadnih zemalja, i oni mogu da se ljube sa Putinom, a mi ne možemo zajedno da spasavamo ljudske živote“, rekao je Dačić.

On je kazao da je Srbija suverena zemlja i da čak i da hoće da ima vojnu bazu, ona će da donese odluku o tome – „a neće“, rekao je Dačić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *