ДАЧИЋ ИЗВРЕЂАО ЦЕЛУ ОПОЗИЦИЈУ: Нећемо са Пајтићем који има биполарни поремећај, ни са манекеном Тадићем, повампиреним Живковићем…

DAČIĆ IZVREĐAO CELU OPOZICIJU: Nećemo sa Pajtićem koji ima bipolarni poremećaj, ni sa manekenom Tadićem, povampirenim Živkovićem…

4 februara 2016

ivica_dacic_afp 67Već danima mediji spekulišu fantazijom u kojoj Socijalistička partija Srbije i ja, posle izbora, menjamo strane i pomažemo protivnicima premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića da formiraju vladu, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i lider SPS Ivica Dačić.

„Pominju se ‘nož u leđa’, ‘izdaja’, ‘DOS i SPS zajedno’… i ubeđeno se tvrdi da moja stranka i ja tajno pregovaramo, ne samo sa opozicijom, nego i sa medijskim protivnicima ove vlade, pre svega sa ‘Kurirom’“, kaže Dačić u autorskom tekstu za sutrašnju „Politiku“.

On ističe da je zbog svega toga dužan da saopšti da ne zna kakav će biti krajnji izborni rezultat, pošto će, kako je dodao, „izbori, kao što je i premijer rekao, biti teški, pogotovo za SPS“.

„Ne znam ni koje su sve kombinacije posle izbora moguće, niti ko će sve konkurisati za mesto u budućoj vladi Srbije. Ali, ono što sasvim sigurno znam, jeste da ni ja ni SPS nemamo nameru da menjamo svoje partnere, bez obzira na rezultat, mogućnosti, pa čak i bez obzira na to da li ćemo uopšte konkurisati za učešće u vlasti“, napominje Dačić.

Podsećajući da su se socijalisti za savez sa Aleksandrom Vučićem odlučili još 2012. godine, zbog jasnog programa i istih političkih ciljeva, Dačić napominje da su SPS i SNS već četvrtu godinu u toj koaliciji i u Vladi Srbije, deleći iste vrednosti, i ta činjenica, kako je dodao, određuje i njihov odnos prema budućnosti.
 

„Hoćemo reforme, hoćemo siguran korak ka Evropi, i hoćemo da posao, koji je tada započet, bude završen. Svaki savez sa Pajtićem, koji se muči sa bipolarnim poremećajem, pa je pola u vlasti, pola u opoziciji, i koji hoće da menja vlast u Srbiji, ali nikako ne i u Vojvodini; ili sa manekenom propale politike Tadićem, sa Čedom Jovanovićem, koji govori da je Republika Srpska genocidna tvorevina i koji bi priznao Kosovo, sa povampirenim Živkovićem, sa najvećim autonomašem Čankom, ili opasnim i nekontrolisanim nacionalistima iz Dveri i DSS-a i Srpske radikalne stranke – za Socijalističku partiju Srbije je nemoguć“, kaže lider SPS.

Isto tako je nemoguće, ističe Dačić, da se SPS udruži sa „Kurirom” i ostalima koji se ovih dana zdušno trude da obore rejting Vlade i njenog premijera.

„Upravo zato svako relativizovanje rezultata rada vlade kroz lične stavove pojedinca, kao što je bio Mrkonjićev stav o ‘Prokopu’, ne samo da nanosi štetu odnosima između SNS-a i SPS-a, nego i odvlači pažnju od pogubnih posledica vladavine DOS-a posle 5. oktobra, jer i u slučaju ‘Prokopa’ DOS je zaustavio taj projekat, kao što je zaustavio i sve ostalo u Srbiji. SPS smatra da je ovo kapitalni projekat, koji je i pored opstrukcije DOS-a tokom dvehiljaditih upravo ova vlada uspešno završila“, naveo je Dačić.

KOMENTARI8 komentara

 1. Goran says:

  Seselj opasan !? , on je jedini koji Srbiju sigurno nebi prodao za saku dolara , kao sto su to gotovo sve postojece stranke vec napravile (ukljucujuci i Dveri) jer su sve financirane sa zapada, a povrh toga on bi sa sigurnoscu odveo Srbiju tamo gdje velika vecina Srba i zeli da ide - u Ruski savez. Prema tome on je opasan samo za sve ludake koji srljaju tamo gdje im nije mjesto.

 2. pravdaa says:

  Koferče bi da bira društvo ako išra ima od ovog naroda sada kada ne prođeš cenzus izdajniče prodao si Kosovo neka ti odmah narod sudi.

 3. miroslav says:

  Tamo gde je Seselj bio vise Srba nema.Ovaj mu pravio drustvo na celu sa Slobom.Rece Sloba ,,Narod niko ne sme da bije''.Seselj u sebi:,.Ne sme da bije,al' sme da ubije''.I tako i bi.

 4. Paštrović says:

  Izgleda da cu do posljednjeg daha da slusam ovu gnjidu kako sere!? A kao i ja, tako i svi vi koji citate ove stranice.

 5. taki says:

  argumenti su neumoljivi

 6. ARTILJERAC says:

  Do juče ih tapšao po ramenu, dvolično koferče.

 7. Radikal says:

  Prasac ce sa krmcima u buvaru, a cenzus nece preci.

 8. skaka 61 says:

  Smrad... Ova njegova izjava je trenutni barometar izbornih rezultata, nadam se debelo da je u grešku. Što se tiče lidera nabrojanih kojima je trebao i sebe da pridoda svaka čast. Ali ne bi on jeo ovakav burek da ima drugu percepciju , ali ima gospoda, ima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *