Дачић љут на Македонију: Ми признали њих, а они Косово!

Дачић љут на Македонију: Ми признали њих, а они Косово!

26 јула 2017

Поводом захтева македонских власти да се дозволи делегацији из Скопља да годишњицу највећег македонског празника – Илиндена, обележи у манастиру Прохор Пчињски, на територији Србије, министар спољних послова Ивица Дачић каже да не може држава да одлучује о томе.

– Нема то везе са државом, то је манастир. Не може држава да одлучује о томе. Они се сваке године обраћају нама, ми то пошаљемо цркви, црква са њима комуницира, а ви знате какви су односи што се тога тиче. Ту нема никакве дилеме – рекао је Дачић на конференцији за новинаре.

Одговарајући на питање о односима са Македонијом и да су можда неке његове изјаве утицале на погоршање тих односа, Дачић је подсетио да је, када је говорио о тој земљи, рекао да смо признали Македонију под уставним именом, а да су они касније признали Косово и гласали за Косово у УНЕСКО.

– Како сам ја нарушио односе што сам то рекао? Ја сам се са њима разјаснио. Како они према нама, тако ми према њима и тачка. И не само са њима, него и са свима другима – рекао је Дачић.
Шеф дипломатије истакао је да Србија има жељу за побољшање односа са Македонијом и да је много урадила на томе.

– Ми смо уложили у односе са Македонијом. Они су увек гласали против наших интереса. Не могу сада да кажем браво. Љути смо – рекао је Дачић.

Премијер Македоније Зоран Заев изјавио је недавно у Сарајеву да од власти Србије још није стигао одговор на захтев македонских власти да се дозволи македонској делегацији да годишњицу највећег македонског празника – Илиндена, прослави у Прохору Пчињском, на територији Србије.

– Надам се да ћемо добити одобрење, али ако га и не добијемо, нећемо се наљутити – рекао је Заев.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. kuka says:

    Hahaha! Dačić ljut! On i sve vlade u kojim je dosad bio počev od Miloševića pa do danas vodili užasnu autodestruktivnu spoljnu politiku što iz neznanja i nesposobnosti, što iz ličnih interesa, što radi tudjih razloga i interesa, a on sad ljut! Proslava državnog praznika druge zemlje na našoj teritoriji ne dolazi u obzir, pa da su nam na oko ispali!!! Kakvi su sad to trikovi! Zamislite nama se prohte da proslavimo u Istambulu onolike srpske i vizantijske praznike i uputimo takav zahtev Turskoj. Erdogan bi se krstio (da ume).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u