ДАЧИЋ: „Македонији сметају српски обавештајци, а други?“

DAČIĆ: „Makedoniji smetaju srpski obaveštajci, a drugi?“

29 maja 2017

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su, pored predstavnika srpske BIA u Makedoniji, bili pripadnici drugih velikih, prekookeanskih službi, a da nije primetio da je Makedonija zvala njihove ambasadore da pita šta su oni tamo radili.

– On je obavljao svoj deo posla, ne može da vam smeta na osnovu novinskih napisa srpski predstavnik, a na osnovu drugih, da vam ne smetaju američki, nemački, francuski – rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Na pitanje o ulozi oficira BIA u Sobranju i navodnoj umešanosti Miroslava Lazanskog u propagandu u korist Nikole Gruevskog, Dačić je rekao da ne zna ništa o tome, a da, kada je reč o onome što se već događalo, ambasadorka Makedonije već je imala razgovor u Ministarstvu spoljnih poslova.

– Taj razgovor je bio veoma korektan, nije bilo pominjanja nekih mera koje bi bile preduzete – rekao je Dačić, navodeći da zbog profesionalnosti i korektnosti ne želi da govori o detaljima.

Dačić je istakao da je oficir BIA u Makedoniji o svom kretanju i o svemu o čemu je razgovarao obaveštavao oficire za vezu makedonske vlasti i da je imao sastanke tim povodom.

– Ovde je zanimljiva druga stvar. Kako su neki mediji pisali, kao i naš predstavnik BIA, pored njega na istom mestu bili su predstavnici drugih službi, pa nisam primetio da je Makedonija zvala njihove ambasadore da ih pita šta su oni tamo radili – rekao je Dačić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *