ДАЧИЋ НЕ ЖЕЛИ ДА ПОДРЖИ НИКОЛИЋА: Ивица отворено заратио с Томом

DAČIĆ NE ŽELI DA PODRŽI NIKOLIĆA: Ivica otvoreno zaratio s Tomom

29 decembra 2016

bg-dacic-o-576

Lider socijalista Ivica Dačić kazao je da je ta stranka spremna za razgovore sa naprednjacima o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, ali da neće podržati Tomislava Nikolića „na način na koji se kandidovao”.

On je naglasio da SPS i JS po tradiciji uvek imaju kandidata za šefa države, ali ukoliko postoji šira koalicija čiji su deo, onda su spremni da se razgovara o zajedničkom kandidatu.

– Mi svakako ne možemo razgovarati da podržimo nekog kandidata, mi možemo da razgovaramo da imamo zajedničkog kandidata. Ako Aleksandar Vučić i SNS žele da o tome razgovaramo, mi ćemo o tome razgovarati kada oni misle da je za to došlo vreme – rekao je Dačić gostujući na TV „Pink“. Kako kaže, nije bilo razgovora o kandidaturi Tomislava Nikolića.

– On sada ne nastupa kao zajednički kandidat i sigurno da ga ne možemo podržati. Ako nema razgovora o zajedničkom kandidatu, mi ćemo imati svog – precizirao je Dačić i podsetio da je Nikolić na prošlim izborima osvojio 23 odsto glasova, dok je on imao 15 odsto glasova.

Lider socijalista je ukazao da je 95 odsto stvari o kojima je Nikolić govorio, pravdajući svoju kandidaturu, uradila Vlada Srbije, čiji je SPS deo, te da su to i njihovi rezultati.

– Druga je stvar da Vučić želi da se kandiduje, on je lider koalicije i o njemu možemo da razgovaramo kao o zajedničkom kandidatu – naglasio je Dačić.

Stav lidera SPS-a nije mnogo iznenadio političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, koji ističe da Dačić ne bi mogao u svojoj stranci da obrazloži da treba da se povuče da bi podržao Tomislava Nikolića.

– U njegovoj stranci Nikolić sigurno nema autoritet. Sa druge strane, Aleksandar Vučić ima ugled i među simpatizerima SPS-a, tako da Dačić može da obrazloži vođstvu stranke i glasačima da se neće kandidovati da bi podržao Vučića. Kada se radi o Nikoliću, to bi bio veliki udar za njega unutar partije. SPS ima koalicioni dogovor sa SNS-om i oni mogu da razmatraju da podrže kandidata naprednjaka, ali ne Nikolića, koji se samozvano kandidovao. Zašto bi SPS podržao Nikolića kada oni nisu sa njim u bilo kakvoj kombinaciji, ali jesu u vladajućoj koaliciji – kazao je on.

(Alo)

KOMENTARI4 komentara

 1. Gojko says:

  Prozirno, veoma prozirno od strane ovog odavno procitanog politikanta Dacica. Nije njegov cilj i meta vec istroseni Nikolic - vec lider naprednjaka. Dacic (koferce) hoce naprosto da sebi otvori put do premijerske titule i da mu je ikako moguce i da istovremeno ponovo bude i ministar unutrasnjih poslova. Tako bi mogao solidno i da opere svoju prljavu, kriminalnu proslost.

 2. Gojko says:

  "Koferce" hoce da sebi otvori put do premijerskog mesta i kada bi usput dobio i resor ministarstva unutrasnjih poslova - bio bi na konju! Zato, njegova meta nije izraubovani Nikolic, vec Vucic. to je bar jasno. Dacic je stari ljigavac,

 3. Ledu Gaga, velikosrbski hegemonista i šovinista...... says:

  NE BRINITE, NEIZVESNOSTI OKO IZBORA NEMA. Naime, pre jedno sat vremena otrčim sirota duzmem po kila pasulja da potopim za sutra da ga kuvam, klot,i dok sam čekala naki nevesela prisustvovala sam razgovoru dva životna oblika u nauci poznatih kao PENZIONERUS VULGARIS ili ti po srbski obični penzioner. Dijalog dva im***be*****cila prenosim u cijelini: * More ja ću da glasam za našeg Vučića, on nam dao peMzije ( penzije, mirovine ), asfaltiro nam pUtove (puteve),dao mladima POSO (posao), ukino pomoć za neradnike! * Jes vala, isti Tito. I ja ćemo i moja Gospava da glasamo za Vučića i Tomu, sunce ga grijalo!!! I TU SE ČOVEK ( čovek?????)ZAPLAKA!!!?!!?!!! Znači stojim, gledam, slušam, i nemogu da verujem. I šta mislite, što ova nakaradna vlast požuruje penzose da što pre promene lične karte...... ....

 4. Tihomir says:

  Da li neko ima podrobnija saznanja zbog čega se ovaj Dačić, dok je bio ministar policije, po svaku cenu upinjao da u vrhu srbijanske policije sačuva generala Papaju i Veljovića na mestu direktora policije? Zar "Papaja" nije neovlašteno upadao u kolonu vozila u kojoj se kretao tek novoizabrani predsednik Nikolić?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *