Dačić: Neka mi slobodno kaže ko šta ima

Dačić: Neka mi slobodno kaže ko šta ima

21 априла 2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne mogu da ga zaplaše pretnje koje mu stižu putem mobilnog telefona, a u kojima se preti njegovoj porodici i on optužuje da je izdajnik i dodao da sporazumom u Briselu nikoga nismo izdali, nikoga prodali i ništa priznali.

„Ovih dana smo suočeni sa različitim pretnjama, (Aleksandru) Vučiću i meni, a pretpostavljam i (predsedniku Srbije Tomislavu) Nikoliću. Prete našim porodicama misleći da nas mogu nečim uplašiti. Džaba je da pišete SMS“, rekao je Dačić posle sednice Predsedništva SPS i dodao da su to verovatno oni isti koji su mu slali SMS i pretili i 5. oktobra 2000. godine.

„Zbog čega smo vodili rat? Zbog Kosova. Šta smo mi to izdali danas na Kosovu? Šta smo mi to izgubili? Kažu izdao si Prizren, jel mi shvatamo realnost na Kosovu i Metohiji? Da li shvatamo da u ovom trenutku niti smo bilo šta izdali, niti smo bilo šta priznali, niti prodali. Mi smo spasili, sačuvali ono što se spasti može“, rekao je Dačić.

„Sad smo došli i do cara Lazara! Carica Milica je svoju kćerku dala sultanu? Da li ga je ona izdala ili je pokušala sa spase Srbiju“, rekao je premijer.

Dačić se osvrnuo i na događaj sa Beogradskog maratona, kome je danas prisustvovao, jer, kako je naglasio ne beži od građana. On je naveo da mu je na maratonu, na kojem je bilo oko 20.000 ljudi, jedan muškarac dobacio: „Jel možeš da spavaš?“.

„Ja sam mu prišao, rekao – slušaj, jel imaš nešto da mi kažeš? Ako imaš reci mi. Rekao sam policiji – nemoj slučajno nešto da mu se desi, neka mi kaže šta ima da mi kaže, jer to nije moj sporazum, već će se o njemu izjasniti vlada i parlament“, rekao je Dačić.

Premijer je naglasio i da ne treba podsticati podele u Srbiji i da postavljanje pitanja za ili protiv sporazuma, za ili protiv EU dovode do podela i stvaranja nepovoljne klime.

Premijer je upitao i da li treba da se mrze Srbi sa Kosova i iz Centralne Srbije i da dogovor ne treba da bude ni na čiju štetu – ni Srba sa Kosova, ni Srbije, ni srpskog naroda u celini.

„Sa Tačijem i kosovskom delegacijom razgovarao sam deset puta, preuzeo sam rizik da radim posao u ime Srbije za koji sam od početka znao da nije popularan i u svim razgovorima imao sam veliki osećaj ogorčenosti, nepravde, težine situacije, ali za svoj narod se morate boriti. Ako nećemo da ginemo onda moramo da se borimo za racionalnu politiku“, zaključio je Dačić.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u