Dačić: Neko hoće da mi prikači Šarića

Dačić: Neko hoće da mi prikači Šarića

26 januara 2013

Ivica-DačićPremijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u subotu da dovođenje u vezu njegovog bivšeg šefa kabineta Branka Lazarevića sa odbeglim narko bosom Darkom Šarićem predstavlja kampanju usmerenu protiv Vlade Srbije i njega.

Dačić je naglasio da ne dozvoljava da bilo ko kompromituje njegovo ime i da medijski napisi protiv Lazarevića nemaju veze sa njegovim bivšim šefom kabineta, već sa njim.

„To je pokušaj da neko kaže – ne mogu ovi više da vode vladu. Vidite kako su kompromitovani“, rekao je Dačić novinarima u Pirotu, komentarišući pisanje medija.

Na pitanje ko vodi kampanju protiv vlade, premijer je kratko odgovorio: „Ima ih raznih“.

„Pokušava se reći da je moj šef kabineta sarađivao sa Šarićem. Prvo, nikada nije utvrđeno da je Lazarević upoznao Šarića. Šta je uloga policije i bezbedosnih službi – da me informišu i da mi ukažu na moguće probleme. Nikada me niko nije informisao da postoje bilo kakvi problemi“, rekao je Dačić.

Dačić je upitao zašto se sada neke stvari od pre dve-tri godine „ponovo vraćaju u opticaj, osim ukoliko nisu usmerene protiv vlade“.

„Zašto se to ponovo pominje, naročito uoči izbora novog direktora policije“, upitao je premijer.

Dačić je dodao da je razgovarao sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem o tom slučaju i da su zaključili da je potrebno utvrditi sve činjenice.

„Uostalom, ako je to tako, zašto do sada nisu nešto preduzeli, ko im je branio i ko je koga štitio“, rekao je Dačić i ponovio da je u pitanju kamapanja koja ima za cilj da se kada god se otvore neke druge radnje, stare stvari aktuelizuju, kako bi se bacila senka na ono što Vlada Srbije radi.

Dačić je istako da vlada do sada nije napravila nijednu grešku.

On je naglasio da u novinskim napisima nije pročitao ništa novo i da njegov bivši šef kabineta nije mogao da oda službenu tajnu, jer nije bio u posedu takve tajne.

Dačić je naglasio da do sada nikada nikoga nije branio, pa ni sebe, i da je njegova imovina ostala ista ko i pre 15 godina.

Premijer je zaključio da je spreman da svoju imovinu uporedi sa imovinom svojih kolega.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *