Dačić: Novi ministri do kraja meseca

Dačić: Novi ministri do kraja meseca

23 jula 2013

Ivica DacicPremijer Ivica Dačić izjavio je danas da će razgovori o rekonstrukciji vlade biti nastavljeni u četvrtak po njegovom povratku iz Brisela.

„Stvorio se utisak da je vlada loša i da je loše radila. To nije tačno. Ova vlada je postigla istorijski uspeh i otvorila pregovore sa EU ali se mi ne zadovoljavamo time. Nastavljamo razgovore u četvrtak, čim se vratim iz Brisela“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare sa predsednikom bugarskog parlamenta Mihailom Mikovim.

Dačić je naglasio da rekonstrukcija jeste aktuelno pitanje, ali da nije omeđeno rokovima koje su postavili drugi, već sama vlada.

On je podsetio da će glavni odbor SNS biti održan u petak, a krajem meseca i sednica Skupštine Srbije na kojoj će novi ministri biti izabrani i položiti zakletvu.

„O personalnim rešenjima razgovaraćemo u narednim danima a to da li će neko ostati u koaliciji ili neće, i to će biti otvoreni razgovori, da li svi možemo da odgovorimo onome što je cilj rekonstrukije, a to je poboljšanje rada vlade“, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li će URS ostati u sastavu vlade.

Kada je reč o ministrima iz SPS i njihovoj eventualnoj smeni, Dačić, koji je i lider socijalista, rekao je da kad su oni u pitanju tu nema prepreka i da je važno da sve stranke koje imaju ministre doprinesu rekonstrukciji.

„Rekonstrukcija će biti uspela ukoliko bude promena na bolje a siguran sam da hoće“, rekao je Dačić.

On je podsetio da je pre godinu dana najavio da će ovo biti vlada sa najboljim rešenjima što je, kako je dodao, i uradila jer ima hrabrost, politički legitimitet i bez staha od pada političkog rejtinga preduzima korake i otvoreno govori građanima o problemima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *