Dačić novi predsednik Srbije?

Dačić novi predsednik Srbije?

17 avgusta 2014

ivica-dacic3Iako do predsedničkih izbora ima više od dve godine, veoma je izvesno da će Ivica Dačić biti glavni rival Tomislavu Nikoliću, ukoliko bude imao takvu ambiciju. Dačić već javno poziva Nikolića da objasni zbog čega letuje u Turskoj, sa kojom Srbija nema najbolje diplomatske odnose. Dačić i naglašava da sluša Vučića, koji pak, tvrdi da nema ništa protiv ambicija aktuelnog ministra inostranih poslova.

Iako su izbori za predsednika daleko, iz aktivnosti ministara spoljnih poslova ali i na osnovu izjava članova njegove stranke gotovo je sigurno da će Ivica Dačić biti glavni rival Tomislavu Nikoliću.

Prvi je Branko Ružić iz SPS najavio da vidi Dačića kao sledećeg predsednika Srbije.

– Ako Dačić ima ambiciju da bude predsednik biće ozbiljan kandidat. On je vrlo prepoznatljiv lider, na čelu je stranke kojoj ne pada rejting i sa dobrom infrastrukturom, i još od Cvetkovićeve vlade je na važnim funkcijama na kojima je stekao ozbiljno državničko iskustvo – kaže za „Blic” Bojan Klačar iz Cesida.

Važno je i to da li će aktuelni predsednik Tomislav Nikolić dobiti podršku Srpske napredne stranke na sledećim predsedničkim izborima.

Vučić je u jednom intervjuu rekao da su i on i stranka zadovoljni politikom koju vodi Tomislav Nikolić i da će ga podržavati, ali da mu ne smetaju Dačićeve ambicije.

Dačić je i javno istakao da je on, za razliku od Nikolića, poslušao Vučićevu sugestiju o letovanju.

Povodom toga da li je primereno da predsednik Nikolić ode na letovanje u Tursku u trenutku kada je u toj zemlji za šefa izabran čovek koji tvrdi da je Kosovo Turska, Dačić kaže:

– Na to neka odgovori predsednik, on je odabrao Tursku. Ja na odmoru nisam bio četiri godine i poslušao sam savet premijera. Svako neka radi po sopstvenim željama.

Iz ovog odgovora vidi se blagi rivalitet dva političara, a kako će se on završiti, videćemo na sledećim predsedničkim izborima.

(Dnevno.rs, Blic)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivan says:

    Šta je vama ljudi, pa Toma je 20 i kusur godina činio sve da postane predsednik, on je sa Zapadom(koga je godinama pljuvao)napravio pakt da uz podršku Tadića formira SNS, rasturi radikale, postane predsednik Srbije, prepusti stranku Vučiću, premijersko mesto (privremeno) Dačiću da bi(SPS nimalo slučajno)potpisao predaju Kosova a posle da Vučić dovrši posao totalnog rasturanja Srbije(ni on nije slučajan Velika Srbija, Karlovac,Karlobag,Virovitica itd.)i to do kraja svog mandata!Njegov referat na kraju mandata je: ja sam zadatak izvršio Srbije više nema!On će biti srpski Mesić(ja sam zadatak izvršio Jugoslavije više nema) ili srpski Gorbačov koji je rasturio SSSR.Srbija ovakva kakva je netreba ama baš nikome i to još od 90-e pa je Zapad , želeći da nas pretvori u normalnu državu,poslao talentovanog, obrazovanog, sposobnog i pametnog Srbina Dr. Zorana Đinđića koji je maestralno okupio opoziciju, srušio Miloševića, započeo reforme i ulio nadu poštenim građanima u bolje sutra!Ali pametan, sposoban, obrazovan i uspešan Srbin može biti samo van Srbije jer u Srbiji takve ili ismejavaju ili ubijaju (pogotovu reformatore) pa je tako ubijen i Dr. Đinđić a sa njim i poslednja nada da postanemo normalna evropska država!Sada će Zapad preko Tome, Vučića i Dačića (koja ironija, došao đavo da naplati dug)da rasturi Srbiju da bi u delovima (nikako kao država) ušla u EU! Kosovo će ići sa Albanijom,Jug Srbije sa Kosovom, Sandžak sa Bosnom, Vojvodina ulazi kao regija jer to EU jako odgovara kao regija za primer, istočna Srbija verovatno sa Bugarskom (do Knjaževca)a rešiće i Šumadiju sa Beogradom!Dačić je već zaboravljen, Vučić će biti srpski Gorbačov a Toma (izabrala ga nepismena, neobrazovana, nekulturnai polutrezna većina ostatka Srbije "kao pravog srpskog domaćina koji peče rakiju") ide da peče rakiju u Bajčetinu sa predsedničkom debelom penzijom i privilegijama koje mu sleduju kao bivšem predsedniku!Srbija če biti u EU ali ne kao država!Pozdrav......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *