ДАЧИЋ О ИЗЈАВИ ЈИА: Неко је превише гледао „Рат светова“

DAČIĆ O IZJAVI JIA: Neko je previše gledao „Rat svetova“

26 oktobra 2017

(Youtube printscreen)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je ocenu američkog diplomate Brajana Hojta Jija da Srbija sedi na dve stolice.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će Srbija nastaviti da radi u skladu sa svojim državnim i nacionalnim interesima bez obzira na to šta govore sa strane.

On je rekao da Srbiju uopšte ne interesuju tuđe stolice, niti ima dve stolice, već samo jednu i to je Srbija.

Komentarišući izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD da Srbija mora jasno da se opredili, on je ocenio da su to „gluposti“.

„To su gluposti. Sve su to gluposti. Mislim da su neki ljudi, uključujući i predstavnika Stejt departmenta, previše gledali ‘Rat svetova’ i naučnofantistične priče“, rekao je Dačić

Američki diplomata Hojt Ji, koji je ove nedelje u Beogradu učestvovao na ekonomskom samitu i razgovarao sa zvaničnicima Srbije, izrazio je zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka EU, a drugom na putu ka savezu sa Rusijom.

„Zemlje koje žele da uđu u EU moraju jasno da pokažu tu odluku. Ne možete sedeti na dve stolice, naročito ako su tako daleko“, rekao je američki diplomata u Beogradu.

Samo sam rekao staru poslovicu, moguće je sedeti na dve stolice, ali ne istovremeno, kaže funkcioner Stejt departmenta Brajan Hojt Ji za Glas Amerike.

KOMENTARI2 komentara

  1. Taipova Češma says:

    zamenik pomoćnika - ko je po hijerarhiji naše države dužan da razgovara sa njim.

  2. Zaharije Serak says:

    Vidjecemo gos.Dacicu.....Ne bi bilo prvi put da ne govorite istinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *